Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Η έγκριση συνοριακής πύλης από την Πέλλα το πρώτο αναπτυξιακό αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών



Η έγκριση διάνοιξης  συνοριακής πύλης από την Πέλλα το πρώτο άμεσο αναπτυξιακό αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών – Ήδη συζητείται η έγκριση χρηματοδότησης μελέτης και κατασκευής του έργου σε συνεργασία του βουλευτή με Υπ. Υποδομών και ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ 

Η απόφαση για διασυνοριακή πύλη από την Πέλλα είχε δρομολογηθεί στην τετραμερή διάσκεψη ( Ελλάδας, Αλβανίας, Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας) και οριστικοποιήθηκε τώρα. Ο βουλευτής σε συνεχείς συζητήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούσε την πορεία των ενεργειών ζητώντας την ταχεία απόφαση για την συνοριακή σύνδεση.
Ήδη ο βουλευτής εδώ και καιρό συνεργάζεται με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ  και με το Υπουργείο Υποδομών για την χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής του Ελληνικού τμήματος του έργου. 

Παρουσίασε δε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείο Υποδομών και στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ προκαταρκτική μελέτη που είχε συνταχθεί από τον ίδιο μαζί με τον Βαγγέλη Κυριακού , μέλος της γραμματείας του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και την Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας από κοινού με τον Δήμαρχο του Kavadarci  και βουλευτή της γειτονικής χώρας.
Ο Γιάννης Σηφάκης είχε ενημερώσει ακόμη πριν ένα και πλέον χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας  για την συνοριακή σύνδεση που επιδίωκε η κυβέρνηση μέσω Αλμωπίας.  
Η συνοριακή σύνδεση θα γίνει μέσω Προμάχων Αλμωπίας. Το μήκος της οδού   Πρόμαχοι – Pulievo – Καβαντάρτσι θα είναι  80 km ( 27 km Πρόμαχοι – Pulievo και 53 km Pulievo – Kavadarci ).
Ο αρχικός προϋπολογισμός του Ελληνικού τμήματος εκτιμάται περί τα 40 εκατ. €
Η σύνδεση θα γίνει από τους Προμάχους προς το Κavadarci μέσω των χωριών Maiden, Μzezichko, Rozden και συνοριακός σταθμός στην θέση Pulievο / Καραούλι σε υψόμετρο 1130 m.  
Υφίσταται οδός σε όλο το μήκος της διαδρομής η οποία , φυσικά, θα διαπλατυνθεί, θα γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά και θα ασφαλτοστρωθεί.  Η υφιστάμενη οδός από Προμάχους ως το Pulievo ( μελλοντικός συνοριακός σταθμός) είναι 27 km και από το Pulievo ως το Kavadarci 54 km μέσα στην ΠΓΔΜ εκ των οποίων τα 45 Km είναι ήδη ασφαλτοστρωμένα (αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι γείτονες επιθυμούν αυτή την όδευση για την σύνδεση).

Βασικά τεχνικά στοιχεία υφιστάμενης διαδρομής : 

Ελλάδα : 
Πρόμαχοι – Pulievo/Καραούλι (υψ.1130μ)  
Μήκος Διαδρομής 27,2χλμ , 
Τα πρώτα 4,5χλμ Ασφαλτοστρωμένη Οδός, Βατή οδός για κοινά ΙΧΕ, 
Τα επόμενα 22,7χλμ χωμάτινη οδός, Βατή για κοινά ΙΧΕ 4Χ4

ΠΓΔΜ : 

Kavadarci ( υψ. 280) – Mrezichko (υψ.560μ) 
Μήκος Διαδρομής 37,9χλμ , Ασφαλτοστρωμένη Οδός, Βατή οδός για κοινά ΙΧΕ
Mrezichko – Rozden (υψ.615μ) 
Μήκος Διαδρομής 7,1χλμ , Ασφαλτοστρωμένη παλιά οδός, Βατή οδός για κοινά ΙΧΕ
Rozden – Maiden(υψ.787μ), 
Μήκος Διαδρομής 3,1χλμ , Χαλικοστρωμένη οδός, 1 Γέφυρα, Βατή οδός για κοινά ΙΧΕ 
Maiden(υψ.810μ) – Pulievο/Καραούλι (υψ.1130μ)  
Μήκος Διαδρομής 5,66χλμ, υψομετρική 410μ , δασική οδός 

Ο συνοριακός σταθμός προτείνεται να γίνει στις συντεταγμένες : 

