Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοδιοικητικές εκλογές και συμμετοχή της νεολαίας

"Οδεύουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και κρίνεται πλέον απαραίτητο οι νέοι και νέες να αναλάβουν τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η νεολαία είναι ικανή με νέες ιδέες, με προοδευτική νοοτροπία, μακριά από ιδιοτέλειες, ανώφελες σκοπιμότητες, δόγματα και πελατειακά συστήματα, αλλά με αποκλειστικό γνώμονα το κοινό καλό να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Άνθρωποι που δεν θα στοχεύουν να εξυπηρετήσουν μόνο τους ψηφοφόρους τους ή την κοινότητα από όπου προέρχονται, αλλά θα στοχεύουν στο συλλογικό συμφέρον (άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός των αιρετών). 
Δυστυχώς, όμως, η παλαιά και οπισθοδρομική νοοτροπία υπερτερεί της νέας και προοδευτικής. Επομένως, προέχει να υπογραμμίσουμε τη σημασία αυτού του στοιχείου, γιατί η παρούσα δομή του συστήματος αυτού επιβάλλει όλους τους επερχόμενους αιρετούς να αναλύσουν πολύ συνετά και συνειδητά την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου με αυστηρά κριτήρια και όχι με βιαστικές κινήσεις ή με βάση τη θέση που, η οποία θα τους προταθεί. 
Με την κάθοδο της νεολαίας στις εκλογές ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης, παρέχοντας τη δυνατότητα υλοποίησης πρωτότυπων προγραμμάτων και στόχων σε όλους τους τομείς. Αλλά για την επίτευξη αυτών είναι καιρός πέρα από τις κομματικές και συγγενικές προτιμήσεις να επιλέξουμε να στηρίξουμε και νέους με όρεξη και μεράκι για τη διοίκηση του δήμου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κανείς δε γεννήθηκε με γνώσεις διοίκησης δήμου, όμως, όπως όλες οι διοικήσεις νυν και προηγούμενες, έμαθαν. Έτσι, και η νεολαία είναι εφικτό να εξοικειωθεί και να προσαρμοστεί σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο ονομάζεται τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από το σαθρό σύστημα, με στροφή προς τη νεολαία!"   

Νικολαΐδης Βασίλης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Εσύ παλληκάρι μου από που μας προέκυψες; Δεν βλέπεις τι τραβάμε απο τον νέο άνθρωπο που εκλέξαμε για πρωθυπουργό; Ότι παλαιοκοματικο κατηγόρησε όταν ήταν αντιπολίτευση,τώρα που είναι στην εξουσία το έκανε.Άσε από νέους και άπειρους Είμαστε καμενοι.Πόσοι πια θα μάθουν στου Έλληνα κασιδιαρη το κεφάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…