Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναστέλλονται προσεχώς οι προσλήψεις στο Δημόσιο λόγο προεκλογικής περιόδου


Αναστέλλονται προσεχώς οι προσλήψεις στο Δημόσιο λόγο προεκλογικής περιόδου, ανεξάρτητα αν αυτή θα αφορά τελικώς μόνο τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ή αν θα γίνουν ταυτόχρονα και βουλευτικές.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, έδωσε τέλος στα σενάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι η αναστολή των προσλήψεων ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα, από τις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα «παγώσουν» εντελώς οι προσλήψεις, καθώς προβλέπονται αρκετές εξαιρέσεις.

Κατ’ αρχάς, οι επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ, που αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (8.166 άτομα) στην καθαριότητα των δήμων. Δεδομένου ότι η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ έχει καθυστερήσει πολύ και πλέον τοποθετείται περί τα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση, και στο πλαίσιο του προεκλογικού σχεδιασμού, έχει αναγγείλει ότι θα εξαιρέσει διά τροπολογίας από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών, τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων. Επίσης από την αναστολή θα εξαιρεθούν οι διορισμοί και οι προσλήψεις μόνιμων και ΙΔΑΧ σε δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΙΔ εφόσον οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ δημοσιεύθηκαν πριν από την προκήρυξη των δημοτικών εκλογών.

Τέλος, εξαιρούνται οι προσλήψεις υπαλλήλων ΙΔΟΧ και όσων απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα για τους εποχικούς υπαλλήλους και συγκεκριμένα για τις εξής ειδικότητες: ναυαγοσώστες, χειριστές μηχανημάτων, υδρονομείς άρδευσης, χειριστές μηχανημάτων, εργαζόμενους στη πυρασφάλεια, σε παιδικούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στα ΚΑΠΗ, όσοι αμείβονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Εξαιρέσεις βεβαίως ισχύουν και για τις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες επίσης προβλέπεται αναστολή προσλήψεων από την προκήρυξή τους μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Κατά την περίοδο αυτή απαγορεύονται διορισμοί και προσλήψεις, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες, η διαθεσιμότητα και η αργία, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται έπειτα από δικαστική απόφαση. Επίσης, από το «πάγωμα» των προσλήψεων εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και το προσωπικό που αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Συμπληρωματικά, υπάρχει και η δυνατότητα έκτακτων προσλήψεων για την κάλυψη επειγουσών και σοβαρών αναγκών με άδεια του ΣτΕ. Στη περίπτωση αυτή, βεβαίως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί αίτημα προς το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο να αιτιολογούνται πλήρως οι λόγοι για την αναγκαιότητά τους.

Εξαγγελίες

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προεκλογικές εξαγγελίες, καθώς χθες οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσαν 2.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για το 2019 (1.000 γιατροί και 1.500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) και 7.500 προσλήψεις εντός της επόμενης τριετίας. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου συστήματος προσλήψεων, που αφορά τον ετήσιο και τον τετραετή σχεδιασμό τους. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζήτησε από τα υπουργεία να καταθέσουν τα αιτήματά τους μέχρι το τέλος του μήνα και το υπουργείο Υγείας ήταν το πρώτο που ανταποκρίθηκε. 

Kαθημερινή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΙΠΑΜΕ;
    ΕΙΠΑΝΕ............
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ-ΗΠΕΙΡΟ-ΑΟΖ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Κ.Λ.Π
    ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥ: ΟΡΙΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα γιατι δεν βρίσκουν κάποιον αγοραστή να σε πουλήσουνε;

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να ήξερα ποια είναι τα ανταλλάγματα για τις ..Υπηρεσίες που παρέχεις στην ακροδεξια ΝΔκαι στους φασίστες.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.