Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κτηματολόγιο: «Όχι» από την Κοινοπραξία στην παράταση που ζήτησαν οι φορείς για τις ενστάσεις στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας


Αρνητική ήταν τελικά η απάντηση από την Κοινοπραξία ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΙΙ στο κοινό αίτημα του Δήλου Πέλλας, του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και του ΤΕΕ Π.Ε. Πέλλας,  για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων επί των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων για το Εθνικό Κτηματολόγιο των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας. 

Όπως ανέφερε στην απάντησή της η Κοινοπραξία «στην περιοχή σας (σ.σ. Δήμοι Πέλλας και Σκύδρας) η διαδικασία κτηματογράφησης εξελίσσεται κανονικά, χωρίς να ανακύπτουν ιδιαίτερα ιδιοκτησιακά ζητήματα, ο δε φόρτος που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες δεν ξεπερνάει τα συνήθη».

Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις, σύμφωνα με τον νόμο, υποβάλλονται εντός δύο (2) μηνών - ή εντός τεσσάρων (4) μηνών για τους κατοίκους εξωτερικού - από την ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης, δηλαδή μέχρι σήμερα Δευτέρα 18-2-2019. 

Η επιστολή 

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω φορείς ζήτησαν παράταση για τους εξής λόγους, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, την οποία υπέγραψαν και παρέδωσαν την περασμένη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθης Φουντουκίδης και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Νομού Πέλλας Λευθέρης Αβραμίδης:
«Επειδή το χρονικό αυτό διάστημα των δυο μηνών συνέπεσε με την εορτή των Χριστουγέννων, οπότε πολλοί συμπολίτες μας δεν ενήργησαν εγκαίρως, συμβουλευόμενοι τον δικηγόρο ή μηχανικό τους. 
Επειδή θορυβημένοι οι πολίτες από την αποστολή των αποσπασμάτων του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος που έλαβαν προχώρησαν σε δηλώσεις δικαιωμάτων, που για διάφορους λόγους δεν είχαν δηλώσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα, στην δίμηνη αυτή προθεσμία να συνυποβάλλονται, εκτός από αιτήσεις διόρθωσης και ενστάσεις, χιλιάδες δηλώσεις νέων δικαιωμάτων. 
Επειδή στην πράξη αποδείχθηκε το διάστημα των δυο μηνών ελάχιστο για την τακτοποίηση προβλημάτων, πολλά εκ των οποίων πηγάζουν από πράξεις που έλαβαν χώρα δεκαετίες πριν. Επειδή για τους λόγους αυτούς παρατηρούνται τεράστιες ουρές πολιτών και επαγγελματιών, που ταλαιπωρούνται πολλές ώρες για την υποβολή ενστάσεων και δηλώσεων, παρά τις προσπάθειες της αναδόχου εταιρείας και του προσωπικού. 
Επειδή μια παράταση της διάρκειας της υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων για διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών θα βοηθούσε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, δίχως να καθυστερήσει ουσιωδώς την πρόοδο του έργου. 
Σας Ζητούμε: Να χορηγήσετε δίμηνη, κατ’ ελάχιστο, παράταση στην υποβολή αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων επί των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων για το Εθνικό Κτηματολόγιο των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας του Νομού Πέλλας».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π
    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    Υ.Γ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΤΟΡΚΑ ΚΑΙ ΣΗΦΑΚΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ¨¨ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ¨¨ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντελής έλλειψη σεβασμού προς στους πολίτες και τους επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους και συμβολαιογράφους)της περιοχής μας από την Κοινοπραξία και το επίσημο κράτος. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν σωστή κτηματογράφηση αλλά να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα, χωρίς οι περισσότεροι πολίτες να μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν την ανάρτηση μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να περάσει έτσι ο ένας από τους δύο μήνες της προθεσμίας των ενστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.