Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» θα λυθεί πολιτικά άμεσα


Από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνονται τα παρακάτω για την επίλυση του προβλήματος της Ο.Π. «Αθηνά»: 

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» θα λυθεί πολιτικά άμεσα όσο πόλεμο και να επιχειρείται εναντίον της λύσης που προτείνεται από τα συναρμόδια Υπουργεία 

Κάποιοι προσπάθησαν στην συνεδρίαση των 3 ΕΠΕΚΕ να τορπιλιστεί η λύση που πρότειναν τα συναρμόδια Υπουργεία  

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίασαν από κοινού οι   ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης στη Βουλή προκειμένου να παρουσιαστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η επεξεργασμένη Υπουργική διάταξη για την λύση θεμάτων που αφορούν αστικές εταιρίες με αλλαγή της ευθύνης των απλών μελών των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών αρκεί να εισήλθαν στις εταιρίες πριν τον Απρίλιο του 2012  και για τα χρέη που γεννήθηκαν πριν τον Απρίλιο του 2012 ( πριν την ισχύ του Ν. 4072/2012) και να γίνει σχετική συζήτηση.  Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει και το πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ». 

Την νομοθετική διάταξη εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Αυλωνίτης, ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών Παναγιώτης Πανάγος και εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη. 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καθώς και αρκετοί ακόμη βουλευτές που συμμετείχαν στις ΕΠΕΚΕ. 
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά και συμφώνησε με την προταθείσα Υπουργική διάταξη που εισηγήθηκαν οι προαναφερόμενοι Υπουργοί τονίζοντας την ανάγκη άμεσης προώθησης της στην Βουλή. 
Από άλλη πλευρά εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα  το σώμα να μην αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος και η συνεδρίαση δυναμιτίστηκε χωρίς να καταλήξει σε αποτέλεσμα. 

Ο Γιάννης Σηφάκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια άμεσης νομοθετικής επίλυσης του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος που αποτελεί βραχνά για 1200 αγρότες ( μαζί με κληρονόμους των παθόντων) της Πέλλας υπερασπιζόμενος την διάταξη που έχουν έτοιμη τα συναρμόδια Υπουργεία ( έστω και με κάποιες προσαρμογές) για να υπάρξει άμεση νομοθέτηση με δεδομένο ότι πλησιάζει ο καιρός που διώκονται οι πρώτοι αγρότες από τον εισαγγελέα. 

Θα ενημερώνει τους αγρότες για τις εξελίξεις σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα για την πολιτική λύση του οποίου αγωνίζεται καθημερινά τα τελευταία δύο χρόνια όταν άλλοι απογοήτευαν πριν ένα χρόνο τους αγρότες παροτρύνοντας τους  να οδηγηθούν σε δικηγορικά γραφεία για να επιδιώξουν ρυθμίσεις προκειμένου να πληρώσουν και τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν την πολιτική λύση που προωθείται από τους Υπουργούς.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ποια είναι η άλλη πλευρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΗ.....ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.
    ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΧΡΕΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;
    ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χρεη θα μεινουν στο ΔΣ που τα δημιουργησε, θα απαλλαγουν τα απλα μελη που δεν φταινε σε τιποτα

      Διαγραφή
    2. ΕΠΕΙΔΗ Η΄ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η΄ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΡΩΤΩ
      1. ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΘΗΝΑ;
      ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΗ, ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
      ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚΡΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ.
      2. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΝΗΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΧΡΕΗ;
      ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ 5-6 ΑΤΟΜΩΝ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΛΕΣ Ή ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1000-15000 ΑΤΟΜΑ;
      ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
      ΣΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΜΠΡΟΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ.
      ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ; ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΦΕΣΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΟΛΟΣΚΑΤΕ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
      ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ:
      ΝΤΟΡΚΑ -ΣΗΦΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
      ΑΕΙ........

      Διαγραφή
  3. Ρε φίλοι αγρότες. Δεν βαρεθήκατε τα ψέματα από τους βολευτάδες του νομού μας; Τη μια γράφουν τα σάιτ πως θα λύσει το πρόβλημα η τζάκρη την άλλα ο σηφάκης Κοροιδία σκέτη. Διώξτε τους ρε αυτούς και πηγαίνετε οι ίδιοι στα υπουργεία. Τότε σίγουρα θα βρείτε το δίκιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σηφάκης αφού έλυσε το πρόβλημα της Μακεδονίας με επιτυχία, τώρα θέλει να λύσει και τα υπόλοιπα!!!
    Βρε δεν πας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11:39.μ.μ. Δεν ξέρω τι κάνει η Τζάκρη, Ο Σηφακης όμως αντιμετωπίζει το ολο ζήτημα με υπεύθυνοτητα και την ανάλογη σοβαρότητα.Οσο κι αν του '' βάζουν τρικλοποδιες '' να είστε σίγουροι πως θα φτάσει στην τελική λύση του προβληματος. Είπαμε!! ο Σηφακης είναι των εργων και όχι μόνο των λόγων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι κάναν μηνυση εναντιον του Δ.Σ. ίσως δικαιωθούν κατά κάποιο τροπο. Πολιτικά όμως είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι. Σιγά μη φορτοθει ο Τσίπρας πολιτική ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σηφακη σε γνωρίζουμε καλά,είμαστε σίγουροι οτι θα το φτάσεις μέχρι τέλος, μη μας Απογοητεύσεις.. Στηριζομαστε σε εσένα, άσε την άλλη να '' γαυγιζει', την μάθαμε τόσα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα σηφακη εσυ δεν ελεγες στο προηγουμενο δελτιο οτι εισαγετε στην βουλη σε ενα απο απο τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν και θα ψηφιστεί.τωρα αλλαξες παλι μιλας οτι δεν καταλαβαν το προβλημα..τορπιλη και τα τοιαυτα...ντροπη ,οχι τετοια κοροιδια, εχεις τρια χρονια που εχεις βγαλει καμια 50ρια δελτια για το ιδιο θεμα ,μας γκαστρωσες, ελεος πια!! την απαντηση θα την παρεις τον Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.