Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή της «Κοινωνίας σε Κίνηση» Έδεσσας σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σε ημερίδα  που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ)  και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), συμμετείχαν την Παρασκευή 22/03/2019, τα μέλη της «Κοινωνίας σε Κίνηση» και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Έδεσσας, Βαγγέλης Θωμάς  και Τάσος Σιώνης. 
Η ημερίδα επικεντρώθηκε στο νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με τον «Κλεισθένη», στα κωλύματα - ασυμβίβαστα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και –κυρίως- στην απλή αναλογική και στις αλλαγές που προκύπτουν ως προς την κατανομή των εδρών στο εσωτερικό των δήμων της  Κεντρικής Μακεδονίας. 
Ακολούθησε συζήτηση και διατύπωση ερωτημάτων από υποψηφίους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αξιοσημείωτο, είναι ότι από τον Δήμο Έδεσσας στην ημερίδα παραβρέθηκε και συμμετείχε μόνο η δημοτική παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση», η οποία συμμερίζεται την ανησυχία της ΠΕΔ-Κεντρικής Μακεδονίας για την αποχή των πολιτών από την εκλογική διαδικασία, που φαίνεται ότι αποκτά πλέον τεράστιες διαστάσεις αν σκεφθεί κανείς ότι στις εκλογές του 2004 ψήφισαν 7.573.368 πολίτες, ενώ το 2015 μόνο 5.567.930). Φαινόμενο, που οφείλεται στην απαξίωση των θεσμών και της δημοκρατίας.
Έτσι λοιπόν, η «Κοινωνία σε Κίνηση» Έδεσσας έχει την πολιτική βούληση  να προχωρήσει σε  ουσιαστικά βήματα που θα έχουν ως πρώτο στόχο την επανάκτηση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι οι πλησιέστεροι στον πολίτη και αποτελούν το κύτταρο της Δημοκρατίας. 

«Κοινωνίας σε Κίνηση» Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment