Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Μπαίνει στη Βουλή με υπουργική τροπολογία η λύση στο πρόβλημα της Ο.Π. «ΑΘΗΝΑ» με την διάταξη που προώθησα (απαλλαγή των απλών μελών)


Η Υπουργική τροπολογία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εισέρχεται σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που τώρα κατατίθενται προς ψήφιση στη Βουλή.
Απερρίφθη η άλλη «πρόταση» που είχε παρουσιαστεί όψιμα, με γνωμοδότηση παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γιατί θα δημιουργούσε άλλες δυσμενείς παρενέργειες, ήταν νομοτεχνικά άστοχη και ατελής και δεν θα επέλυε το πρόβλημα.       
Η νομοθετική διάταξη απαλλάσσει τα απλά μέλη αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών ( που δεν ήταν μέλη του ΔΣ και δεν είχαν διοικητική ευθύνη) και είχαν εισέλθει στην εταιρία πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4072/12 ( 04-11-2012)  από κάθε χρέος του είχε γεννηθεί πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4072/12 ( 04-11-2012). 
Ως γνωστόν τα απλά μέλη έγιναν μέλη στην ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» από το 1993 ως το 2002 και τα χρέη γεννήθηκαν αυτά τα έτη και διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο του 2004. 
Η Υπουργική τροπολογία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δρασαγάκη ( και του Αναπληρωτή Υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα) που συνυπογράφουν οι  συναρμόδιοι Υπουργοί ( Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Κατερίνα Παπανάτσιου ) είναι η ακόλουθη:  


Υπουργική τροπολογία 

Μεταβατικές άρθρου 294 ν. 4072/2012:
Ο παρών νόμος εφαρμόζεται και σε εταιρείες που κατά την έναρξη της ισχύος του δεν τελούν σε εκκαθάριση ή σε πτώχευση 
«Σε εταιρεία του άρθρου 270 εφόσον δεν είναι κερδοσκοπική, οι εταίροι ευθύνονται για τα χρέη της μέχρι του ποσού της αρχικής εταιρικής εισφοράς τους ή της μείζονος μεταγενέστερης , όταν  η είσοδός τους στην εταιρεία και η γέννηση των χρεών έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και δεν συμμετείχαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας» 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, που περιορίζει την ευθύνη των εταίρων αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών (ΑμΚΕ) στο ποσό της αρχικής εταιρικής εισφοράς τους και μόνο, υπό την προϋπόθεση να απέκτησαν την εταιρική ιδιότητα και οι σχετικές οφειλές να γεννήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του του ν. 4072/2012 (11-4-2012) και επιπλέον να μη συμμετείχαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας, αντιμετωπίζεται το κοινωνικό πρόβλημα, που έχει ήδη καταστεί οξύ, ιδίως στις αγροτικές περιφέρειες, της εις ολόκληρον ευθύνης εταίρων, οι οποίοι αφενός δεν είχαν καμία ανάμιξη στη διαχείριση και διοίκηση των ΑμΚΕ και αφετέρου δεν προσδοκούσαν οικονομικά ωφελήματα από τη δράση τους, μέσω διανομής κερδών ή άλλου τρόπου.
     Η επιεικής αυτή  νομοθετική ρύθμιση επιβάλλεται και από τη συνταγματική αρχή της ασφάλειας δικαίου, που επιβάλλει ιδίως τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των εκάστοτε θεσπιζόμενων ρυθμίσεων και η οποία πρέπει να τηρείται με αυστηρότητα όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους. Σημειωτέον δε ότι σε όλα τα καταστατικά των ΑμΚΕ, που συνεστήθησαν πριν από την έναρξη ισχύος του άρθρου 270 του ν. 4072/2012, ρητά αναγράφεται ότι η λειτουργία αυτών των εταιρειών διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 741-784 του ΑΚ, με βάση τις οποίες προσδιορίζεται η ευθύνη των απλών εταίρων των ΑμΚΕ στο ποσό της αρχικής εταιρικής εισφοράς. Δηλαδή, όταν τα απλά μέλη αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως εταίροι σ΄ αυτήν την νομική μορφή εταιρείας, γνώριζαν ότι ευθύνονται μέχρι του ποσού της εισφοράς τους και προφανώς δεν θα συμμετείχαν εάν εγνώριζαν ότι ευθύνονται και με την προσωπική τους περιουσία, παρότι δεν συμμετέχουν στη διοίκηση αυτών των εταιρειών. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού    Προϋπολογισμού, τα δε βεβαιωμένα χρέη δεν διαγράφονται.
Η Υπουργική τροπολογία πήρε τον δρόμο για την Βουλή και θα εισέλθει σε ένα από τα άμεσα επόμενα νομοσχέδια που τώρα κατατίθενται προς ψήφιση. 
Με γνωμοδότηση παρέδρου του Νομικού συμβουλίου του Κράτους απερρίφθη η άλλη πρόταση που κατατέθηκε (ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί και είχε γίνει αποδεκτή από τους προαναφερόμενους Υπουργούς η λύση που τελικώς κατατίθεται στη Βουλή) με το σκεπτικό ότι τυχόν υιοθέτηση της  θα έχει άλλες δυσμενείς παρενέργειες  και δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα. Είναι νομοτεχνικά άστοχη και ατελής και προτείνει την επέκταση του περιορισμού της ευθύνης και στα μέλη των κερδοσκοπικών αστικών εταιριών που πάντα ευθύνονταν για τις υποχρεώσεις της εταιρίας και πριν από τον Ν. 4072/2012, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

