Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση εκ νέου της Θ. Τζάκρη στον Πρόεδρο Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα


Παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη στον Πρόεδρο της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο  γνωστικό αντικείμενο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατόπιν των συναντήσεών της με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στις 13 Φεβρουαρίου και στις 25 Φεβρουαρίου 2019 με θέμα τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, παρευρέθη την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για το νέο θεσμικό πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Στάμου, παρουσία και του ιδίου του Υπουργού Παιδείας, ενόψει και της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες. 
Η κ. Τζάκρη έθεσε εκ νέου στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Στάμου το αίτημα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο γνωστικό αντικείμενο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, όπως π.χ. στην Μουσειολογία και στην Επιμέλεια Εκθέσεων (Cureting), που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη με επιστημονικό τρόπο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας, της Έδεσσας  και της Βεργίνας και θα αξιοποιήσει αντίστοιχα τον τεράστιο πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο των πολύ σημαντικών αυτών τόπων. Θα μπορούσαν επίσης να ενσωματωθούν τμήματα διετούς φοίτησης σε διάφορες τεχνικές ειδικότητες που θα δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα τύπου 5 στους αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Η κ. Τζάκρη πρότεινε ακόμη στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Έδεσσα να ενταχθεί στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών και η διδασκαλία των μαθημάτων να γίνεται και στα Αγγλικά, ώστε να προσελκύσει φοιτητές και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο πανεπιστημιακό τμήμα στη Βόρεια Ελλάδα στη Μουσειολογία και την Επιμέλεια Εκθέσεων, ενώ πρότεινε να συσταθεί και μεταπτυχιακό τμήμα στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο.
Προς επίρρωση του αιτήματός της η κ. Τζάκρη πρόβαλε την καταλληλότητα και την ετοιμότητα του χώρου, στον οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε το Τμήμα Μάρκετιγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Έδεσσα, να φιλοξενήσει το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα, για τον οποίο η κ. Τζάκρη έχει ήδη παραδώσει στον Υπουργό Παιδείας φάκελο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται κατόψεις, πιστοποιητικά στατικής επάρκειας  του κτιρίου και αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία απεικονίζονται οι χώροι (αίθουσες, γραφεία διοίκησης, αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη κ.λπ.) και πρότεινε μάλιστα στον κ. Στάμου να πραγματοποιήσουν από κοινού επίσκεψη για να εξετάσουν την καταλληλότητα του εν λόγω κτιρίου. 
Ο κ. Στάμου απάντησε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί επί του θέματος θα πρέπει να γίνει κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης όλων των δεδομένων. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. στην φωτογραφία που κόψατε ειναι και κάποιος άλλος εκεί ...άλλα ούτε σε φώτο δεν θέλεις να τον δεις! η μάχη για μίση έδρα ... συνεχίζετε. ελπίζω και οι 2 να πάτε στα σπίτια σας γιαλαντζί αριστεροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο κι αν δε θέλει να τον δει, δυστυχώς για αυτή, Ο Άλλος Κύριος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά... Η Κυρια αν και παλιά καραβανα στον Πολιτικό Στίβο, τα βρήκε μπαστούνια από τον Εργασιομανη και μεθοδικο Κύριο. Οσο κι αν τον '' κοβει'' εκείνος θα προηγείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΤΡΩΕΙ

      Διαγραφή
    2. 10:16π.μ.μη σου χαλάσω το ονειρο... Δεν κοστίζει... Καλο βράδυ....

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.