Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λόγω μεγάλου χρέους της ΔΕΥΑ Αλμωπίας έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ σε γεωτρήσεις ύδρευσης


Λόγω του συνολικού χρέους της ΔΕΥΑ Αλμωπίας προς την ΔΕΗ, το οποίο ξεπερνάει τα 800.000 ευρώ, αλλά και η "απροθυμία" να ξεκινήσει η αποπληρωμή του, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η επιχείρηση προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης γεωτρήσεων ύδρευσης σε κάποιες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν τέθηκε -και δεν είναι δυνατόν να τεθεί-  θέμα σύναψης "προφορικής συμφωνίας για διακανονισμό και αποπληρωμή του ποσού οφειλής", όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑ Αλμωπίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 
Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή των υδρευτικών γεωτρήσεων και μάλιστα "χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ειδοποίηση", οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ έχει στείλει προς την ΔΕΥΑΑ μέχρι σήμερα περίπου 10 ειδοποιήσεις για τα οφειλόμενα αλλά και για τον τρόπο αποπληρωμής τους και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται συνεχώς τα 2 τελευταία χρόνια, κάτι που δεν συνέβαινε άλλα έτη, με προηγούμενες διοικήσεις.
Πάντως το συγκεκριμένο θέμα διαχειρίζεται η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από ανώτερα στελέχη της.

Να σημειωθεί ότι προκειμένου η ΔΕΗ να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος προχωρά στη διακοπή ηλεκτροδότησης και άλλων επιχειρήσεων ύδρευσης Δήμων που χρωστούν μεγάλα ποσά.
«Η λύση δεν μπορεί να βασίζεται σε µία ενιαία ρύθμιση, καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες οφειλετών και συνεπώς οι όποιες λύσεις, θα πρέπει να είναι κατηγοριοποιημένες», επισημαίνουν από την ΔΕΗ, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο αυτούς που δείχνουν διάθεση από αυτούς που δείχνουν απροθυμία.


Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθούν οι ενδεδειγμένοι τρόποι επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις ύδρευσης ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και ομαλά η υδροδότηση στους οικισμούς του Δήμου Αλμωπίας που έγινε η διακοπή και να μην παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα, όπως επισημάνθηκε με ανακοίνωση για την Τοπική Κοινότητα των Τσάκων, που στο νερό έχει εντοπιστεί αρσενικό και δεν είναι κατάλληλο προς πόση.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Γεωτρησεις αρδευσης η υδρευσης ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρδευσης είναι και οι πολίτες Αλμωπιας τα έχουν πληρώσει μετά δημοτικά τέλη μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ.
    Ας μας πει ο αντιδήμαρχος 5 χρόνια τώρα που πηγανε τα λεφτά του κόσμου;
    Ο κόσμος της Αλμωπίας τα έχει πληρώσει εσύ προεδρε της δευαρ τη τα έκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.