Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kids Save Lives - Tα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές;


Η απάντηση είναι ΝΑΙ....

Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μίας ζωής. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 27 Ευρωπαϊκές Χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, Αποδεικνύεται πως η έγκαιρη έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και η έγκαιρη Απινίδωση από τους πρώτους παρευρισκόμενους, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων της εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής ΕΚπαίδευσης Αριδαίας διοργανώνει με την υποστήριξη του Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, σεμινάριο, με αποκλειστικό στόχο την Εκπαίδευση μαθητών/τριων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ώστε να υπάρξει ένα δίκτυο μαθητών/τριων- διασωστών στις σχολικές μονάδες και δη στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Αλμωπίας, προσδοκώντας μελλοντικά να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων- διασωστών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στις 31-01-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 π.μ.- 13:00 μ.μ.Στη δράση συμμετέχουν 120 μαθητές/τριες των Γυμνασίων Εξαπλατάνου, Προμαχων, Φούστανης, Πολυκάρπης και του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αριδαίας στάθηκε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νομού Πέλλας και Ημαθίας, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτών. Οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια τους ευχαριστούν θερμά.

Εκ της Διευθύνσεως,
Μυστιλιάδου Αθηνά
ΠΕ(11)-Φυσικής Αγωγής

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.