Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Αφήστε ήσυχη την Εκκλησία μας στο Εθνικό και Κοινωνικό της Έργο! (βίντεο)


Ρεαλιστικές θέσεις για τα άρθρα που αφορούν στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

 
Αποστομωτικές απαντήσεις στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να ¨περάσουν¨ στο Σύνταγμα ¨ρυθμίσεις¨ κομμένες και ραμμένες στα κομματικά τους μέτρα, έδωσε ο Γιώργος με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τα χθεσινοβραδινή συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας!
Ο πρώην Υπουργός, τόνισε κατ’ αρχήν ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, την οποία όμως η Κυβέρνηση έχει τορπιλίσει και υπονομεύσει με την ψήφιση της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά τα όσα πρωτοφανή κοινοβουλευτικά παρατράγουδα έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες.
 Αποδόμησε με πειστικά επιχειρήματα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το άρθρο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ανέδειξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης και για την ανάγκη θέσπισης δραστικών μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος και κατά των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή.
Τα πυρά όμως του Γιώργου Καρασμάνη συγκέντρωσε η κυβερνητική πρόθεση απαξίωσης και πλήρους αποδυνάμωσης της Εκκλησίας μας και του εθνικού και ανθρωπιστικού τους έργου, όπως έχει αποκαλυφθεί με το ¨προσύμφωνο¨ που ανακοίνωσε προ τετραμήνου ο Πρωθυπουργός:
«Αφήστε ήσυχη την Εκκλησία στην αποστολή της την οποία έχει αφιερωθεί στην μακραίωνη ιστορία της. Αφήστε απερίσπαστους τους ιερείς μας που είναι στήριγμα και αρωγοί της κοινωνίας μας» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρασμάνης. Και υπογράμμισε ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος που διέπει τα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας κατά τον καλύτερο τρόπο, δεν χρειάζεται καμία αναθεώρηση!

