Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την αγωνίστρια Ουρανία Νιζαμίδου


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί, την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά.
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο  "Ουρανία Νιζαμίδου: Κι όχι να πείτε που ΄κανα κάτι σπουδαίο". (Επιμέλεια Θ. Αχτσιόγλου από τις εκδόσεις «Θύραθεν»).
Θα μιλήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.
Θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι του "Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης" και του "Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974".


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Μια Παρα-προβεβλημενη του κκε... Ο θειος μας ηταν φυλακισμενος 7 χρονια και ποτε δεν δημοσιοποιησε την ιστορια του και ποτε δεν εγραψαν βιβλιο.. Αλλα ξεχασα.. ο Κυριος Θεμης βολεψε την κορη του και τωρα γραφει βιβλια αγωνιστικα δηθεν.. Ο θειος μου ελεγε οτι ο αγωνας του και ο εγκλεισμος του στον εμφυλιο, δεν ηταν κατι που επρεπε να υποθει και οτι τα χρονια του εμφυλιου δημιουργουσαν μισος στους ελληνες..

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι ότι ο θείος σου ήταν και φτωχαδάκι...σε αντίθεση με την εκλιπούσα.Τελικά η εξορία απέδωσε σε κάποιους ολόκληρες περιουσίες.

      Διαγραφή
    3. όΝτως ο θειος μου ηταν αγροτης με λιγα στρεμματα ποθ τα μοιρασε στα τρια παιδια του και μεχρι τα 82 του δουλευε και αυτος και τα παιδια του.. Η εν λογω κυρια δεν θυμαμαι να ηταν ποτέ της φτωχη.. Προβαλλε τον αγώνα ενω μέσα στα γιαννιτσα και την πελλα υπηρξαν πολλοι ανθρωποι που εζησαν τα ιδια αλλά δεν τα προέβαλαν για να μην συνεχιζεται η διχόνια..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.