Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυκλοφοριακό Έδεσσας… για οδηγούς με γερά νεύρα! - Προτάσεις για την βελτίωσή του (φωτο)


Η γεωμορφολογική όψη της πόλης μας ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά της. Από τα τρία σημεία του ορίζοντα δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης. Αναλυτικότερα, τόσο από την ανατολική πλευρά που υπάρχει το «φρύδι» της πόλης, όσο και από την νότια πλευρά που βρίσκεται η χαράδρα του Μεσημερίου και του νοσοκομείου, αλλά και από την βόρεια πλευρά, στο δάσος της Γαβαλιώτισσας, η πόλη δεν μπορεί να επεκταθεί. Η μόνη πλευρά που μπορεί να επεκταθεί είναι η δυτική, δηλαδή προς την Σμαρέκα και Μποστανλίκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επίλυση του κυκλοφοριακού στην Έδεσσα να είναι πιο δυσχερής σε σχέση με άλλες πόλεις που έχουν δυνατότητα επέκτασης και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. 


Το πρόβλημα όμως του κυκλοφοριακού στη πόλη μας και με τις τελευταίες (απο)ρυθμίσεις δεν φαίνεται να λύνεται. Και αυτό γιατί όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Οι «ουρές» των αυτοκινήτων συνεχίζονται ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής, άλλα και κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων τα σημάδια δυσλειτουργίας έρχονται στην επιφάνεια. Επιπλέον, η διέλευση των λεωφορείων από την Πλ. Ελευθερίας επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το πολύπαθο κέντρο, καθώς και καθυστέρηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ κατά 10 λεπτά στο προορισμό τους. Κι έτσι βλέπουμε μια πλατεία να μετατρέπεται σε… πάρκινγκ μοτοσυκλετών!!!

Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω κάποιες προτάσεις για την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη πόλη μας, ιεραρχημένες ως εξής:
- Άμεση δημιουργία χώρων στάθμευσης. Σε χώρους που είναι αναξιοποίητοι ή που μπορούν να διαμορφωθούν άμεσα. Βέβαια, όσοι χώροι και αν διαμορφωθούν, το πρόβλημα για το παρκάρισμα των περίπου 10.000 αυτοκινήτων της πόλης θα συνεχίσει να υφίσταται. Με την δημιουργία όμως και την αξιοποίηση κοινόχρηστων ή ακόμα και ιδιωτικών χώρων, το πρόβλημα θα μειωθεί.
- Η πρόσβαση των επισκεπτών στη τουριστική περιοχή των Καταρρακτών μέσο των λεωφορείων θα πρέπει να διευκολυνθεί. Ιδιαίτερα, θα ήταν ωφέλιμο να μην υπάρχει επιστροφή των απερχόμενων λεωφορείων στο κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα, να εξευρεθεί περιφερειακή λύση. Δηλαδή μια διαδρομή «Καταρράκτες – Σιδ. Σταθμός – Δημαρχείο και έξοδος από τα φανάρια του Μεσημερίου».
- Επιτέλους, να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη ποδηλατοδρόμου στην πόλη με ασφαλείς διαδρομές. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να κινηθούνε μέσα στη πόλη με σύντομο, άνετο και ασφαλή τρόπο. Τα οφέλη αυτής της πρακτικής θα είναι τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντικά, με σημαντικές επιπτώσεις στην βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητάς μας.
- Απαραίτητη κρίνω και την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος -και μη λειτουργούντος- Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που μπορεί να συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην εκπαίδευση των μικρών μαθητών του Δήμου μας.
- Βελτίωση της οδοσήμανσης με την καθαρότητα και ευκρίνεια των πινακίδων.  
   Συμπερασματικά: Τρόποι υπάρχουν, αν όχι για να εξαλείψουμε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, σίγουρα όμως για να το μειώσουμε. Το πρώτο βήμα θα ήταν να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου η Δημοτική Αρχή τόσο με τους πολίτες όσο και με τους φορείς της πόλης και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση.
   Δυστυχώς για την πόλη μας, η Δημοτική Αρχή είναι αδιάλλακτη και μυωπική. Με απαντήσεις του στυλ «άμα σας αρέσει» και του τύπου «μην μας ξαναψηφίσετε», η πόλη και ο Δήμος μας γενικότερα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. 
   Το μόνο που επιτυγχάνει η Δημοτική Αρχή είναι να «διυλίζει τον κώνωπα για… να μην φανεί η κάμηλος!».
Βαγγέλης Δ. Θωμάς 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. εκτιμώ την προσπάθεια ανάδειξης των υπαρχόντων προβλημάτων, άλλα τρελαίνομαι όταν ακούω από νέο άνθρωπο " δεν υπάρχει δυνατότητα" η Καστοριά ,η Βέροια, είχαν δυνατότητα επέκτασης? ναι μπορεί να γίνει άπλα θέλει περισσότερο χρόνο, και πολλή δουλειά.
    Υπόγειο πάρκινγκ. στο χώρο του πάρκου 25 Μαρτίου με είσοδο από την μια και έξοδο από την άλλη.
    και πολλά άλλα που μόνο σοβαρή μελέτη συγκινονιολόγων μπορεί να δώσει λύση.
    Και ας γίνει και καμιά ανηφόρα στην Έδεσσα δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλα ειναι αυτές προτάσεις για την βελτίωση του κυκλοφοριακού ? Είναι δυνατόν ? Να καθαριστούν οι πινακίδες ? Η λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής θα βάλει μυαλό στον καρυδιώτη με το 4χ4 στα πεζοδρόμια ?
    Αναφέρεις άμεση δημιουργία χώρων στάθμευσης !!! Που ? Πως ? Πρότεινε κάτι . Όλα τα άδεια οικόπεδα έχουν μπουκώσει . όλα τα πεζοδρόμια έχουν καβαληθεί . Το βλέπεις για παράδειγμα στην Π.Μελά .
    Η λύση είναι μια αλλά κανείς δεν θα το κάνει . Δημοτικά παρκινγκ υπόγειο και με ορόφους με τουλάχιστον 200-300 θέσεις με πολυ χαμηλο αντίτημο και στις 2 μεριές της έδεσσας. Και ταυτόχρονα η αστυνομία να γράφει και τα κουνούπια . Σε 1 μήνα ελβετία θα έχουμε γίνει .
    Η έξοδος που αναφέρεις για τους καταρακτες ήδη δουλέυει όπως αναφέρεις εδώ και 2 χρόνια . όλα φεύγουν από τα νεκροταφεία για τα φανάρια . Φυσικά θα ήταν καλύτερο μια γέφυρα από το πασάτσαιρ .
    Τέλος αυτό με τους ποδηλατόδρομους γιατί το αναφέρετε .? Είμαστε από τις λίγες πόλεις σύμφωνα και με μελέτες στην οποία με την ροή αυτοκινήτων μπορεί να συνηπάρξει και ποδήλατο στον δρόμο λόγο χαμηλών ταχυτήτων και μικρών αποστάσεων . Φυσικά εξαιρούνται οι κύριες αρτηρίες φλωρίνης -εγνατια-φιλιπου . Στην υπόλοιπη πόλη αν ένα ποδήλατο πηγαίνει σύμφωνα με τον ΚΟΚ ( το τονίζω σύμφωνα με τον ΚΟΚ) δεν έχει κανένα πρόβλημα .

