Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί η Ρωσία θα αποσυνδεθεί από το ίντερνετ


Η Ρωσία εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο σύντομα, ως μέρος μιας δοκιμής άμυνας έναντι σ’ ένα κυβερνοπόλεμο.

Αυτή η δοκιμή θα σημαίνει ότι τα δεδομένα που διαβιβάζονται μεταξύ των Ρώσων πολιτών, υπηρεσιών, οργανώσεων κλπ., θα παραμένουν στο εσωτερικό του έθνους από το να κατευθύνονται μέσω διεθνών ιστότοπων.

Ένα σχέδιο νόμου που απαιτούσε τις αναγκαίες τεχνικές αλλαγές για να λειτουργήσει το σύστημα ανεξάρτητα εισήχθη στο ρωσικό κοινοβούλιο πέρυσι.

Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία της δοκιμής αλλά αναμένεται πριν την 1η Απριλίου.

Το σχέδιο νόμου, που ονομάζεται Εθνικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Οικονομίας (Digital Economy National Program), απαιτεί από τους ISP της Ρωσίας να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να λειτουργούν σε περίπτωση που οι ξένες δυνάμεις προσπαθήσουν να απομονώσουν τη χώρα.

Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του έχουν απειλήσει στο παρελθόν να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατηγορώντας την για υποκίνηση πληροφοριών. Ακόμη, και στην περίπτωση που τους το «έκοβαν», με το δικό τους DNS, θα ήταν συνδεδεμένοι σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή : BBC

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.