Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Οι διαρρήκτες του έκλεψαν το «τυχερό» δελτίο του τζόκερ!


Ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας προκαλούν τα απανωτά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες του χωριού που καταγράφηκαν πριν από λίγες ημέρες. Γεγονός που προβληματίζει έντονα φυσικά και την τοπική αστυνομία. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών-θυμάτων, τα ανησυχητικά περιστατικά ήταν τρία σε ισάριθμα σπίτια...
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα «θύματα» είναι και ένας 80χρονος πολίτης της Πέλλας, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται και κατέθεσε στην αστυνομία, διέθετε σε κάποιο σημείο της οικίας του ένα τυχερό δελτίο τζόκερ που κέρδιζε 27.000 ευρώ («πεντάρι») και το οποίο κλάπηκε μαζί με κάποια κοσμήματα από τους διαρρήκτες. Αμέσως ο εν λόγω κάτοικος της Πέλλας, έσπευσε στο τοπικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ -στο οποίο είχε παίξει το δελτίο- για να το «μπλοκάρει», κάτι που έπραξε με την συγκατάθεση του ΟΠΑΠ και την άδεια των αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το a-pella.blogspot.com για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την Πέλλα, πρόκειται για ημεδαπούς δράστες (κάποιοι αναφέρονται σε Ρομά), δύο ή τρεις στον αριθμό με αυτοκίνητο, αφού ένας πολίτης μίλησε μαζί τους, όταν κατά την γνωστή πλέον τακτική τους για καλύτερη και ασφαλή διερεύνηση των χώρων και περιστάσεων, αυτοί τον ρώτησαν για κάποιο άσχετο όνομα ανύπαρκτου κατοίκου. Ο πολίτης μόλις αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και αφού προσπάθησε ματαίως να τους προπηλακίσει, κάλεσε αμέσως την αστυνομία, αλλά όταν αυτή έφτασε, οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί από το χωριό.
Οι ώρες που έδρασαν οι επίδοξοι διαρρήκτες ήταν απογευματινές μεταξύ 18:00-19:00. Μάλιστα όπως καταγράφηκε, στο ένα σπίτι που έλλειπαν οι ένοικοι, με χρήση εργαλείων, προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην εξώπορτα την οποία και προσπάθησαν να παραβιάσουν.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, τώρα μάλιστα που πλησιάζει και η θερινή περίοδος κατά την οποία καταγράφεται μια αύξηση τέτοιων περιστατικών, με την συντριπτική πλειοψηφία των πράξεων να γίνεται πρωί και απόγευμα, σε περιοχές και ώρες με κίνηση, ώστε να μπαίνουν σε γειτονιές και σπίτια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εύκολα. Εκτός από τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας, σε κάθε ύποπτη κίνηση αυτές κυρίως τις ώρες, οι πολίτες θα πρέπει να ενεργούν ήρεμα και ψύχραιμα και να επικοινωνούν όταν έχουν την ευκαιρία άμεσα με την αστυνομία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.