Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: H παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Μπίνου με τίτλο «Το κρίνο των Ουρανών» (φωτο)


Σπάνια σύζευξη τεχνών στον χώρο του Παρθεναγωγείου

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η πολύ διαφορετική παρουσίαση του νέου βιβλίου, του συγγραφέα «Μπίνου Α. Γεώργιου», με τίτλο «Το κρίνο των Ουρανών». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 23 Φεβρουαρίου, στον υπέροχο χώρο του Παλαιού Παρθεναγωγείου, ο οποίος γέμισε με καλλιτέχνες όλων των ειδών, καθώς και με πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο, για να παρακολουθήσει μια βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία της τέχνης, στο πάντρεμα της εικόνας με την μουσική και φυσικά την λογοτεχνία.   

Ο σκοπός της εκδήλωσης και προσωπική επιθυμία του συγγραφέα, ήταν ο κόσμος να απολαύσει πέρα από την βιβλιοπαρουσίαση, μια σύμπραξη τεχνών. Να γίνει κομμάτι της δημιουργίας και να βιώσει το συναίσθημα της καλλιτεχνικής πλήρωσης. 
Την εκδήλωση συντόνισε η ποιήτρια Βάσω Ρούμελη, η οποία πρώτα έδωσε την έναρξη της εκδήλωσης στην πολυβραβευμένη πιανίστρια και μουσικοσυνθέτρια Μαρία Ζλατάνη, η οποία ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους με μελωδίες στο πιάνο. 

Τον λόγο έπειτα είχε ο διδάκτορας επικοινωνιολογίας και συγγραφέας Χρήστος Μπιμπίτσος, ο οποίος έκανε μία σύντομη εισαγωγή για τη γραφή ως έκφραση, επικοινωνία και θεραπεία και προλόγισε το κύριο πρόσωπο της βραδιάς, που δεν ήταν άλλος από τον συγγραφέα του βιβλίου, Μπίνο Γεώργιο. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης από τον συγγραφέα, ο κόσμος βρέθηκε αντικριστά με μια ευχάριστη έκπληξη.  Τριγύρω στην αίθουσα, υπήρχαν στημένα καβαλέτα και πίσω τους, νεαροί ζωγράφοι με το βλέμμα στραμμένο στο κοινό. Πρόκειται φυσικά, για τον σύλλογο καλλιτεχνών Heart in the city, του Στουγιαννίδη Αλέξανδρου, ο οποίος  έκανε την τιμή στον συγγραφέα να παρουσιάσει ένα ζωγραφικό αφιέρωμα στο βιβλίο, αλλά και έργα ζωγραφικής σε καμβά και χαρτί με θέμα συνειρμικές συνθέσεις από τον χώρο και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την εκδήλωση. Με λίγα λόγια, το κοινό αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής τους. 

Ιδιαίτερη αναφορά στον συγγραφέα και το βιβλίο έκανε και ο πρόεδρος βιβλιόφιλων Έδεσσας, Ούρδας Τρύφων. 
Η Μαρία Ζλατάνη στο πιάνο και ο Χρήστος Τουρτούρης στο κλαρινέτο, ολοκλήρωσαν την εκδήλωση με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε. 
Ο συγγραφέας ευχαρίστησε θερμά συμμετέχοντες και  παραβρισκόμενους και ανανέωσε το ραντεβού με την τέχνη και τον πολιτισμό μέχρι την επόμενη φορά, που όπως υποσχέθηκε, πρόκειται να είναι πολύ σύντομα. 
mpinosg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πολλά συγχαρητήρια εύχομαι το βιβλίο αυτό να ταξιδεύει και να μας ταξιδεύει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.