45 comments:

  1. Συγχαρητηρια κυριε Σηφακη, απο το Θεο να το βρεις. Δεν θα ξεχασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Γιαννη παλληκαρι, μονος σου σταθηκες και το ελυσες
    Συριζα ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟυΜε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 25 χρονια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας ρήμαξαν με το "ΑΘΗΝΑ".Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιαννης το ΕΛΥΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηταν δικαιο και εγινε πραξη...ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Γιάννη είμαι από τα εσωβαλτα κ με γνωρίζεις , θα κάνω κ αγώνα για να πάρεις Πάρεις πολλούς ψήφους από το χωριό.
    Συγχαρητήρια ,όσο για τη κυρία Τζάκρη πρέπει να το παραδεχτεί ότι ο κ Σηφάκης ήταν μέρος της λύσης κ όχι του προβλήματος που ήταν η κυρία Τζάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Γιάννη, είμαι απο το διάστημα ,αλλά θα σε στηριξω

      Διαγραφή
  7. Τι γίνεται εδώ ένας σχολιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους ένα χρόνιο και ουσιαστικό πρόβλημα έφτασε στη λύση του.Σηφακη συγχαρητήρια, το επωμιστηκες, εδωσες πραγματικό αγώνα και τα κατάφερες οπως παντα.Ολοι το γνωρίζουν, και θα σου το ανταποδωσουν όταν έρθει η ώρα. Δίκαια σου ανήκει η θέση στο Κοινοβουλιο... Και πάλι άξιος Σηφακη!!! Ειναι καθαρά δική σου επιτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας Γιάννης για όλα
      Κανει για τα πατώματα, κανει για τα χαλιά,κανει και για τα πιάτα.
      Αλλάζει λάμπες, ξεβουλωνει νεροχύτες ,καθαρίζει κήπους ,καθαρίζει αυλές ,καθαρίζει τζάμια, κλαδευει ,ποτίζει οργώνει ,βρίσκει νύφες ,βρίσκει γαμπρούς, βρίσκει χαμένους ,δίνει ονόματα ,δίνει αποζημιώσεις,δίνει συναυλίες.
      Όταν ψάχνουν συγκρότημα αυτον φωνάζουν για δέκα.

      Διαγραφή
  9. ΔΩΣΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΏΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε πολύ Κ.Σηφακη, ήσουν ο μόνος που ασχολήθηκε ουσιαστικά, όλοι το ξέρουμε στην Πέλλα.Το παλέψες και το κατάφερες μόνος σου με τη συνδρομη του Συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αφου λινουν τοσο σοβαρα προβληματα θα ηθελα μια απαντηση και απο ΣΗΦΑΚΗ και απο ΝΤΟΡΚΑ στην παραλατω καταγγελια.
    αν ειναι ψεμα, κρμαστε τον ψευτη, διαφορετικα..........

    https://www.youtube.com/watch?v=QdxdWt8enGU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ροδάκινα πότε θα πληρωθούν κύριε Σηφακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ πενεμα από το γραφείο ας το λύσει πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σηφακη είσαι ότι καλύτερο έχει περάσει απο βουλευτής στο Νομό μας...μοναδικός με της νομιμες λύσεις προβλημάτων...ΑΞΙΟΣ...και θα κάνουμε αγώνα να ξανά βγεις...Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι έγινε 8:45μ.μ.? Σε ενοχλεί που ο Σηφακης δικαιώθηκε και έδωσε την λυση ενώ οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν κάναν τίποτα? Ας είμαστε δίκαιοι... Ο Σηφακης και ο Συριζα το έλυσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΌΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΚΑΤΑΝΟΕΊΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΆΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΥΣ ΝΑ ΛΈΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΛΈΝΕ ΕΣΎ ΚΆΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΞΈΡΕΙΣ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΆΣΕ ΤΑ ΓΟΜΆΡΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και δεν είναι άνθρωποι από το γραφείο είναι άνθρωποι με πρόβλημα που τους το έλυσε ο ΣΗΦΑΚΗΣ κατάλαβες? Αλλά μάλλον εσύ δεν έχεις προβλήματα η δουλειά σου είναι να κακοσχολιαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η δική σου να παινευεις έναντι ποσού, Άσε μας κουκλίτσα μου

