Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή - Μαρτυρία-σοκ από τη φίλη της που την είδε λίγο πριν πέσει στο κενό


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή, που τον Νοέμβριο του 2016 έπεσε στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής Εστίας όπου έμενε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με την εκπομπή, μια φίλη της άτυχης 22χρονης που κατήγγειλε τον ωμό εκβιασμό που δεχόταν για ένα «ροζ» βίντεο, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα μετά απειλές που κι εκείνη δέχτηκε…

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση ενός τηλεθεατή, μηχανικού στο επάγγελμα. Ανέφερε πως τα διαμερίσματα του όγδοου ορόφου της Εστίας, βρίσκονται σε εσοχή του κτιρίου και διαθέτουν μεγαλύτερα μπαλκόνια. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έπεφτε από τον ένατο όροφο, θα βρισκόταν στα μεγάλα μπαλκόνια του όγδοου που θα τον προστάτευαν και όχι κατευθείαν στο έδαφος. Η πληροφορία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας της φοιτήτριας κ. Ξυλουργίδη.

«Αυτό το δεδομένο αν ισχύει, αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα και θα πρέπει απαραιτήτως να ερευνηθεί. Είναι προφανές πως και αυτό το στοιχείο που εντοπίσατε, δείχνει για μια ακόμα φορά τις σημαντικές παραλείψεις των Αρχών που δεν διενήργησαν μια σοβαρή αυτοψία τόσο στον ένατο, όσο και στους άλλους ορόφους της Εστίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ζήτησαν DNA απ’ τα νύχια…»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης Μηνά Γεωργιάδη που διενήργησε την νεκροψία –νεκροτομή στη σορό της άτυχης Γαλήνης. Όπως είπε δεν ελήφθη δείγμα DNA από τα νύχια και τα ρούχα του θύματος, καθώς κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από την Αστυνομία. Οι Αρχές ανέφεραν το περιστατικό ως αυτοχειρία. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν εντόπισε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Ο θάνατος της Λίνας ήταν βίαιος και τα ευρήματα ήταν συμβατά με πτώση.

Οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον φωτογράφο των γυμνών φωτογραφιών του θύματος, αλλά και με τον δικηγόρο του. Δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες. Ο φωτογράφος ανέφερε πως δεν τον αφορά το θέμα με το επίμαχο ροζ βίντεο καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν εμπλέκεται. Σε ό,τι αφορά στις φωτογραφίες, είπε ότι θα πει όσα ξέρει μόνο στο δικαστήριο. Η εκπομπή επικοινώνησε και με τον νεαρό που φέρεται να εκβίαζε τη φοιτήτρια για ένα ακατάλληλο βίντεο στο οποίο φαίνεται η ίδια. Δεν θέλησε να πει οτιδήποτε και φρόντισε να εξαφανιστεί.

«Σ΄αγαπώ, να προσέχεις…»

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη σε τηλεφωνική της επικοινωνία με την εκπομπή, η αδελφή του θύματος, Χριστίνα. Ανέφερε πως στις εννέα και μισή το βράδυ, λίγο πριν συμβεί το περιστατικό, η Γαλήνη επικοινώνησε μαζί της μέσω messenger. Της έστειλε τους προσωπικούς της κωδικούς στο Facebook και της έγραψε: «Μπες να δεις ό,τι θέλεις. Σ’ αγαπώ να προσέχεις…». Η αδελφή της δεν κατάλαβε γιατί της έστειλε αυτό το μήνυμα. Προσπάθησε να την βρει για να πάρει απάντηση, αλλά δεν τα κατάφερε. Λίγη ώρα αργότερα η Γαλήνη βρέθηκε στο κενό.

«Ήξερα για τις γυμνές φωτογραφίες…»

Ο σύντροφος της όμορφης Λίνας που σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Είχε συναντήσει τη Λίνα λίγο πριν από την μοιραία πτώση. Όπως είπε μεταξύ τους υπήρχε ένταση γιατί ένιωθε πως εκείνη δεν ήταν ειλικρινής μαζί του.

«Δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για την κοπέλα τους τέσσερις περίπου μήνες που ήμασταν μαζί, μέχρι και το τέλος. Δεν με είχε ενημερώσει για εκβιασμούς. Ήξερα ότι είχε κάποια προβλήματα. Δεν μου έλεγε τα πάντα και δεν μπορούσα να καταλάβω περισσότερα, γιατί πάντα ήταν με το χαμόγελο. Η Λίνα είχε διάφορα στο μυαλό της. Δεν μπορούσα να αποκρυπτογραφήσω την ψυχοσύνθεσή της», ανέφερε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν του είχαν στείλει βίντεο και γυμνές φωτογραφίες με τα οποία εκβίαζαν τη Λίνα όπως έχει ειπωθεί, απάντησε:

«Κανένας από αυτούς δεν μου έστειλε υλικό. Δεν έχω δεχτεί τέτοιο πράγμα εγώ. Ούτε καν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Μου είχε πει ότι είχε κάνει γυμνή φωτογράφιση, επαγγελματική. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα εγώ με αυτό. Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει. Είχε αναφέρει ότι την είχε ενοχλήσει, που κάποιες φωτογραφίες της είχαν βγει στο ίντερνετ και πως ήθελε να κινηθεί νομικά. Για βίντεο δεν γνώριζα τίποτα, ούτε γνωρίζω. Ούτε έχω δει κάτι. Με τη Λίνα βρισκόμασταν στο σπίτι που έμενα στη Θεσσαλονίκη. Διάβαζα και προετοιμαζόμουν να φύγω για το εξωτερικό. Η Λίνα θα με ακολουθούσε. Μου στοίχισε πάρα πολύ αυτό που συνέβη. Ό,τι και να κάνουμε όμως, δεν θα τη φέρουμε πίσω. Στην υπόθεση πρέπει να χυθεί φως. Να δικαιωθεί…», κατέληξε.

Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας της μοιραίας νύχτας…

Το «Τούνελ» εντόπισε έναν σημαντικό μάρτυρα – κλειδί που βρέθηκε μπροστά στο μοιραίο περιστατικό. Μίλησε στην κάμερα της εκπομπής με καλυμμένο το πρόσωπο του και τα όσα είπε δίνουν άλλη διάσταση στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου του 2016 ο μάρτυρας είχε παρκάρει το αμάξι του σε παρακείμενο πάρκινγκ δίπλα στην φοιτητική εστία. Την ώρα που κλείδωνε το αυτοκίνητο του γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ, άκουσε έντονα ανδρικές φωνές από ψηλά. Αυτό διήρκησε για λίγο. Συνέχισε την πορεία του επί της οδού Λέοντος Σοφού μπροστά από την εστία και ξαφνικά άκουσε πίσω του ένα δυνατό θόρυβο. Γύρισε και αντίκρισε πεσμένη στο έδαφος μια κοπέλα. Σαστισμένος κάλεσε αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Όσο συνέβαιναν αυτά ο μάρτυρας παρατήρησε δύο νέους που εμφανίστηκαν στο σημείο χωρίς να ξέρει από πού ήρθαν. Ο ένας έψαχνε επίμονα κάτι και κοιτούσε κάτω και γύρω- γύρω από το σώμα της Λίνας. Κάποια στιγμή ο δεύτερος νέος από την άλλη πλευρά του δρόμου του φώναξε «αν βρήκε το στικάκι». Ο νεαρός που έψαχνε, του απάντησε:

«Όχι ακόμα, ψάχνω».

Στη συνέχεια κατέβηκε μια κοπέλα. Πλησίασε τη Λίνα που ήταν πεσμένη στο έδαφος λέγοντας της: «Γιατί ρε κορίτσι μου δεν με περίμενες;».