Γεωγραφικό Μήκος / Πλάτος 41.125908, 21.971330

Δείκτες που θα επηρεαστούν θετικά από το προτεινόμενο έργο: 
Βελτίωση Κίνησης Αγροτικών Προϊόντων από/προς την περιοχή Kavadarci και τον Διάδρομο 10 προς την Ευρώπη.
Προστασία περιβάλλοντος διασυνοριακής περιοχής μέσα από την ανάδειξη των κοινών περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών στοιχείων της διασυνοριακής περιοχής. 
Υλοτομία της περιοχής εκατέρωθεν με βελτίωση πρόσβασης 
Ενδυνάμωση πληθυσμών ορεινών – μειονεκτικών περιοχών να δημιουργήσουν ασχολίες και να ενεργοποιηθούν στον τόπο προέλευσης ή τόπο καταγωγής. 
Άρση απομόνωσης περιοχών & ενδυνάμωση επενδύσεων στην περιοχή Αλμωπίας – Λουτρά Πόζαρ – Χιονοδρομικό Κέντρο – Περιοχή Έδεσσας-Γιαννιτσών 
Ενδυνάμωση πεδινών περιοχών Πέλλας-Ημαθίας και βελτίωση πρόσβασης σε βασικούς αρχαιολογικούς χώρους Πέλλα, Βεργίνα, Έδεσσα 
Προσέλκυση επενδύσεων σε χώρους τόσο της περιοχής Αλμωπίας, Πέλλας όσο και της περιοχής Kavadarci. 
Χιλιομετρικά Κέρδη & Χρόνοι προς τον διάδρομο 10 περιοχή Negotino (Ανισόπεδη διάβαση), 100 χλμ από/προς την περιοχή Έδεσσας, Σκύδρας 
Χιλιομετρικά Κέρδη & Χρόνοι προς Καβαντάρτσι-Έδεσσα-Σκύδρα με την συντόμευση σύνδεσης με την Εγνατία Οδός. 
Αγροτουρισμός, Ορεινός Τουρισμός, Ιαματικός Τουρισμός, Τουρισμός Δραστηριοτήτων, Χειμερινός Τουρισμός, Ορειβατικός Τουρισμός, Εκπαιδευτικός/Σχολικός Τουρισμός 
Διευκόλυνση 200.000 Σέρβων Τουριστών να επισκεφθούν την ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή όπου υπήρξε θέατρο μαχών την περίοδο του Α’Παγκοσμίου Πολέμου 

Διευκόλυνση των 500.000 Ευρωπαίων οδικών τουριστών να γνωρίσουν μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή την ευρύτερη περιοχή του Καιμάκτσαλαν οι οποία συνδυαστικά μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές σχετικά με τους Δρόμους του Νερού, τους Δρόμους του Κρασιού και να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα αυξάνοντας τις διανυκτερεύσεις σε όλη την διασυνοριακή περιοχή.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

28 comments:

  1. Έλεος κύριε σηφακη έκθεσης ιδεών έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκθεση ιδεων με αποφασεις, νουμερα, μηκη, υψομετρα; μαλλον δεν ησασταν καλος σε κανενα μαθημα, ουτε στην εκθεση, ουτε στα μαθηματικα...
      Τι πιο συγκεκριμενο;
      Εμεις δουλευουμε και θα δουλευουμε για την Πελλα και την χωρα βλεποντας μονο μπροστα..

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι καλός στο να τρώω το σανο σας

      Διαγραφή
    3. Βρε γραφείο Σηφάκη δεν ξέρετε ούτε τα στοιχειώδη του PR είστε πιο λαϊκιστές και από τον Κουτσογιωργα. Θέλουμε θάλασσα στην Αλμωπία εδώ και τώρα.

      Διαγραφή
  2. Αναγκαία η διάνοιξη για να μην δυσκολευτούν να φύγουν στην μητέρα πατρίδα οι θιασώτες Της συμφωνίας της λίμνης όταν ξεκινήσουν να είναι πιό εμφανή τα " ευεργετικά " αποτελέσματα της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΤΑΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΧΑΘΕΙΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη συναντήθηκε με τον υπουργό και άλλος με τον αγροφυλακα η ουσία είναι μία ο ένας πάει να φάει τον αλλο για μισή έδρα τυχεροί εμείς που θα μας αδειάζουν γωνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που τις τελευταίες μέρες μας ενημερώνουν ταυτόχρονα Σηφάκης και Τζάκρη για το ίδιο θέμα, μας ξεπερνάει. Και μας βάζει σε πολλες σκέψεις.Μακάρι όσα λένε όντως να γίνουν πραγματικότητα κι ας τα ακούμε στερεοφωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχθες ο Κοτζιάς στους Δελφούς ξέχασε το βόρεια και προχθές αριστεράτζα δημογραφος του bbcα νακσλυπτε μακεδονική μειονότητα που ο ΖΆΕΦ ευγνωμονόντας σε συνεντε5ξη έχθές τον Τσίπρα κσι τον σταυρό θροδωρακη δεν αρνήθηκε. Το.τι φωτιά σνσψε απο τώρα φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πουν τώρα οι δεξιοί που είναι αντιθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών. Φιλία και συναναπτυξη. Τσίπρας σημαίνει ειρήνη ανάπτυξη, κοινωνικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σηφακη ξεχασες την διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής για το τρενακι της καρατζοβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ειρωνεία και ο αρνητισμος είναι για τους εμπαθεις. Κάθε νορμάλ άνθρωπος θα έλεγε και ένα ευχαριστώ, για τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνει για την ανάπτυξη του τόπου. Ειστε επιεικώς απαράδεκτοι. ..