Ακολουθεί η ομιλία του πρώην Υπουργού:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία θεσμική διαδικασία και τεράστιας σημασίας μεταρρυθμιστική τομή που πρέπει να στοχεύει στη μέγιστη βελτίωση των δομών και της ποιότητας της δημοκρατίας και του κράτους. Συνεπώς, προϋποθέτει μία ουσιαστική συζήτηση σε συναινετικό κλίμα.
Υπάρχει αυτό το κλίμα σήμερα μετά την ψήφιση -και με τον τρόπο που επετεύχθη- της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών; Συνηγορούν για ένα τέτοιο κλίμα το λαϊκό αίσθημα και το Κοινοβούλιο με όσα πρωτοφανή αυτή την περίοδο συμβαίνουν; Εν μία νυκτί μεταγραφές, διάλυση κομμάτων, μία εικόνα ιλαροτραγική που προβληματίζει και εξοργίζει τον ελληνικό λαό.
Τι είδους συναίνεση μπορεί να υπάρξει για την αναθεώρηση του άρθρου 3 που αφορά την Εκκλησία, όταν η Κυβέρνηση μεθοδεύει και φέρνει προτάσεις πριν από τέσσερις μήνες για δήθεν ρυθμίσεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας; Η Εκκλησία πρέπει να αφεθεί να εκπληρώνει απρόσκοπτα την αποστολή της.
 Συνεπώς, καμία αναθεώρηση του άρθρου 3 δεν χρειάζεται και αφήστε τις προφάσεις εν αμαρτίαις περί ουδετερότητας και δήθεν ανάγκη προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας. Αυτή την κατοχυρώνει απόλυτα το άρθρο 13 που, επίσης, εγγυάται και την ίση αντιμετώπιση όλων των θρησκειών από το Κράτος, όπως απόλυτα τη σεβόμαστε και εμείς, αλλά χωρίς να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την ιστορία, τις παραδόσεις μας και τη συντριπτική πλειονότητα -95%- των Ελλήνων που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Δεν απειλεί η Εκκλησία το Κράτος. Το Κράτος απειλεί την Εκκλησία με το προσύμφωνο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός προ τετραμήνου. Απειλεί τους ιερείς μας που τιμούν το σήμα και την αποστολή τους, που είναι στήριγμα και αρωγοί στις τοπικές κοινωνίες.
Η Κυβέρνηση είναι αυτή που θέλει να τους εξαιρέσει από την ενιαία αρχή πληρωμών να τους μετατρέψει σε ένα είδος ιδιωτικών υπαλλήλων και να ανοίξει δέκα χιλιάδες θέσεις με το δέλεαρ των προεκλογικών προσλήψεων. Μόνο που η Εκκλησία δεν είναι εταιρεία. Είναι αυτή που στην μακραίωνη ιστορία της στήριξε το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων και βοήθησε το Έθνος σε δύσκολες περιστάσεις. Και σήμερα εν μέσω αυτής της δραματικής οικονομικής κρίσης, πρωτοστατεί με το φιλανθρωπικό της έργο κάνοντας πράξη την πεμπτουσία της χριστιανικής πίστης που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.
Δεν ανταγωνίζεται η Εκκλησία το Κράτος, αλλά το συμπληρώνει στο κοινωνικό έργο, όταν η Πολιτεία αδυνατεί ή ολιγωρεί. Ελάτε στην Πέλλα να διαπιστώσετε το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολή μας.
Γι’ αυτό και η θέση της Νέας Δημοκρατίας που έχει διατυπωθεί εμφατικά από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ξεκάθαρη. Δεν θα επιτρέψουμε να διώξετε τους ιερείς μας από το Δημόσιο. Και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα γίνει με αποκλειστικό γνώμονα την ενίσχυση του κοινωνικού έργου.
Τελεία και παύλα, λοιπόν, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αναθεώρηση του άρθρου 3 γιατί αυτό μόνο κακό κάνει στο έργο της Εκκλησίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε ένα άλλο μείζον θέμα στο άρθρο 16. Ασφαλώς και στηρίζουμε την πλήρη αυτονομία των δημοσίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και αυτά είναι που μας ενδιαφέρουν πρωτίστως, αλλά με πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία και όχι όπως τη βιώνουμε σήμερα με την ασυδοσία περιθωριακών στοιχείων που ατιμωρητί και με επίκληση του ασύλου αλωνίζουν, ασχημονούν, καταστρέφουν, βιαιοπραγούν σε βάρος ακόμα κατά πανεπιστημιακών δασκάλων με εγκληματικές πράξεις.
Όμως, γι’ αυτή την κατάντια έχει δεσμευθεί ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που θα φέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η κατάργηση αυτού του ασύλου.
Ήρθε η ώρα να λειτουργήσουν επιτέλους και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όταν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας εμπιστεύονται την ιδιωτική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο με ποια λογική τους στερούμε αυτό το δικαίωμα στο πανεπιστήμιο στέλνοντας στο εξωτερικό δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά για να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και πιθανόν πολλά απ’ αυτά θα μείνουν για πάντα εκεί;
Ξέρετε ότι υπάρχει από διετίας έκθεση της Εθνικής Τράπεζας που συμπεραίνει ότι η χώρα μας σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων και αναβαθμίσεων μπορεί να αναδειχθεί σε ένα διεθνές κέντρο ανωτάτης εκπαίδευσης που θα αποφέρει πολλά δισεκατομμύρια σε διάστημα δεκαετίας. Σε τέτοιες γενναίες μεταρρυθμίσεις στοχεύουμε και γι’ αυτό επιμένουμε ανυποχώρητα στην ανάγκη αλλαγών του άρθρου 16.
Όπως, μέχρι τέλους, θα επιμένουμε στις θέσεις μας για την απόλυτα αναγκαία αναθεώρηση του άρθρου 24, ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή από τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης ακόμα και η ίδια η επιβίωση της ανθρωπότητας. Το επιβεβαιώνουν εκθέσεις από δεκάδες συμβούλια και συνέδρια του ΟΗΕ, διεθνείς διασκέψεις και έχει απασχολήσει σοβαρά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι’ αυτό και εμείς, ως προηγούμενη κυβέρνηση, με την επιβεβλημένη ευαισθησία προβλέψαμε και πετύχαμε το μέτρο Μ17 με 200 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής –αλλά δυστυχώς το μέτρο αυτό η σημερινή Κυβέρνηση το κατήργησε-, καθώς και το μέτρο Μ8 με τα 250 εκατομμύρια για την προστασία των δασών. Όμως κι αυτά τα χρήματα παραμένουν και λιμνάζουν στα ταμεία των Βρυξελλών.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξης της ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Ταυτόχρονα, πρέπει να αλλάξει στην ερμηνευτική δήλωση ο ορισμός του δάσους και να συμβαδίσει σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πρότεινε αυτή την αλλαγή. Δεν έχω τον χρόνο να το αναλύσω.
Όσον αφορά στο άρθρο 56 που θέλετε να καθιερώσει τον πρωτάκουστο περιορισμό στις τρεις θητείες για τους Βουλευτές, έχω να πω ότι τις θητείες τις ορίζει για κάθε Βουλευτή ο λαός. Η πρόταση αυτή είναι λαϊκίστικη, είναι αντιδημοκρατική και κυρίως αντισυνταγματική. Το Σύνταγμα και οι διατάξεις ορίζουν μόνο τις θητείες του Προέδρου της Δημοκρατίας και των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας. Μάλιστα, στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εκ των ων ουκ άνευ η αναγκαιότητα να αποδεσμευθεί από την διάλυση της Βουλής για να έχουμε πολιτική σταθερότητα, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι οι επενδύσεις και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Μπροστά, λοιπόν, σ’ αυτή την ιστορική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία, στις παραδόσεις μας, στους θεσμούς μας, με μια λέξη στην πατρίδα μας. Οι προτάσεις που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία είναι προτάσεις σύγχρονες, ρεαλιστικές, προσαρμοσμένες στις τοπικές, στις ευρωπαϊκές και στις διεθνείς συνθήκες. Γι’ αυτό μας καλεί να τις υπερψηφίσουμε.

