Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών - Δ. Πέλλας: Τιμούμε και ευχαριστούμε την Ουρανία Νιζαμίδου


 Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ένα χρόνο μετά το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους της Αριστεράς, Ουρανίας Νιζαμίδου, σε μία σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής με κεντρικό ομιλητή τον προσωπικό της φίλο και συναγωνιστή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, παρουσιάστηκε στα Γιαννιτσά το βιβλίο με τις αναμνήσεις της με τίτλο: «Ουρανία Νιζαμίδου: Κι όχι να πείτε που ’κανα και τίποτα σπουδαίο».

Μέσα σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι, παλιοί σύντροφοι και συναγωνιστές, προοδευτικοί πολίτες των Γιαννιτσών και όλου του ν. Πέλλας, τιμήσαμε την εκδιωχθείσα, φυλακισθείσα, εξορισθείσα και καταδικασθείσα εις θάνατον για τις αρχές και τους πολυετείς της αγώνες για τη Δημοκρατία, συντρόφισσα Νιζαμίδου, μα και υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο του ήθους, των αρχών και των ιδεωδών της. Πάντα όμως με την εκλιπούσα νοερά παρούσα. Παρούσα με τις αναφορές στο βιβλίο με τις αναμνήσεις της, με τις αφηγήσεις συναγωνιστών και συντρόφων της, με ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία η ίδια είχε περιγράψει στιγμές από τους διωγμούς της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και της Χούντας. 

Τιμούμε και ευχαριστούμε την Ουρανία Νιζαμίδου και μαζί της όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα για την προσφορά και το έργο τους. Αναλαμβάνουμε όμως και τη δέσμευση να πορευτούμε ως συνεχιστές των αγώνων τους για Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ελευθερία, που όσο αυτονόητα αν και ακούγονται, ολοένα και περισσότερο βρίσκονται στο στόχαστρο κέντρων και παράκεντρων εξουσίας. 

Φίλες και φίλοι, 

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, τιμήσαμε την Ουρανία Νιζαμίδου. Την ίδια στιγμή όμως δεσμευτήκαμε για όλα αυτά για τα οποία δε δίστασε να θέσει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. Ταυτόχρονα βροντοφωνάξαμε ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο διχαστικό μίσος και το φασισμό, ένα ηχηρό «ΝΑΙ» στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μόνο έτσι διατηρούμε πραγματικά ζωντανή τη μνήμη της!

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Αυτή ήταν αγωνιστρια. Εσείς σε τι αγωνιζεστε; Τι σχέση έχετε με τη Δημοκρατία; Εσεις διχαζετε τον λαό. Μην κρυβεστε πισω απο τους λαϊκούς αγωνιστές τσιράκια της Μερκελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ'αρχήν είναι αστείο εσείς να μιλάτε για αριστερούς αγωνιστές και για αριστερές ιδέες.Οι διωχθέντες, οι εξορισθέντες και φυλακισθέντες, εκείνης της εποχής αν σηκωθούν θα σας πάρουν με τις πέτρες. Δεύτερον με παράνομες "δημοκρατικές διαδικασίες" εσείς διώξατε, φυλακίσατε άτομα στα Γιαννιτσά, με μόνη την υποψία πως μπορούν να διαμαρτυρηθούν για την εκδήλωση και κυρίως για τους πρωτεργάτες της που τους πρόδωσαν πριν από καιρό σε μια απαράδεκτη συμφωνία. Τρίτον αν συνεχίσετε να κάνετε τέτοιους αγώνες για την αλληλεγγύη τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ελλάδα, όπως υποσχεθήκατε στην τιμηθείσα, τότε θα είστε οι πιο ξεπεσμένοι πολιτικοί που πέρασαν από αυτή τη χώρα. Μόνο αυτά δεν κάνετε. Αιδώς Αργείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κλίμα ήταν όπως το γράφει στην ανακοίνωση. Ήμουν παρών την Κυριακή στο Δημαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σέβεστε τόσο πολύ τη θανούσα που τους συγγενείς της τους αφήσατε όρθιους σε μια γωνιά για να καθίσει στην πρώτη σειρά η Τζάκρη.Ευτυχώς στην αίθουσα δεν είχε Γιαννιτσώτες για να καταλάβουν το μέγεθος της απρέπειας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα τις φωτογραφίες από τξμ εκδήλωση και συμφωνώ. Ούτε ένας Γιαννιτσώτης στην εκδήλωση.
      Με δουλεύεις; Λίγο σεβασμός στην Ουρανία δε βλάπτει.

      Διαγραφή
    2. Για τους άλλους γιαννιτωτες που την έβγαλαν στο τμήμα ,συγκινισιακα φορτισμενοι πρωινιατικα, σύντροφοι του σύριζα πέστε μας κάτι. ..

      Διαγραφή
  5. Η Ουρανία με τα ξύλα θα τους περιλάμβανε όλους τους ξενοφερτους τους ταχαμου αριστερούς με πρώτο τον εμπνευστή της εκδήλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιανου σημερινού παράγοντα της Αριστεράς,ο πατέρας ήταν ΒΕΝίτης (Βασιλική Ένωση Νέων) και χτυπούσε τη νύχτα τα παραθυρόφυλλα κατοίκων στην Μπουτσάβα;;;Οι Γιαννιτσώτες θυμούνται καλά...πολύ καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.