Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών


Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψαν την απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών.

Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υλοποίηση του μέτρου αποτελεί εφαρμογή της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.