Ο μάρτυρας παρατήρησε πως οι δύο νέοι μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν. Επισήμανε πως στην περιοχή υπάρχουν δύο τράπεζες με κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν το σημείο που συνέβη το περιστατικό. Όπως προέκυψε από την έρευνα, κανείς δεν αναζήτησε το υλικό τους.

Η τελευταία μάρτυρας στην Εστία

Η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με τις δύο φίλες της Λίνας που ήταν οι τελευταίες που την είδαν στον ένατο όροφο απ΄όπου φέρεται να έπεσε. Η μία από τις δύο δεν θέλησε να της μιλήσει, την ευχαρίστησε και έκλεισε το τηλέφωνο. Η δεύτερη αν και στην αρχή ήταν διστακτική, τελικά άνοιξε την καρδιά της στη δημοσιογράφο και με φωνή σπασμένη, της είπε όλα όσα έζησε τη μοιραία νύχτα στην Εστία. Η Λίνα έμενε σε άλλον όροφο και το τελευταίο διάστημα πήγαινε στην Εστία περιστασιακά καθώς περνούσε τον περισσότερο καιρό στο σπίτι του φίλου της. Εκείνο το βράδυ την πήρε στο τηλέφωνο και της είπε πως θα ανέβαινε στον ένατο όροφο για να δει την ίδια και τη συγκάτοικο της. Σύμφωνα με την μάρτυρα η Λίνα δεν τους είχε πει για τους εκβιασμούς που δεχόταν.

«Δεν ήταν καλά, την είδα… Πραγματικά δεν ήξερα ποια ήταν η φίλη μου… Δεν είχα ιδέα τι αντιμετώπιζε… Αλλιώς θα τη βοηθούσα…» είπε στη δημοσιογράφο. Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για ποιο λόγο πήγε εκείνο το βράδυ στο δωμάτιο τους, απάντησε:

«Πιστεύω ότι το είχε προσχεδιάσει. Κανείς δεν την πήρε στο τηλέφωνο όσο ήταν μαζί μας. «Πάω έξω, θέλω να κάνω ένα τσιγάρο» είπε. Εμείς δεν καπνίζουμε… Βγήκε και τράβηξε την κουρτίνα, εμείς δεν την είδαμε να πέφτει… Ότι και να λένε δυστυχώς, αυτή η πράξη έγινε… Κανείς δεν την έσπρωξε…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μήπως έγινε κάτι άλλο και φοβάσαι να το πεις;», τη ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη.

«Δεν έχω να φοβάμαι τίποτε… Εμένα η συνείδηση μου είναι καθαρή… Γιατί εγώ δεν έκανα κακό σε κανέναν, ούτε θα ‘κανα. Έχω κρατήσει στη μνήμη μου ότι πιο όμορφο είχε πάνω της. Ότι έγινε, δυστυχώς έγινε. Ήταν νέα κι όμορφη κι είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η υπόθεση βγαίνει και ξαναβγαίνει και λένε και λένε… Γιατί δεν αφήνουν τη ψυχούλα της να ησυχάσει; Αν υπήρξε κάτι που όντως την τάραξε και την ανακάτεψε, αφού την εκβίαζαν όπως λένε; Αν είχε χάσει εκείνο το βράδυ κάθε ελπίδα για ζωή, τι θα ‘κανε; Γιατί ήξερε ότι από το μπαλκόνι δεν πρόκειται να σωθεί, είναι πάρα πολύ ψηλά. Τρεις φορές είχαμε βγει στο παρελθόν και κοιτάζαμε κι έλεγε: « Φίλε από δω, άμα πέσει άνθρωπος, δεν σώζεται…». Από τον ένατο…. Ίσως ήρθε στο δωμάτιο μας γιατί δεν ήθελε να σωθεί. Αλλιώς θα πήγαινε στο δικό της, δεν θα ερχόταν σε μας… Αυτό έχω απορία… Γιατί ; Γιατί στο δωμάτιο μου; Γιατί έπρεπε να γίνει στο δωμάτιο μου;», κατέληξε με σβησμένη φωνή.

Πηγή: anikolouli.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.