Δείτε την ομιλία του πρώην Υπουργού:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.
    ΕΝΤΑΞΗ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ.
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ σεις πλάκα κάνετε εκεί στην ΝΔ έχετε αρχίσει τις μεγαλύτερες κουλουτουμπες ( βλέπε Άδωνις γεωργιαδης) και από το τσίρκο σολει αντε ώρα διάλυσης και αλλαγή επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό με την εκκλησία έχει παραγίνει.Μόνο το Ισλαμικό κράτος, Η Περσία και η Ελλάδα έχουν τοσο κοντα΄κράτος και εκκλησία.Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καρασμανη κάθε παρέμβασή σου και ένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ.
    ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καρασμανη μιλά τους πονάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι ποναεί γιατί είναι ακόμα στα έδρανα ΡΕ παιδιά? ??? ΓΙΑΤΊΙΙΙΙΙΙ? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε υπουργέ χωρίς αρμοδιότητες ξαφνικά μάθατε να μιλάτε; πες μας τι έγινε με την ΕΒΖ; πες μας τι έγινε με τον δρόμο Γιαννιτσών; πες μας τι έκανες όταν ήσουν υπουργός απελπισίας; αντε πες μας γιατί ξαφνικά άρχισες να μιλάς παραμονή εκλογών ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λαμογιο της καρπαζιας και της δεξιας ξαναφορεσες την κουλα, ενα προς ενα,θα σου απαντησω εγω , και τα ξερει ολα ο νομος.,
    ΕΒΖ ως προς την αρμοδιοτητα του ως υποργου,γνωριζουν οι τευτλοπαραγωγοι την συνδεμενη που παιρνουν 79 ευρω το στρεμμα καθε χρονο.Για τον δρομο ολοι ξερουν τα120 εκατ που τα πηρε μια παρεα Θεσσαλονικέων του ΠΑΣΟΚ.Για το εργο του ως υπουργου μιλουν ολοι οι αγροτεςτης ελλαδος, και ο ιδιος ο μητσοτακης ειπε οτι ηταν ο καλυτερος υπουργος. Ολα ,λαμογιο της ψευτιας και της κακης συμφορας, τα αποδεικτικα για αυτα που ρωτας εχουν δημοσιευθει στην "καρατζοβα".τι δεν καταλαβες ανοητο φθονερο λαμογιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανά σχολείο να μάθεις να διαβάζει και να γράφεις.

      Διαγραφή
    2. Και τι έκανε αυτός; πλάκα μας κάνεις; τρέχα από πίσω του μπας και σε βολέψει κάπου

      Διαγραφή
  9. Γιώργο πες μας και για τα "Ολυμπιακά Ακίνητα".Να αποκτήσει ενδιαφέρον η πολιτική ζωή του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΈ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ηγέτη μιλάμε για έργο που γινόταν πάντα προεκλογικά και τον υπόλοιπο χρόνο φωτοτυπίες τότε δεν σας πειράζε το προεκλογικά κάνω πράγματα τώρα σας πειράζει εκεί στην ΝΔ τα παιξατε και με το δίκιο σας γιατί η χασούρα είναι περιπλοκο βάσανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ρε να πάμε στα ιδιωτικά σχολεία; να σου πω εγώ γιατί γιατί τόσα χρόνια είσαστε άχρηστοι δεν είστε ικανοί να λειτουργήσει το δημόσιο που πληρώνουμε γιατί δεν μπορείτε να βάλετε τους δασκάλους (βολεψακιδες) να κάνουν σωστά τι δουλειά τους ποια η διαφορά του δασκάλου στον ιδιωτικό τομέα τι παραπάνω κάνει και μαθαίνουν τα παιδιά; ας το κάνουν και στα σχολεία αλλά μόνο για εκδρομές είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10.41 πόσο δίκιο έχεις αλλά θέλουν αμόρφωτους πολίτες τους βολεύει δεν βλέπεις τα αποτελέσματα? Αν ρωτήσεις ιστορικά για την συμφωνια δεν ξέρουν την ιστορία για να απαντήσουν ότι ακούν το αναμεταδιδουν και πορονονται άστα βραστά. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.