Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σερβία: «Βάφτιζαν» σέρβικα τα ελληνικά ροδάκινα και τα πωλούσαν στη Ρωσία


Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σε επιχείρηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα και στην συνέχεια τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα. 

Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να "βαφτίσουν" σερβικά, τα ελληνικά φρούτα. Στο κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες „''Coja Promet'', "Citrum AKZ" και "D&B Trans" όπως και μεγάλος αριθμός αγροτών. 
Οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες, σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τα εξήγαγαν στην Ρωσία. Το σερβικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ;
    ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΑ ΕΜΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΑΤΙ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΤΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ;
    ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια γίνονται με Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία ,Βουλγαρία.
    Τώρα το έμαθαν αυτοί ??
    Τα φορτηγά το καλοκαίρι που νομίζουν ότι πάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος φταίει ΡΕ αδερφέ? ??Μήπως οι αγρότες γιατί δεν έμαθαν να λειτουργούν σαν ομάδα αλλά ο καθενα για την παρτητου???? Καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ομάδα πλάκα κάνεις για να φάνε κάποιοι παλι το κράτος τι ρόλο παίζει μόνο φόρους και διορισμούς να βαζει

      Διαγραφή
  4. Βρε ζοντοβολο (7.03),μαθε να γραφεις , και μαθε επιτελους οτι το εμπάργκο, επεβληθη απο την ρωσια,στις εισαγωγες αγροτικων προιοντων απο Τις χωρες της Ε.Ε.,εξαιτιαςτων κυρωσεων που υπεβαλε η Ε.Ε στην ρωσια λόγω της ουκρανικης κρισης.Ηρθεο Συριζα και ειπε προεκλογικά το 15, οτι θα καταργησει το εμπαργκο ,αμ δε .οπως θα καταργουσε τα μνημονια με ενα νομο, με ενα αρθρο. το εμπαργκο ζει και βασιλεύει και συ .μας τσαμπουνας , ελληνοφωνες κυβερνησεις.. , φωτογραφίες..... και πρασινα αλογα. Τι δεν καταλαβες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.