Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη σε δύο ενήλικες από τα Γιαννιτσά για την υπόθεση της φοιτήτριας που αυτοκτόνησε!


Ιδιαίτερα σημαντικές –αν και με μεγάλη καθυστέρηση- είναι οι εξελίξεις γύρω από την σκοτεινή υπόθεση αυτοκτονίας της 21χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή από τα Γιαννιτσά, η οποία βούτηξε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη, όταν είδε τις γυμνές φωτογραφίες της να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2016.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών άσκησε σήμερα ποινική δίωξη κατά δύο ενηλίκων ανδρών, κατοίκων Γιαννιτσών, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων  καθώς φέρονται να διακίνησαν άσεμνες φωτογραφίες της 21χρονης στο διαδίκτυο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Υπενθυμίζουμε ότι για το μοιραίο σάλτο μορτάλε της φοιτήτριας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών είχε προχωρήσει μέχρι σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος νεαρού φοιτητή, πρώην συντρόφου της άτυχης 21χρονης, για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. Ο νεαρός φοιτητής δεν είχε καν συμπληρώσει τα 18 χρόνια όταν φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται και γι' αυτό καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, σε μια δίκη που αρχικά είχε οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου 2018 και αναβλήθηκε για στις 22 Φεβρουαρίου 2019.
Όμως με βάση τις εξελίξεις και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εισαγγελέας συσχετίζει την υπόθεση αυτή (δηλ. του φοιτητή που θα δικαστεί) με τις δύο διώξεις που ασκήθηκαν σήμερα και για αυτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δύο υποθέσεις θα εκδικαστούν μαζί, σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου.

Ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη όλο αυτό διάστημα ελάμβαναν και νέες ανωμοτί καταθέσεις σχετικά με το διαδικτυακό μπούλινγκ που δεχόταν το άτυχο κορίτσι, ενώ ερευνήθηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση. Άλλωστε, έπειτα από επίμονες προσπάθειες της οικογένειας του θύματος, αλλά και την ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκαλύφθηκε πως η 21χρονη δεχόταν απειλές από πρόσωπα που απέκτησαν στην κατοχή τους γυμνές φωτογραφίες της, αλλά και βίντεο από ιδιωτικές στιγμές της!

Ικανοποίηση αλλά και ερωτήματα για την καθυστέρηση

«Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 και τότε πίστευαν κάποιοι ότι είναι μια απλή αυτοκτονία. Όμως έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια τα πραγματικά κίνητρα των υπευθύνων και αποκαλύπτεται ότι κάποιοι δεν έχουν πει όλη την αλήθεια» είχε δηλώσει o δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Λίνας, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος σήμερα εκφράζει μεν την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, αλλά παράλληλα και την απορία του για την καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών από την Δικαιοσύνη.

Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.