      Διαγραφή
  18. Φουκαριάρηδες Έλληνες! Σας σερβίρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Αρκεί να σας χαιδέψουν λίγο τα αυτιά και τα ξεχνάτε όλα. Όταν σας κλέβουν 100 και σας επιστρέφουν τα 5,ξεχνάτε τι πάθατε και λέτε και ευχαριστώ. Ραγιάδες στο σώμα και στην ψυχή. Ο Θεός και η ψυχή σας. Ένα θα σας πω. ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι έγινε 9:16μ.μ. σε ενοχλεί που Ο Σηφακης με τον Συριζα οδηγεί το πρόβλημα '' ΑΘΗΝΑ '' προς την οριστικη λύση, ενώ οι άλλες Κυβερνήσεις δεν το κατάφεραν?? Γι αυτό πάψε να λες αερολογιες... Μπράβο Σηφακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σηφακη Συνέχισε δυνατά, είμαστε μαζί σου.. Ολοι μας ξέρουμε ότι αγωνίζεσαι εντιμα και καθαρα. Ας τους απαντήσουμε τον Οκτώβρη, στέλνοντας σε και πάλι στη Βουλή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιαννη μπράβο για οτι εκανες για μας, αλλα πρεπει να ευχαριστήσω και τον Καρασμανη που παρουσιασε στη βουλη τα στοιχεια, οτι δεν επιβαρυναμε το κρατος ουτε ενα ευρω .Σας ευχαριστω .
    και να μην το 56λυσεις (9.52) σηφακη, θα μας το λυσει ο Καρασμανης . 4χρονια μας γκ@στρωσες.και μην πεις τα γνωστα τι εκανε η Ν.Δ.τοσα χρονια. .στις μερες σας ξεσπασε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι δεν επιβαρύνει το κράτος να το πεις αλλού σε κανένα που δεν ξέρει.
      Πείτε αν έχετε κότσια πόσοι αστυνομικοί φυλάνε το σπίτι το γραφείο και την επιχείρηση του

      Διαγραφή
  22. Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει και μεθά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ένας δημοσιεύει όλα τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει .Χωρίς τον Γιαννάκη μσς δεν μας χορά το Σπιτακι μας. Σαράντα Γιάννηδες ενός κοκορου γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα

      Διαγραφή
    2. Αν και δεν είμαι Συριζα, θα με κάνετε να ψηφίσω τον Σηφακη. Μόνο και μόνο για τον άδικο πόλεμο που δέχεται παρότι εκεινος αγωνίζεται και προσπαθεί για την ανάδειξη της Πέλλας και την επίλυση σοβαρων προβληματων της. Είμαστε αχαριστοι και άγνωμονες.. Σηφακη μαζί σου γιατί το αξίζεις ρε φίλε είσαι αγωνιστης !!!

      Διαγραφή
    3. Αστο καλό σού.
      Με λιγωσες στα γέλια ...

      Διαγραφή
  25. 8:13 π.μ. Κι όμως '' Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κανει !!!! Σου αρέσει δε σου αρέσει... Αυτό δείχνουν τα έργα του.... Ο Σηφακης γεννήθηκε για να ξεχωρίζει. Και ξέρεις γιατί? Γιατί μάχεται εντιμα, φανερά και ακαταπαυστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια έργα καλέ; σε έστρωσε σε γραφείο;
      Βάλε σαλιάρα σταζουν

      Διαγραφή
    2. Να γραψετε βιβλίο εκεί στο γραφείο
      Μην ψαχνετε για τίτλο
      Σας τον έχω έτοιμο
      < Έργα,ημέρες και μπαρούφες του Γιάννη >

      Διαγραφή
  26. Συγχαρητήρια Γιάννη τι τους έταξες αυτούς στο γραφείο και ξεσαλωσαν;Ρε παιδιά σας πήρε χαμπάρι όλος ο κόσμος και το γλύψιμο έχει όρια,αηδιασαμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γισ σου βρε ντάμιαλη σχολιαστή και λογογραφε του Γιάννη του γιγαντα οψιμε οριστερέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Γιάννης σαν ξεπρόβαλε να βγει Στο μεϊντάνι οι μοιρες το προβλεψανε πως προκοπή θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ 9:51 π.μ. για το '' κουκλιτσα μου''. Αγαπάμε και φυσικά στηρίζουμε Γιάννη Σηφακη. Εσένα ποιο είναι το προβλημα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευχαριστώ 9:51 π.μ. για το '' κουκλιτσα μου''. Αγαπάμε και φυσικά στηρίζουμε Γιάννη Σηφακη. Εσένα ποιο είναι το προβλημα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΔΕ ΚΑΝΕΙς ΜΙΑ 9.35 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 9:32π.μ. Πολυ εύκολα Τσιμπάς? Είσαι καλός για δολωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα όντως τσιμπάς !!!
      Μη ξεφτιλιζεις τη δημοσίευση του δικού σου. Κάτσε να σε σκουπισουμε, έσταξες !!!!

      Διαγραφή
  33. Φυσικά αρχοντοχωριατες αν ξέρατε να ψηφιζατε τόσα χρόνια δεν θα ήμασταν σαυτη τη θέση ναι ΡΕ ΣΗΦΑΚΗΣ ανοίξτε τα μάτια σας πριν είναι αργά πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σηφακης και πάλι Σηφακης, αυτός τουλάχιστον προσπαθεί για την Πέλλα, είναι ο Γιάννης που όλοι ξέρετε, αγαπα τον τόπο που ζει και θέλει να πετύχει τα καλύτερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.