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΚΟΥΡΑΣΕΣ

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    4. Τράβα στις ανακοινώσεις της τζακρη να κάνεις τον αγανακτισμένο και άσε τον κόσμο εδω να σχολιάζει το αφεντικό σου

      Διαγραφή
    5. Καλά έχετε ξεφύγει, εμμονή, λεγεται. Σε καθε θετικό σχόλιο βλέπετε Υπαλληλους του Σηφακη.Σας ζοριζει η αλήθεια και η στήριξη του κόσμου στο πρόσωπο του Σηφακη, γιατί άραγε?

      Διαγραφή
  9. Πολλή μιζέρια και πολιτική σκοπιμότητα. Μπράβο στους Σηφάκη και Τζάκρη. Δρόμος σημαίνει ανάπτυξη και φιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΗΦΆΚΗΣ ο ένας ΣΗΦΆΚΗΣ ο μοναδικός ΣΗΦΆΚΗΣ ο οραματιστής ΣΗΦΆΚΗΣ ο αγαπητός ΣΗΦΆΚΗΣ Για συνορα τελωνεία, κουζίνες ντουζίνες πατώματα αρώματα στρώματα ΣΗΦΆΚΗΣ της δράσης της στάσης του ονείρου των δύο της μονάδας ΣΗΦΆΚΗΣ πάσης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4:14μ.μ. Μέσα από το παραλήρημα σου,μπορεί κανείς να καταλάβει την δυναμική του Σηφακη, αποκρυπτογραφοντας το. Άξιο απορίας για κάθε σοφρων πολίτη : γιατί προσπαθείς να μειώσεις το έργο και την προσπάθεια ενός ανθρώπου που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας? Να σου πω εγώ!!! Γιατί ρε φίλε είναι όντως άξιος ικανός και αποτελεσματικος. .. Ο κοσμος τον ξέρει χρόνια....Είσαι ακυρος

      Διαγραφή
    2. Ρε σεις όσο κι αν προσπαθειτε να τον "μαυρισετε", δεν θα το καταφέρετε. Αδικα χάνετε τα λόγια σας. Ξέρουμε καλά ποιος
      ειναι ο Σηφακης, αξιοσεβαστος επαγγελματίας, αγωνιστης και εντιμος... Οπότε μη χαίρεσαι, θα είναι και στην επόμενη Βουλή... Ο κοσμος τον εμπιστεύεται γιατί μπορεί και θα προσφερει στην Πέλλα....

      Διαγραφή
    3. Ποια επόμενη Βουλή ...η τζακρη με το ζόρι θα βγει αυτος θα μείνει μονο με τις ανακοινώσεις του

      Διαγραφή
    4. Όσα και να γράψεις υπέρ του Σηφάκη τα προσόντα της Τζάκρη δεν τα φτάνει. Η Υπουργός είναι σωστή κυρία και θα βγει η μοναδική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό.
      Η προσφορά της ατελείωτη στην επόμενη Βουλή θα κάνει πράξη όλα αυτά που υπόσχεται.

      Διαγραφή
    5. Ας βγάλει πρώτα βουλευτή ο σύριζα

      Διαγραφή
    6. Οτι μπορεί.να είναι στην επόμενη βουλή μάλλον ναι.
      Ως τι δεν ξέρω??
      Σαν βουλευτής σίγουρα όχι.
      Κάνουν μεταταξεις σε πρωην βουλευτές ?
      Όπως αυτους τους πρωην φρουρούς της βουλής??
      Για ανθοκομο τον βλέπω flower power κι έτσι

      Διαγραφή
    7. Φτάνει τόσα έργα που έκανε στα λόγια φυσικά μόνο φωτογραφίες έβγαζε και ανακοινώσεις

      Διαγραφή
    8. Καλά είστε απιστευτοι!!Τοσο πολυ φοβάστε το θετικό ρεύμα υπέρ του Σηφακη που έχετε ξεφύγει τελείως. Οσο για τις μεταταξεις, μόνο μια θέση του ταιριάζει, ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Κοίταξε να την συνηθίσεις γιατί θα είναι σίγουρα στην επόμενη Κυβέρνηση. Μιλάς απαξιωτικα για τον Σηφακη, έναν λαμπρό επιστήμονα, πρωτοπόρο στο χώρο του, που έκανε την Πέλλα, " πρωτεύουσα των ΑΠΕ " ανά κάτοικο Πανελλαδικά? Που μετειχε ενεργά σε τόσους συλλόγους, βοήθησε πολιτιστικά και πολιτισμικα την περιοχη, Έναν άξιο άνθρωπο που με την προσωπική του εργασια, ξένος αρχικά στην περιοχή, κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά? Που από την ώρα της εκλογής του προσπαθεί να πραγματωσει έργα για την αναβάθμιση της Πέλλας, και κατ' επέκταση των κατοίκων της? Δεν πειθεις κανέναν.. Γελοιοποιεισαι... Οσο κι αν τον χτυπας, ο Σηφακης θα λαμπει γιατί είναι καθαρός και αγωνιστης... Το αποδεικνύει άλλωστε η πορεία της ζωής του...

      Διαγραφή
  11. Πλάκα πλάκα το πρωταπριλιατικο αστείο του karatzova πριν λίγα χρόνια θα βγει αληθινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.