Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα Σκόπια η Θ. Τζάκρη με την Υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου για τη διάνοιξη Συνοριακής Πύλης - Τελωνείου στην Πέλλα


Η Θ. Τζάκρη παρέστη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών για την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης της ιδίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό στις 7 & 8 Μαρτίου στην πόλη των Σκοπίων για τη διάνοιξη Συνοριακής Πύλης - Τελωνείου στην Πέλλα

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα 6 Μαρτίου 2019 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Σίας Αναγνωστοπούλου με θέμα την προετοιμασία της επίσκεψης τόσο της ίδιας όσο και της κ. Τζάκρη στις 7 & 8 Μαρτίου στην πόλη των Σκοπίων κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Ζόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιμιτρώφ και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Μπουγιάρ Οσμάνι, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα -μεταξύ άλλων- και την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τη διάνοιξη νέας Συνοριακής Πύλης - Τελωνείου στα σύνορα των δύο χωρών κατά μήκος των συνόρων της Πέλλας.


Η επίσκεψη αυτή αποτελεί προπομπό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους με τους παραπάνω αξιωματούχους θα επαναληφθεί η επίσημη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίσημη έναρξη των διαδικασιών για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τη διάνοιξη Συνοριακής Πύλης - Τελωνείου στην Πέλλα για τη διακίνηση εμπορευμάτων και επισκεπτών.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της διάνοιξης συνοριακής πύλης στην Πέλλα τέθηκε για πρώτη φορά από τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας κ. Μπουγιάρ Οσμάνι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα στις 1-11-2018, στην οποία  συζητήθηκε και το αίτημα που είχε μεταφέρει η κ. Τζάκρη την προηγούμενη ημέρα στον κ. Κατρούγκαλο για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης στα σύνορα των δύο χωρών από την Πέλλα.
Ο κ. Όσμάνι είχε αποδεχθεί ενθέρμως την πρόταση του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, την οποία μάλιστα μετέφερε και στον Πρωθυπουργό  κ. Ζόραν Ζάεφ.
Μάλιστα στη συνέχεια της συνεργασίας του κ. Κατρούγκαλου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Μπουγιάρ Οσμάνι στις 1-11-2018 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης  Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μετείχε εκ μέρους της χώρας μας  κατά τη διμερή συνάντηση Ελλάδος - Σκοπίων στο πλαίσιο της τετραμερούς, ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι μεταξύ του ιδίου και του κ. Ντιμιτρώφ συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διάβασης στην Πέλλα. 
            
Μάλιστα ο κ. Ντιμιτρώφ μετέφερε στον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών την πρόταση της κυβέρνησής του η νέα συνοριακή διάβαση από την Πέλλα να είναι  από την περιοχή PULEVAC, το κοντινότερο χωριό σε αυτή την τοποθεσία ονομάζεται MAJDEN και ανήκει στον Δήμο του Καβαντάρσκι και βρίσκεται βορείως των Προμάχων.
Να σημειωθεί ακόμη ότι στις 18  Οκτωβρίου 2018  η κ. Τζάκρη κατόπιν εντολής του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, συνοδευόμενη από μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών είχε πραγματοποιήσει αυτοψία σε τρία σημεία στον ορεινό όγκο της Αλμωπίας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συνοριακής πύλης - τελωνείου και είχαν καταγραφεί οι διαδρομές και κατόπιν της εξέτασης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων αυτών από το Υπουργείο Υποδομών επελέγη ως πλέον πρόσφορη η διαδρομή που βρίσκεται πάνω από το χωριό Πρόμαχοι, η οποία αποτελεί ήδη διανοιγμένη δασική οδό, που για να βελτιωθεί απαιτούνται σημαντικά τεχνικά έργα.
Μετά την οριστική πολιτική συμφωνία θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας, αφού προηγουμένως γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ήδη διερευνάται η εξεύρεση κονδυλίων για την υλοποίηση των σημαντικών αυτών τεχνικών έργων που θα πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές, τα οποία μπορούν να προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 
Η κ. Τζάκρη θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης με νέο δελτίο τύπου μετά την ολοκλήρωσή της. 

Δελτίο τύπου βουλευτή Θοδώρας Τζάκρη



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Εκεί να μείνετε και η δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ Ο ΣΗΦΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΡΩΤΩ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ Η΄ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η΄ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η΄ FACE CONTROL ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;
    Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η΄ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φτιάξτε πρώτα τα μέσα και αφήστε τα έξω. Φτιάξτε σύνδεση με Εγνατία, μετά φτιάξτε παράκαμψη Γιαννιτσών κ σύνδεση με Χαλκηδόνα κ αν γίνουν αυτά, σύνδεση Βόρεια, όπου αλλού θέλετε. Ααα. Να μην ξεχάσω. Να φτιάξετε κ σε μας τους Εδεσσαίους Δικαστικό Μέγαρο. Σαν αυτό της Βέροιας. Πολλά ζητάμε ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά θέλεις.
      Μάθε να ζεις με την μιζέρια και την φτώχεια στην οποία μας έριξαν. Πλήρωνε στους τοκογλύφους τα χαράτσια που δήθεν θα έσκιζαν και λέγε και ευχαριστώ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.