Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Εξαιρετικά θετικός ο υπουργός στην λειτουργία από φέτος 2ετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Κ. Γαβρόγλου: Εξαιρετικά θετικός ο Υπουργός για την ίδρυση από φέτος Πανεπιστημιακών προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία 

Ο βουλευτής ζήτησε και την ίδρυση Πανεπιστημιακής σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Έδεσσα με δεδομένη την πικρία της Πέλλας από την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετιγκ από την ΝΔ στο παρελθόν  

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της σύσκεψης του Υπουργού με όλους τους βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με συγχώνευση και με τα ΑΤΕΙ που λειτουργούσαν στην Κεντρική Μακεδονία.

Η συνάντηση αυτή του βουλευτή έρχεται να επιβεβαιώσει απόλυτα τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του Γιάννη Σηφάκη με τον αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αδαμίδη και τον σύμβουλο του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου υπεύθυνου για τα Πανεπιστημιακά 2ετή για αποφοίτους ΕΠΑΛ Αντώνη Κυπάρο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.
Ο βουλευτής ζήτησε την λειτουργία πανεπιστημιακών προγραμμάτων στην Πέλλα και συγκεκριμένα στην Έδεσσα ( στο κτίριο του τέως Πανεπιστημίου), στα Γιαννιτσά ( στο ΕΘΙΑΓΕ στην Παραλίμνη ή μέσα στα Γιαννιτσά) και στην Αριδαία ( κτίριο σχολείου Χρυσής) ή και σε άλλους χώρους ανάλογα με τις ανάγκες, τμημάτων που να έχουν σχέση με τις τοπικές δραστηριότητες με στόχο την μελλοντική απορρόφηση των αποφοίτων. 
Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από παλαιότερη συνεργασία του βουλευτή με τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και την συμφωνία του Υπουργού στην ίδρυση 2ετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ στην Πέλλα αμέσως μετά την ίδρυση των ενοποιημένων Πανεπιστημίων. Στην συνάντηση τότε συμμετείχε και ο Πρύτανης του ΑΤΕΙ Σερρών ( Κεντρικής Μακεδονίας) Δημήτρης Χασάπης. 

Ο βουλευτής πρότεινε ενδεικτικές ειδικότητες που θα μπορούσαν να ιδρυθούν.

Έδεσσα:  Τουριστικών Επαγγελμάτων ή Μελισσοκομίας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων 

Γιαννιτσά:  Ζωικής παραγωγής ( σε συνδυασμό και με το Ινστιτούτο Ζωϊκής Παραγωγής του ΕΘΙΑΓΕ στην Παραλίμνη που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με 11 ερευνητές) ή Φυτικής Παραγωγής 

Αριδαία : Εκπαίδευση Υλοτόμων ή Στελέχη συνεταιριστικών επιχειρήσεων ή εγκαταστατών και συντηρητών Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 
Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές, έχουν σχέση με την τοπική οικονομία αλλά μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την διαθεσιμότητα των διδασκόντων αλλά και τις πιθανές προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. 

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα ιδρυθεί, όπως είναι γνωστόν, το αμέσως επόμενο διάστημα με συγχώνευση των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΤΕΙ Σερρών και άλλων ιδρυμάτων. 
Στα πλαίσια των πανεπιστημίων ιδρύονται Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα υποβάλλουν προτάσεις διετών προγραμμάτων όσον αφορά τα αντικείμενα αλλά και τις έδρες στο ΥΠΠΕΘ για έγκριση. Η απόφαση του Υπουργού είναι να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο 2019 τουλάχιστον 80 τέτοια προγράμματα πανελλαδικά.

Θα απευθύνονται, σε πρώτη φάση, στους αποφοίτους ΕΠΑΛ. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και θα δίνουν αναγνώριση επιπέδου 5 χωρίς εξετάσεις σε ΕΟΠΠΕΠ και χωρίς ταλαιπωρία των αποφοίτων. Θα οριστούν άμεσα και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Έτσι οι απόφοιτοι θα παίρνουν πιστοποίηση Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με αποτέλεσμα την βελτίωση της επαγγελματικής τους προοπτικής.

Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει: 
α) να χρηματοδοτήσει τα διετή προγράμματα σπουδών στα Ιδρύματα, 
β) να προβλέψει επίδομα θέσης ευθύνης για στους Διευθυντές των διετών προγραμμάτων, 
γ) να προβλέψει ωριαία αμοιβή για τους διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ αλλά και για τις άλλες κατηγορίες διδασκόντων
Τα νέα τμήματα θα ιδρυθούν εκεί που λειτουργούν ήδη ΕΠΑΛ τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια διοικητική υποστήριξη αλλά και να εξασφαλίσουν σε πρώτη φάση την επάνδρωση των Πανεπιστημιακών προγραμμάτων από τους αποφοίτους τους. 
Ο βουλευτής εξασφάλισε την διαβεβαίωση των υπευθύνων ότι θα λειτουργήσουν από φέτος ( Σεπτέμβριος 2019) τα πρώτα τμήματα στην Πέλλα και μάλιστα σε παραπάνω από μια πόλεις, πιθανότατα και στις τρείς πόλεις που προαναφέρθηκαν.
Ο Γιάννης Σηφάκης θα συνεργάζεται συνεχώς με το Υπουργείο και τα Πανεπιστήμια για την άμεση υλοποίηση τους θεωρώντας πραγματική ευκαιρία για την Πέλλα να αποκτήσει αποκεντρωμένα προγράμματα των Πανεπιστημίων και μάλιστα ισόρροπα κατανεμημένα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Αντέ σπίτι σας φτάνει η ανάπτυξη που φέρατε τρένο αέριο φουγάρα τελωνείο πανεπιστήμιο και πράσινα άλογα κύριε σηφακη η Μακεδόνες δεν ξεχνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 αξονικοι τομογραφοι, μοναδα τεχνητου νεφρου, μηχανηματα στα νοσοκομεια, ΕΚΑΒ στην Αριδαια, ΕΟΠΥΥ σε Αριδαια και Γιαννιτσα, βελτιωση της οργάνωση του αγροτικου κοσμου στην Πελλα, δυο χρονιες de minimis, 120 φορες παραπανω χρηματοδοτησεις και εργα στους Δημους, δεκαδες αθλητικα εργα, ξεκινα το φυσικο αεριο, προωθειται με χρονοδιαγραμματα ο προαστιακος, απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων, η εξοδος προς Βορρα, λυνεται μεσα στον Μαρτιο το "ΑΘΗΝΑ", ενισχύθηκαν τα Κέντρα Υγείας, προστατεύτηκε η λίμνη Βεγορίτιδα, γίνεται ο βιολογικός της Άρνισσας, το αποχετευτικό και η ύδρευση της Αριδαίας, κλπ κλπ...
      Θέλεις και άλλα δεξιούλη;
      άντε με το καλό και την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά

      Διαγραφή
    2. Τα όνειρα είναι δωρεάν μια φορά μας ξεγέλασατε αριστερουλι

      Διαγραφή
    3. Προς γραφείο του γνωστού, αυτά τα έργα είναι ΕΣΠΑ και ο Σηφάκης δεν έκανε τίποτα για να εγκριθούν. Τα έργα τα ενέταξε ο Τζιτζικώστας ώς διαχειρηστής του ΕΣΠΑ στην Κ. Μακεδονία και οι αντίστοιχοι Δήμαρχοι που τα ετοίμασαν μελετητικά κλπ. Παρόλα αυτά τα έργα που λές οι χρηματοδοτήσεις του νομού Πέλλας είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλους γειτονικούς νομούς οι βουλευτές των οποίων είναι μάλλον ικανότεροι απο τον δικό σας.

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.Λ.Π Ο ΣΗΦΑΚΑΣ, ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΙΝΕΙ.
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ Η ΝΤΟΡΚΑ, ΚΑΘΕΤΑΙ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
    ΣΕ ΑΛΛΑΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΝΤΟΡΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΗΦΑΚΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ¨¨ΣΥΣΚΕΨΗ¨¨ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ.
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ;
    ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟ.

    ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΚΡΥΦΟΓΕΛΑΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
    Εξαιρετικά θετικός ο υπουργός....
    Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουλάχιστον ρε ψεύτες στις 50 ανακοινώσεις να γίνει η μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο δείχνει τα ποσοστα στα οποια θα επιστρέψουν σύντομα 2-3%

      Διαγραφή
  5. Σηφάκη τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν έρχονται με ή το ένα ή το άλλο.Καθορίζεις τι ακριβώς θέλεις και το κυνηγάς Γι αυτό δεν θα γίνει τίποτα.Όσο για τα έργα που αναφέρεις σιγά μην τα έκανες εσύ,είναι άδικο να οικειοποίησαι τον κόπο άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον υπνο σας βλεπατε τον Σηφακη;
      Καντε "κοπο" και διαβαστε τις προτασεις του βουλευτη ακριβως για τα τμηματα τα οποια υποδεχθηκε θετικοτατα ο Υπουργος και θα δρομολογηθουν αμεσα. Μαθετε το, οτι πιανει ο Σηφακης τελειωνει!!
      αντιθετα με οτι συνεβαινε σε αυτο τον Νομο απο τους παλιους.
      Ολα που γραφτηκαν παραπανω εχουν την "σφραγιδα" του βουλευτη. Και το ξερουν ολοι...

      Διαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΊ ΚΆΠΟΙΟ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΤΑ ΈΡΓΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΩ,ΤΌΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΣΦΡΑΓΊΔΑ ΣΟΥ ΚΎΡΙΕ ΣΗΦΆΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή 12:19μ.μ. Και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Τι περίμενες να γίνουν ολα σε μια μέρα? Θέλει τρέξιμο και πολύ επιμονή, και ο Σηφακης είναι καλός σε αυτό.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.