Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων υλοποίησης δράσεων δράσεων του ΤΕΒΑ στην ΠΕ Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Π.Ε. Πέλλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΤΕΒΑ στην Πέλλα παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε ειδική συνέντευξη τύπου στο Διοικητήριο στην Έδεσσα.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά που πρώτη πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την παρουσία και τη συνολικότερη συνεργασία, όπως, επίσης όλους τους Δημάρχους της Πέλλας, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τα υπηρεσιακά στελέχη, τους εθελοντές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ξεχωριστή μνεία έκανε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης στην κα. Ελένη Καραντώνη, Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και υπεύθυνη υλοποίησης του Τ.Ε.Β.Α. για το αποτέλεσμα των προσπαθειών της.


«Η Κοινωνική Σύμπραξη (Κ.Σ.) Πέλλας με Επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κατάφερε, την περίοδο 2015 – 2018 να υλοποιήσει με επιτυχία το πρόγραμμα μέσα από δυσκολίες, λόγω της ιδιαιτερότητας και της φύσης του. Με την αγαστή συνεργασία όμως, που είχαμε και φαίνεται στα απτά αποτελέσματα, με τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, καταφέραμε και ενισχύσαμε το διάστημα 2015 – 2016, περίπου 7.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας με τρόφιμα, βασική υλική συνδρομή, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας συνολικού ύψους 1.401.485,4 €» ανέφερε αρχικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά προσθέτοντας ότι «οι ωφελούμενοι στη δεύτερη φάση των δράσεων του ΤΕΒΑ θα αυξηθούν και αυτό, διότι η κρίση έχει χτυπήσει περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες που δικαιούνται τα είδη του προγράμματος.  Έχουμε δουλέψει μεθοδικά και είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το νέο κύκλο των διανομών σε συμπολίτες μας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ταυτόχρονα, να διοργανώσουμε συνοδευτικές δράσεις που στόχο έχουν την στήριξη των ανθρώπων που ωφελούνται από το πρόγραμμα, την ενημέρωσή τους, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και, τελικά, την ενίσχυση του κοινωνικού μετώπου».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας ότι «η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Ανέφερε ότι η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. ανέλαβε την πολιτική και ηθική δέσμευση να μην αφήσει κανέναν συμπολίτη μας μόνο του, τόνισε τη σημασία υλοποίησης του ΤΕΒΑ στην Πέλλα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την έναρξη υλοποίησης της δεύτερης φάσης του προγράμματος με συνολικό προϋπολογισμό για ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα 24.000.000,00 €. Συνεχάρη από την πλευρά του την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δήμους, τις Ιερές Μητροπόλεις και όλους τους εταίρους καθώς και τους εθελοντές του προγράμματος που βοήθησαν πάρα πολύ για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.


Στη συνέχεια της εκδήλωσης η κα. Ελένη Καραντώνη, Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και υπεύθυνη υλοποίησης του ΤΕΒΑ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους δίνοντας πιο συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στην περιοχή μας, εστιάζοντας στις καινοτομίες που εισήγαγε η Π.Ε. Πέλλας στην αποτελεσματική διαχείριση των δράσεων του ΤΕΒΑ προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα ο κ. Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από την κα. Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε έργα τα οποία υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, εκπρόσωποι των Δήμων, υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…