Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Δάφνες και Πικροδάφνες» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας σταθερά τη σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία, παρουσιάζει τη νέα παραγωγή «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Αντρέα Κουτσουρέλη, η οποία θα παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με την στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα Γιαννιτσά το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πολλές πόλεις  της Βορείου Ελλάδος (Κατερίνη, Έδεσσα, Φλώρινα, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κ.α.). 

Ο Αντρέας Κουτσουρέλης, μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πέρυσι με την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, αναλαμβάνει να ανεβάσει ένα έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας. Πρόκειται για μια οξυδερκή κριτική της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, δοσμένης με κωμικό τρόπο, που προβάλλει το σκοτεινότερο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, την αλυσιδωτή διαπλοκή που επιβιώνει μέσω των πιο ευτελών τρόπων άσκησης εξουσίας: του εκβιασμού και του ρουσφετιού. Πρόσωπα έρμαια των παθών τους, φιλόδοξα, ημιμαθή, συνένοχα, που εκβιάζουν, απειλούν και προδίδουν με μεγάλη ευκολία σχέσεις και αξίες, αποτελούν ένα σημαντικό γρανάζι του τοπικού πολιτικού συστήματος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.