    Κ. Θωμά σαν υποψήφιος θα έγραφα ,αν είχα ,κάτι πιο μεμπτό που μπορεί να θεωρηθεί λύση ή τουλάχιστον όραμα για την πόλη μας . Δυστηχώς το κείμενό σας δεν αφήνει κάτι τέτοιο . Το μόνο που αφήνει το κείμενό σας είναι διχασμός και σύγκριση με τ παρελθόν αντί να ασχολούμαστε με το μέλλον .
    Κρίμα τόσο νέος να έχετε τέτοιο παρωχημένο λόγο .

    Πολίτες μιας Ενωμένης Έδεσσας . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και...ύπαρξη πεζόδρομου στο κέντρο, και...λύση κυκλοφοριακού, δύο πράγματα ασυμβίβαστα στην Έδεσσα. Αλλού ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κ.ΘΩΜΑΣ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΉΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΆΣΟΣ,ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΊ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΕΠΙΣΗΜΑΊΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ.ΚΑΙ; ΠΟΙΈΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΎ ΣΑΣ;ΤΟ ΝΑ ΓΡΆΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΔΕΝ ΛΈΕΙ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΊ ΑΠΌ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΑΛΛΆ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συγκεκριμένος νέος είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν άλλη στην ηλικία του πίνουν φραπέ. Από τα πιο δυνατούς υποψηφίους του τσεπκεντζη που αξίζει να είναι μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δούμε και αυτός τι θα κάνει...ψήφο εμπιστοσύνης λοιπόν στη νεολαία μας φτάνει με την γερουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...άλλη στην ηλικία του πίνουν φραπέ...
      άλλοι......
      Αυτός προφανώς δεν πίνει φραπέ και είναι με τις φόρμες εργασίας στο γιαπί.
      Τώρα κάποιον που βλέπω συχνά να κυκλοφορεί στην πόλη, να βρίσκεται σε πηγαδάκια και σε καφέ- δικαίωμά του φυσικά - και να μοιάζει τόσο πολύ με το πρόσωπο της φωτογραφίας, πιθανόν να είναι σωσίας του

      Διαγραφή
  6. Αν είναι έτσι οι δυνατοί, φαντάσου πώς είναι οι αδύνατοι.Καλη παντως η προσπαθεια 7:03.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ ααχαχ αυτη νη καρεκλα ολα γι΄΄ αυτην και οινεοι στην ιδια γραμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο έλληνας, μαθαίνει από την τιμωρία.
    Ενεργοποίηση λοιπόν της Τροχαίας, επι 24 ώρου βάσεως.
    Πρίν τίς μεγάλες ιδέες ας πούμε τα απλά και βασικά.
    Πόσα χρόνια κύριοι, έχετε δεί αστυνομικό, να περιπολεί και να γραφει?
    όχι περιστασιακά, αλλά συνεχόμενα?
    Αλλά για τα απλά δεν κάνουμε κουβέντα.
    Να ειχαμε να λέγαμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Ε ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Η ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΣΗΦΑΚΗ ΤΣΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Ε ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΞΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.