Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανεβαίνει η ζήτηση για τα εξοχικά στη βόρεια Ελλάδα

Ως μοχλός ανόδου (και) στην εξοχική κατοικία λειτουργεί το Airbnb, που σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει ενισχύσει τη ζήτηση για δεύτερη κατοικία. Ειδικότερα, στην αγορά εξοχικής κατοικίας στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, πλέον, παρουσιάζεται άνοδος, ακόμα και σε σημαντικά ποσοστά κατά περίπτωση.

Σημάδια ανάκαμψης

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μιχαλέρης, Αγρον. Τοπογράφος Μηχανικός και εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας, τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα διαπιστώθηκαν ήδη από το 2016, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται κυρίως σε επενδυτές από το εξωτερικό. Στη Χαλκιδική, και κατά το 2018 συντελέστηκαν αναλογικά με προηγούμενα έτη, πολλές αγοραπωλησίες εξοχικών κατοικιών, όχι μόνο από ξένους αγοραστές, που προέρχονται κυρίως από τις ανατολικές και βαλκανικές χώρες, αλλά και από εγχώριους αγοραστές. 

Δείτε ΕΔΩ πως διαμορφώνονται οι τιμές

Στην περιοχή, εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση τουλάχιστον πέντε μεγάλων επενδύσεων, που αφορούν τις πολυτελείς μονάδες "Sani Dunes", "Ikos Οlivia", "Pomegranate Wellness Spa Hotel", "Mirragio Thermal Spa Resort" και "Eagles Villas". Ταυτόχρονα, σε πορεία υλοποίησης, βρίσκονται, κατά τον κ. Μιχαλάρη, αρκετές μεγάλες επενδύσεις σε Κασσάνδρα και σε Σιθωνία, με την Κασσάνδρα να έχει τον πρώτο λόγο, εξαιτίας της νέας οδικής σύνδεσης και της κοντινής απόστασης.

Επίσης, καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, που συμπαρασύρει ανοδικά και τις πωλήσεις κατοικιών στις γύρω περιοχές (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή του Παλιουρίου, Πευκοχωρίου, Γλαρόκαβου, κλπ.). Επίσης, ακόμα και σε περιοχές εκτός Χαλκιδικής, όπως η Καβάλα, παρατηρείται σημαντική αντοχή των τιμών, παρόμοια με προ κρίσης επίπεδα, όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλέρης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…