Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δικαιούνται αυτόνομης και ισότιμης λειτουργίας


Με το θέμα που αποκαλυψαμε σχετικά με την επαναφορά της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας σε νοσοκομεία της χώρας, αλλά οχι στα νοσοκομεία Εδεσσας και Γιαννιτσών, ασχολήθηκε με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης. 
Αναφέρει σχετικά: "Με τροπολογια που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», ψηφίσθηκε η επαναφορά διοικητικής και περιουσιακής αυτοτέλειας 11 νοσοκομείων της χώρας.

Παρά τις αναφορές στην αιτιολογική έκθεση για επιβεβλημένη διάταξη για λόγους ανάπτυξης και εύρυθμης λειτουργίας των εν λόγω νοσοκομείων, ο αιφνιδιαστικός τρόπος, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή και μάλιστα εκπρόθεσμα, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε σοβαρός συνολικός σχεδιασμός από την ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Την παραδοχή αυτή ενισχύει η απουσία των 2 νοσοκομείων του Ν. Πέλλας ( Έδεσσας και Γιαννιτσών ) από τον κατάλογο των νοσοκομείων που αποχτούν διοικητική αυτοτέλεια, δεδομένου αφενός της ιδιαιτερότητας και σχεδόν πανελλήνιας αποκλειστικότητας που παρουσιάζει ο νομός αυτός να είναι παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Βουλής το 2007 , αφετέρου και του σκοπού που καλούνται να επιτελέσουν και τα 2 αυτά νοσοκομεία προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης ( ανεπιτυχώς δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού-υλικοτεχνικών υποδομών), όχι μόνο στους κατοίκους του νομού, αλλά και σε πολλούς κατοίκους των 5 όμορων νομών που τα εμπιστεύονται και καταφεύγουν σ’ αυτά.

Επειδή η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου το Νοέμβριο του 2014 αναγνώρισε την ιδιομορφία του νομού, αλλά και τις δυσμενέστατες συνέπειες που επέφερε η ενοποίηση των 2 νοσοκομείων, τόσο για τα ίδια και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες των 5 νομών στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δυστυχώς όμως η τροπολογία που είχε κατατεθεί τότε δεν ψηφίσθηκε.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό η εφαρμογή των δύο μέτρων και δύο σταθμών και ταυτόχρονα συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος του νομού μας,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Εάν προτίθεται να καταθέσει άμεσα τροπολογία με την οποία να καταργείται η διασύνδεση των 2 νοσοκομείων και ταυτόχρονα το καθένα ν’ αποχτά πλήρη διοικητική και περιουσιακή αυτοτέλεια, διοικούμενα από δικό τους Διοικητική και Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς;

Ο ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Μήπως θυμάσαι κ Καρασμάνη ποιοί τα ενώσανε; Το κόμμα που υπηρετείς .η Ν.Δ.!!! Τότε δεν σε άκουσα να διαμαρτύρεσαι;Αλλα καλά κάνεις όταν οι πολίτες τις Πέλλας τα ξέχασαν όλα αυτά και για αυτούς για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ,σαν η Ελλάδα να δημιουργήθηκε το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ γιατι δε το κανες Καρασμανη και τωρα ζητας τα ρεστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δοκιμάσετε τι θα πει αριστερά να βάλετε μυαλο

      Διαγραφή
    2. 4,55 αν διαβαζες την ανακοινωση του δεν θα εκανες αυτο το σχολιο,
      θα γραφες αλλη μ@λ@κι@!

      Διαγραφή
  3. ΝΑΤΟΣ, ΝΑΤΟΣ, ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλαρακο εχεις μνημη χρυσοψαρου.
    Καρατζοβα κατεβασε τις ανακοινωσεις του με τις διαμαρτυριες του, απο την πρωτη στιγμη της ενοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπάρμπα Γιώργο αντε άσε μας ποιους κοροϊδεύεις έβγαλες και ανακοινώσεις άσε μας τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιχάλης Γεωργίτσας15 Μαρτίου 2019 στις 12:26 μ.μ.

