Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δείτε στους κινηματογράφους...


Διαφορετικές ταινίες για όλα τα γούστα αυτήν την εβδομάδα

ΑΛΙΤΑ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ (ALITA: BATTLE ANGEL)
Η Αλίτα είναι ένα θανατηφόρο ανθρωποειδές με χρυσή καρδιά, που «ξυπνάει» χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν πέρα από τις πολεμικές της ικανότητες. Όταν αποφασίσει να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια δίχως επιστροφή.
Κινηματογραφική μεταφορά του manga «Gunnm» από τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ σε σενάριο και παραγωγή Τζέιμς Κάμερον. Μια πολύ καλή sci-fi περιπέτεια, η οποία είναι φανερό ότι έχει κοινό δημιουργό με το Avatar. Δράση, αλλά και πολλά να σκεφτείς όταν τελειώσει!

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Σαλαζάρ, Ελίζα Γκονζάλεζ, Τζένιφερ Κόνελι, Κριστόφ Γουόλτζ


Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ (THE KINDERGARDEN TEACHER)
H Λίζα Σπινέλι είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Στέιτεν Αϊλαντ. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.
Μια ταινία που εντυπωσίασε στο φεστιβάλ Sundance και μάλιστα απέσπασε Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ η Μάγκι Τζίλενχαλ δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία. Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει λίγο περισσότερο ένταση και πιο γρήγορους ρυθμούς!

Σκηνοθεσία: Σάρα Κολάντζελο
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ρόζα Σάλαζαρ
ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ (CAPERNAUM)
Λίβανος. Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι την δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία.
Ένα ιδιαίτερο κοινωνικό δράμα από τον Λίβανο, υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ, αρκετά σκληρό και ρεαλιστικό για τον κόσμο που ζούμε.

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σίφεραου, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκόλ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (RAINBOW: A PRIVATE AFFAIR/ UNA QUESTIONE PRIVATA)
Εμπνευσμένο από την ομότιτλη αυτοβιογραφική νουβέλα του Μπέπε Φενόλιο, το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ένας νεαρός αντάρτης ερωτευμένος με μια γοητευτική γυναίκα μαθαίνει ότι εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν κοινό τους φίλο. Όταν ο αντάρτης πάει του μιλήσει, συνειδητοποιεί πως εκείνος έχει συλληφθεί από τους Ναζί, και τώρα καλείται να ισορροπήσει τις επιθυμίες του ανάμεσα στο πολεμικό του καθήκον, την προσωπική φιλία και τον έρωτα που νιώθει.
Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, εδώ στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα. Δυστυχώς η παλιά δυναμική των δυο αδερφών μοιάζει να μην επαναλαμβάνεται εδώ.

Σκηνοθεσία: Πάολο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Λορέντζο Ρικέλμι, Βαλεντίνα Μπελέ


Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO 2
Eχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα στο Μπρίκσμπουργκ. Τώρα όμως οι πολίτες του αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Εμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ
ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ (SIN FIN)
Όταν ο κοινωνικά αδέξιος Χαβιέ συναντά τη Μαρία, μία εξωστρεφή κοπέλα, ένα υπέροχο ρομάντζο ξεκινά. Όμως, 15 χρόνια μετά, η σκηνή δεν είναι τόσο ειδυλλιακή. Ο Χαβιέ είναι προσηλωμένος στη δουλειά του, ενώ η Μαρία έχει πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα. Η σχέση του περνάει κρίση.
Μια κλασική ρομαντική ιστορία με μια νότα sci-fi! Όχι τόσο πρωτότυπη όσο θα μπορούσε να είναι, καταλήγει μάλλον απλοϊκή.

Σκηνοθεσία: Σεζάρ Εστεμπάν Αλέντα, Χοσέ Εστεμπάν Αλέντα

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Ρέι, Μαρία Λεόν, Πάκο Οτσόα, Πάκο Μόρα


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.