Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νομοθετική παρέμβαση μέχρι τις 26 Απριλίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ (βίντεο)



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν στο Συνεδριακό Κέντρο «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» της ΔΕΘ HELEXPO το «2ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. 

Θέμα του Συνεδρίου: «ΚΔΑΠ. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια»

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο έργο, στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην προσφορά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών και ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των ΟΤΑ στις τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα. Επιπλέον τονίσθηκαν τα περιθώρια εξέλιξης των Δομών σε επίπεδο σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, μέσω επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω σε διεθνώς εφαρμοσμένες πρακτικές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των παιδιών/ατόμων με αναπηρία. 

Στις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν προτάσεις για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των Δομών, την ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας και τη θωράκιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους. 

Πιο συγκεκριμένα: .

Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην βούληση της Κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα των ΚΔΑΠ και να βρεθούν λύσεις νομικά συμβατές οι οποίες και θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους των Δομών να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους . 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε Νομοθετική παρέμβαση μέχρι τις 26 Απριλίου, ημερομηνία εκπνοής του αναγκαίου χρόνου προ των εκλογών.  
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης του θεσμού επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω διακομματικής συνεννόησης και απόφασης χωρίς χρωματικές και κομματικές αποχρώσεις.   

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εκπρόσωπος της Ν.Δ, επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να υπάγονται απ’ ευθείας στους Δήμους και όχι στα Νομικά τους Πρόσωπα, γιατί απέδειξαν ότι στα 20 χρόνια λειτουργίας τους κέρδισαν το στοίχημα.

Ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι πυρήνας της πολιτικής του Κόμματός του αποτελεί ο σεβασμός και η φροντίδα των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων 

Το μέλος του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ δικηγόρος κ. Ευάγγελος Αυγουλάς αναφέρθηκε στην νομοθετική ρύθμιση που με πρωτοβουλία αυτού και του Προέδρου του ΠΑΣΕΚΔΑΠ κ. Παπαχατζή επετεύχθη, ώστε οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ να μην κινδυνεύουν με το μέχρι τότε διαβλητό καθεστώς των ετήσιων ανανεώσεων των συμβάσεών τους.

Τέλος ο Δήμαρχος Λαγκαδά, ως Β΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Καραγιάννης επεσήμανε την εκπεφρασμένη στήριξη της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμά της (30/10/2018) για την στήριξη των Δομών των Δήμων και την υπόσχεση για δημιουργία νέων. 
Πολυπληθής η συμμετοχή 300 περίπου «μαχητικών» εργαζομένων από τις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, κυρίως της Μακεδονίας και φυσικά από τις Δομές των τεσσάρων Δήμων της περιοχής μας.   

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΕΚΔΑΠ κ. Ιωάννη Παπαχατζή και φωτογραφικό υλικό μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com: 
pasekddd
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.