Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει διώξεις εργαζομένων και το κλείσιμο δημοτικής επιχείρησης Δήμου Έδεσσας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.),  με ανακοίνωση της, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του Δήμου Έδεσσας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής γιατί τόλμησαν να αντιδράσουν τον Ιανουάριο του 2015 στο εσπευσμένο κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρρακτών, προασπιζόμενοι μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων τους, αλλά και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Επιχείρησης.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, οι συνδικαλιστές σημειώνουν:

Η στάση τους δικαιώθηκε απόλυτα από την εξέλιξη των γεγονότων, καθώς με την αναβολή της απόφασης να μπει «λουκέτο» στην Δημοτική Επιχείρηση, υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος μέσα στον οποίο ελήφθησαν νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι εργαζόμενοι απορροφήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας. Κατέστη έτσι δυνατόν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην περάσουν στην ανεργία άνθρωποι του μεροκάματου και του μόχθου.

Η Δημοτική Αρχή Έδεσσας ωστόσο δεν δέχθηκε ποτέ αυτή την εξέλιξη και σε μία στάση που χαρακτηρίζεται από εκδικητικότητα, στράφηκε νομικά κατά είκοσι εργαζομένων και πολιτών, καταθέτοντας μήνυση εναντίον τους. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Πέλλας, ήταν και ο συνδικαλιστής Τάκης Αλεβίζος, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.

Δεν πτοήθηκε όμως ούτε από το τραγικό αυτό περιστατικό η Δημοτική Αρχή Έδεσσας και επιμένει να ζητά την καταδίκη των εργαζομένων και των πολιτών, δείχνοντας μία συμπεριφορά απαράδεκτη, αυταρχική και βεβαίως καταδικαστέα. Μία συμπεριφορά που ενδεχομένως και να συνδέεται με συμφέροντα, τα οποία καραδοκούν για την ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών των Δήμων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Πέλλας, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Έδεσσας να αποσύρει την μήνυση σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, αναγνωρίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην εργασία, όπως και το δικαίωμα να παλεύουν και να αγωνίζονται για την προάσπιση του δημοτικού πλούτου.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Πέλλας, τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Τοπικών Φορέων καλούνται να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους εργαζόμενους και πολίτες, στη δίκη που έχει προγραμματισθεί να γίνει, μετά από δύο αναβολές, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 9:00 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Έδεσσας, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα πώς οι αυταρχικές συμπεριφορές, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων δεν θα περάσουν.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Έτσι είναι παλικάρια μαγειρεμένα με φακή, αυτός δεν σας έβαλε στα καλύτερα πόστα, προς ποιον η διαμαρτυρία, δεν σας είδα να φωνάζετε για το χρέος των καταρρακτών που το φόρτωσαν και οι δυο δήμαρχοι , αλήθεια εκείνη η μήνυση που είχατε κάνει για μαύρα τιμολόγια τι έγινε, δεν βλέπω φύλλο και ρούπι να κουνιέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;
    ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΣ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΉΝΥΣΗ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΥΝΤΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤAΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ:
    OYTE ENAΣ;
    TIΠΟΤΑ;

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γκαρσόνια δημόσιοι υπάλληλοι.Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.Περάστε από το Δήμο να δείτε πως δουλεύουν!Αλλάζουν φανελάκι κάθε μία ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.