Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιώργος Αβραμίδης: Ο τρομπετίστας από τα Γιαννιτσά που παίζει τζαζ σαν να είναι από το Χάρλεμ (βίντεο)



Οι μουσικές του είναι ένα fusion κράμα κλασικής και σύγχρονης τζαζ που σε ταξιδεύει. Οι δίσκοι του έχουν κάνει αίσθηση διεθνώς και η τρομπέτα του, μέσω διαδικτύου, ακούγεται σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Αβραμίδης, γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και όλα ξεκίνησαν από μία κασέτα με τζαζ που του έδωσε ο δάσκαλος στο δημοτικό ωδείο.
Αυτή την εποχή παρουσιάζει το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Invented Memories. Μελωδίες και τραγούδια που συνδυάζουν jazz ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής, με την τρομπέτα του Γιώργου Αβραμίδη.

«Ξεκίνησα να παίζω τρομπέτα στην ηλικία των 9 ετών ως μέλος της φιλαρμονικής του δήμου Γιαννιτσών, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα μου αλλά και του μεγάλου μου αδερφού. Μεγάλο ρόλο στο να γίνω επαγγελματίας μουσικός έπαιξε ο δάσκαλος μου στο δημοτικό ωδείο των Γιαννιτσών ο οποίος με έκανε επίσης να αγαπήσω την μουσική της τζαζ, δίνοντας σε εμένα και στους συμμαθητές μου κασέτες μεγάλων μουσικών αυτού τού είδους της μουσικής σε μια εποχή οπού δεν υπήρχαν τα μέσα (ίντερνετ κτλ) ώστε να έχουμε αυτές τις πληροφορίες, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη».
«Τελειώνοντας το σχολείο εγκαταστάθηκα στην Θεσσαλονίκη και ήρθα σε επαφή με τζαζίστες και όχι μόνο, μουσικούς της πόλης και άρχισα να συμμετέχω σε διάφορα σχήματα πραγματοποιώντας και τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις. Μεγαλώνοντας ένοιωσα την ανάγκη να ηχογραφήσω και τις δικές μου ιδέες με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσω τρία προσωπικά άλμπουμ».

«Το τελευταίο που ονομάζεται Ιnvented Memories κυκλοφόρησε στο τέλος του 2018. Σε αυτό θα μπορέσει κανείς να ακούσει μελωδίες και τραγούδια που συνδυάζουν jazz ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής. Θα ακολουθήσουν και οι παρουσιάσεις του άλμπουμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στην άνοιξη».
Το Doorways αποτελεί το πρώτο single του album σε μουσική του Γιώργου Αβραμίδη και σε στίχους της Ελίνας Τασιούλα ενώ τραγουδά η Αλεξάνδρα Σιετή, μία νέα, ταλαντούχα, ξεχωριστή φωνή από τη Θεσσαλονίκη. Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Χρήστου Παπαδημητρίου.

 Ο Γιώργος Αβραμίδης είναι μουσικός και παίζει με τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Polkar και τους Εκμέκ ενώ παράλληλα δημιουργεί τις δικές του μουσικές. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο Protocol και το 2015 το δεύτερό του με τίτλο Voyager.
H μουσική όλου του νέου album είναι του Γιώργου Αβραμίδη, εκτός του Training train, όπου συνέβαλαν και οι Τάσος Κορκόβελος και Γιάννης Βακαλούδης. Οι στίχοι του album είναι της Ελίνας Τασιούλα εκτός του "Golden Heart" που έχει γράψει η Λαμπρινή Γρηγοριάδου. Η Αλεξάνδρα Σιετή τραγουδά σε 4 τραγούδια (Doorways, Golden Heart, Dive Into The Sea, Blind Singer's Lullaby) ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Γιάννης Βακαλούδης (ηλεκτρική κιθάρα, μπάντζο), Χρήστος Παππάς (ηλεκτρικό μπάσο), Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν), Περικλής Βραχνός (βιολί), Ανδριάνα Πεταλά (νέι) και James Wylie (σαξόφωνο).
Υπεύθυνοι παραγωγής είναι ο Τάσος Κορκόβελος και ο Γιώργος Αβραμίδης, η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Τάσο Κορκοβέλο, το mastering στα AMS Studios από τον Απόστολο Σιώπη ενώ το εξώφυλλο του cd όπως και το γενικότερο artwork έγινε από το ζωγράφο - γραφίστα Αχιλλέα Μεσσάικο

Mία γεύση από παλαιότερες δουλειές του:



Πηγή: iefimerida.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.