    9.26 ο υπουργός πότε δεν κοροδευει, και οτι λέει το αποδεικνύει, γνωρίζουν όλοι, οτι αντέδρασε ,από την πρώτη στιγμή της διασύνδεσης, αλλά και στην ανακοίνωσή του λέει για μια τροπολογία του που δεν ψηφίστηκε, ολοι γνωρίζουν,οι παροικούντες, γιατί δεν ψηφίστηκε, έμενα δεν μου πέφτει λόγος, να πω όνομα, αφου ο ίδιος το αποφεύγει. Επειδη, 9.26, και σε ποιο πάνω σχολια σου άλλα και σε προηγούμενα, όταν κατι παρουσιάζει σημαντικό, τσουπ τρέχεις και γραφεις. Είναι καταφανεστατο γιατι το κάνεις,και ποιον εξυπηρετείς. Εγω θα παρεμβαίνω καθε φορά,που θα γράφεις ψέματα με το στόχο να πλήξεις τον υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει την διασύνδεση όταν ήταν κυβερνητικός βουλευτής,τώρα που είναι στην αντιπολίτευση θα τα καταφέρει; Το εκνευριστικό είναι ότι κάνει ανακονώσεις για το θεαθήναι!!!

      Διαγραφή
  7. Μιχαλης Γεωργιτσας16 Μαρτίου 2019 στις 10:04 π.μ.

    Ο υπουργος δεν ειναι ανθρωπος του θεαθηναι. Η ενοποιηση εγινε για ολα τα νοσοκομεια της χωρας, αυτος πετυχε με τροπολογια να εξαιρεθει. Ολοι γνωριζουν γιατι τ ελευταια στιγμη δεν ψηφιστηκε...Η σημερινη κυβερνηση αιφνιδιαστικα αποσυνδεει 11 νοσοκομεια, χωρις να ειναι τα δικα μας, τα λεει καλα στο δελτιο του...Το εκνευριστικο για σενα ειναι καθε φορα που παρουσιαζει κατι σοβαρο και τεκμηριωμενο,και αποδεικνυται ποσο ευστοχος ειναι, να παθαινεις,μπλακ αουτ,και να βουρλιζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που θα θυμάμαι από τον κ Καρασμάνη είναι οι φωτοτυπίες με τις επερωτήσεις του που μοίραζε στο παζάρι και στα καφενεία.

      Διαγραφή
  8. Ο άνθρωπος που το έπαιζε ήρωας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μνημόνια αφού τον διαγράψετε στο κόμμα του πήγε και ψήφισε την δανειακή σύμβαση για να τον επαναφέρουν στο κόμμα του και να ψηφίζει στην συνέχεια τα πάντα στο κόμμα των μνημονίων. Αλλά δεν φταίνε αυτοί αλλά τα πρόβατα που τους ψηφίζουν για να παίρνουν τους μισθούς και να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεωργιτσα ,Ειναι ο ιδιος που γραφει τα ιδια σχολια συνεχως, πολυ τον χαιδευεις.Ναι ρε μοιραζει και τωρα, γιατι εχει σημαντικα πραγματα, να πει, εχει σημαντικο εργο και η πελλα του το αναγνωριζει, για αυτο και τον βγαζει 10 φορες πρωτο.Ακομη και αυτο το δελτιο, που χυνεις την χολη σου, δειχνει πραξη ,ενεργεια , δραση.. Κανενα μνημονιο δεν ψηφισε, και όταν καταψηφισε το 2 μνημονιο με ολες τις περικοπές και επιβαρυνσεις δηλωνε την ιδια βραδυα , Σπιτι μου ειναι η Ν.Δ, και θα ειναι για παντα, ειτε ειμαι υποψηφιος ειτε δεν ειμαι.Αυτα ειναι καταγεγραμμενα και τα γνωριζει η Πελλα.Ως προς τους μισθούς, ειναι ταπι και ψυχραιμος, γιατι δεν ειχε ποτε χορηγους.Πληρωμενα τα παντα απο την τσεπι του. Σου εχω πει και αλλες φορες, τραβας μεγαλο ζορι ,σεβντα, βρες αλλο να τροπο να σβησεις τον νταλκα σου.Παντα Πρωτοςκαι συ παντα ανθρωπακι της συμφορας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός 10 φορές βουλευτής και η Πέλλα στην θέση 49 από τους 52 Νομούς στο βιοτικό επίπεδο .Ερήμωσε η Πέλλα ,όλοι οι νέοι έφυγαν στο εξωτερικό και αυτός μια ζωή πίσω από τους Μεγαλοαγρότες. Πολύ χαίρι είδαν οι απλοί πολίτες. Οσο για τους υποστηρικτές του , οι γνωστοί που αγόρασαν άδειες καπνού , εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ χωρίς να δουλεύουν , πάνω από 15 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Ως προς τους μισθούς, ειναι ταπι και ψυχραιμος .ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΣΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΊΑ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΤΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΡΕΝΩ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΟΔΗΓΕΙ ;

      Διαγραφή
    3. Μιχάλης Γεωργίτσας18 Μαρτίου 2019 στις 9:57 π.μ.

