Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σημαντική και τεκμηριωμένη η διάλεξη του καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Ξυδόπουλου στο μουσείο της Πέλλας (φωτο)



Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο μουσείο Πέλλας, η διάλεξη του καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του ΑΠΘ Ιωάννη Ξυδόπουλου για τη Μακεδονία των αρχαϊκών χρόνων, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου των Φίλων του Μουσείου Πέλλας. 
«Η απόλυτα τεκμηριωμένη εισήγηση, βασισμένη σε γραπτές πηγές, ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία και η ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, υπήρξαν ιδιαίτερα διαφωτιστικές σε ειδικούς και μη ειδικούς για την πρώιμη εποχή, την εποχή της δημιουργίας του μακεδονικού κράτους, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα από τη συνδυαστική ιστορική-αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων χρόνων», σημειώνει η πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Λιλιμπάκη- Ακαμάτη.
Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου, κατά την διάρκεια της οποίας η κα Λιλιμπάκη – Ακαμάτη με σύντομο απολογισμό παρουσίασε το έργο του Συνδέσμου, στην μόλις ενός έτους λειτουργία του και αναφέρθηκε σε νέες προτάσεις και μελλοντικές ενέργειες.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.