Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γουμένισσα: Άγνωστοι έκλεψαν 300 φιάλες σπάνιου κρασιού


Άγνωστοι διέρρηξαν, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, οινοποιείο στη Γουμένισσα του Κιλκίς, που παράγει βιολογικό κρασί και φέρεται να πήραν 300 πολύτιμες -καθώς δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά- φιάλες κρασιών, που χρονολογούνται από το 1996, αλλά και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο.

Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε πως οι φιάλες των κρασιών που εκλάπησαν σχημάτιζαν ένα παζλ της ιστορικής διαδρομής του οινοποιείου, «από το οποίο αφαιρέθηκαν κάποια κομμάτια του και πλέον είναι ελλιπές. Πραγματικά το γεγονός μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, όχι τόσο για την αξία των κρασιών, όσο για την ιστορία μας. Έχουν μια σημαντική χρηματική αξία αυτές οι φιάλες, αλλά πολύ μεγαλύτερη αξία έχουν για εμάς, διότι είναι το αρχείο μας, με αυτή την κλοπή χάνουμε μέρος της ιστορίας μας».

«Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν ήρθαμε, είδαμε το οινοποιείο μας ανοιχτό και ανακαλύψαμε ότι είχαν κλέψει όλα τα παλιά μας κρασιά, το αρχείο μας. Είναι όλες οι παλιές χρονιές μας, του 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 μέχρι το 2007 και Ξινόμαυρο-Cabernet 2009», κατήγγειλε ο ίδιος και περιέγραψε τον τρόπο που έδρασαν λέγοντας ότι, «όπως φαίνεται κόψανε τα λουκέτα από τις εξώπορτες, μπήκαν μέσα με το αυτοκίνητο, έφτασαν μέχρι τον χώρο έξω από το κελάρι, με κλοτσιές έριξαν τα τζάμια διότι είναι αλεξίσφαιρα, πέρασαν μέσα και πήραν με κλούβες περίπου 300 επιλεγμένες φιάλες. Τις φόρτωσαν στο αυτοκίνητο τους και έφυγαν. Βρήκαμε σπασμένα μπουκάλια και στον δρόμο».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ερμηνεύσει ο ίδιος τους λόγους αυτής της καταγγελθείσας ιδιαίτερης κλοπής, ανέφερε ότι, «ίσως έγινε κατ’ εντολή κάποιου να κλαπούν οι παλιές μας χρονιές. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε πια (μέσα από τις φιάλες), πότε γεννήθηκε το οινοποιείο, πώς ξεκίνησε. Αυτά είναι τα δείγματα των κρασιών που θέλαμε να κρατήσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χατζηβαρύτης, οι συγκεκριμένες φιάλες βιολογικού κρασιού, «δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, έχουν εξαντληθεί» και γι’ αυτό τον λόγο έκανε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν κάποιος εντοπίσει κάποιο κρασί με τις συγκεκριμένες χρονολογίες, να ενημερώσει άμεσα.

Εκτός από τις 300 φιάλες κρασιού και τα προϊόντα κρέατος, οι δράστες φέρεται να έκλεψαν και κάποια εργαλεία από το οινοποιείο. Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο δύσκολα θα εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών, καθώς φαίνεται πως φορούσαν γάντια και δεν άφησαν τα αποτυπώματα τους.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μυστηριώδη τη συγκεκριμένη διάρρηξη, βέβαια το γεγονός ότι πήραν φεύγοντας και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο, ίσως να δημιουργεί την εντύπωση ότι οι δράστες εκτός από το εκλεπτυσμένο γούστο στο κρασί, ήταν και πεινασμένοι. Ο ιδιοκτήτης πάντως, σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι: «Όταν μπαίνει κλέφτης στο σπίτι σου, είναι γρουσουζιά».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.