      Προφανως, θα ενοειται τα τελευταια στοιχεια της γιουροστατ του 2017, που η κεντρικη Μακεδονια εχει το 53%, του ΑΕΠ τηςΕ.Ε, και η Πελλα βρισκεται στο 43%,και πραγματι εχουμε το brain drain των νεων μας και φυσικα επι των ημερων του συριζα... Ειναι καταφανεστατο οτι τον αδικειται, ολοι οι αγροτες, εχουν ωφεληθει, ροδακινοπαραγωγοι, βαμβακοπαραγωγοι, σπαραγγοπαραγωγοι, κερασσοπαραγωγοι, καπνοπαραγωγοι..του το αναγνωριζουν μικροι ,μεγαλοι.Δυστυχως κανενας,απο την πελλα, δεν αγορασε αδεια καπνου,καποιοι επιτήδειοι απο Κιλκίς αγορασαν απο Μανδαλο και μαλιστα υπηρξε και καταγγελια καρασμανη για αυτο...επισημα καταγγεγραμμενο..και για την αποδέσμευση των επιδοτήσεων..κλπ. Ως υπουργος ολοι μιλουν για το εργο του και ο ιδιος ο Μητσοτακης, του το αναγνωριζει, υπαρχει, σχετικο βιντεο,αλλα και στην συναντηση που ειχε με την ΝΟΔΕ Πέλλας παλι ο Προεδρος μιλησε για την σεμνοτητα του,και για το εργο του...Για το " πολυ χαιρι" που γραφετε, δεν υπαρχει κοινωνικη ταξη που να μην ειδε καλο, ακομη και οι δημοσιοι υπαλληλοι παιρνουν το παραμεθοριο επιδομα. τα εργα του πολλα για αυτο η Πελλα τον στηριζει.

      Διαγραφή
    4. Μιχάλης Γεωργίτσας18 Μαρτίου 2019 στις 9:59 π.μ.

      Τωρα μπηκατε και σε προσωπικα του θεματα,λετε " ακομι το ρενω οδηγει" αυτο, συγνωμη αλλα, δειχνει κακοτητα, μισος, Γιατι; τοσο φθονος. Εψαξα , ρωτησα εμαθα, το ρενω, το ειχε αγορασει πριν γινει βουλευτης, αφου το εκαψε 2 μηχανες, σε τρακαρισμα, καταστραφηκε, ευτυχως για τους φιλους του δεν σκοτωθηκε, και αναγκαστηκε μετα απο 15 χρονια βουλευτης, να πάρει το αυτοκινητο της βουλης. Ενω απο την πρωτη μερα που βγηκε βουλευτης,δικαιούνταν να παρει αδασμολογητο αυτοκινητο μερσεντες, να το πουλησει και να παρει καποια εκατομυρια δραχμες, τα χάρισε στο δημοσιο,και μαλιστα χαρισε και το δευτερο που δικαιουνταν!
      Ξερετε, να το εχει κανει αλλος, απο τους 300; εκεινης της εποχης; Για το κερασμα στην γιορτη του.,Βλεπω και αυτο, σας εχει βασανισει.Μα ο υπουργος παντα το χερι στην τσεπη, αληθεια πως σας ξεφυγαν οι αγαθοεργιες του;Ειληκρινα δεν το ξερω, το υποθετω. Επειδη αναφερθηκατε στους μισθους.Με τους μισθους δεν φτιαχνεις περιουσιες,ουτε καταθεσειςαν δεν εχεις σπονσορες και χορηγους. Και Ο υπουργος δεν εχει.Δεν θα βρεθει κανεις να πει οτι του εδωσε ενα ευρω.Παντα πληρωνει αυτος,για αυτο ειναι ταπι και ψυχραιμος! Ποσο δικαιο ειχε ο εθναρχης Καραμανλης που ελεγε ,ο φθονος εκτρέφει τον ψιθυρο και κατευθυνει την συκοφαντια Οι Αγιοι ελεγαν οτι η συκοφαντια δειχνει οτι η ψυχη μας νοσει και επομενως χρειαζεται θεραπεια.. Ο Γιωργος Καρασμανης, εινα ενας απο τους λιγους,που διακρινεται για το ηθος του, την ευστοχια του και την αποτελεσματικοτητα του. Παλι θα σαρωσει

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.