Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Πολύ θετικοί οι Ζάεφ, Δημητρώφ και Οσμάνι για την συνοριακή σύνδεση από την Αριδαία (Πρόμαχοι)



Πολύ θετικοί Ζόραν Ζάεφ, Νικόλα Δημητρώφ και Μπ. Οσμάνι για την συνοριακή πύλη από την Πέλλα ( Πρόχαχοι – Pulievo – Καβάνταρτσι) στην επίσημη πρόταση της Υφυπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου αλλά και σε προσωπική συζήτηση με τον βουλευτή

Υπεγράφη η συνοριακή σύνδεση από Λαιμό ( Φλώρινα) και θα ακολουθήσει άμεσα η υπογραφή της συνοριακής πύλης της Αριδαίας

Τόσο ο πρόεδρος Ζόραν Ζάεφ, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Δημητρώφ και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουγιάρ Οσμάνι εξέφρασαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες για την συνοριακή πύλη από την Πέλλα που προτάθηκε από Ελληνικής πλευράς και υποστηρίχθηκε τόσο από την υφυπουργό Σία Αναγνωστοπούλου όσο και από τους βουλευτές Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θ. Τζάκρη.

Ο Γιάννης Σηφάκης παρέδωσε την κοινή προμελέτη σκοπιμότητας ( pre-feasibility study) που συνέταξε από κοινού με τον Βαγγέλη Κυριακού ( στέλεχος της γραμματείας Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ), τον σημερινό Δήμαρχο του Καβάνταρτσι Mitko Janchev, τον τοπικό βουλευτή Pancho Minov και τον Τοντόρ Εφραίμοφ εμπειρογνώμονα στην οποία αναφέρονται τεχνικά στοιχεία του έργου ( μήκη, υψόμετρα, υφιστάμενη κατάσταση κλπ) καθώς και οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την συγκεκριμένη συνοριακή σύνδεση.

Ο Γιάννης Σηφάκης εξέφρασε την επιθυμία των κατοίκων αλλά και επαγγελματικών φορέων της Πέλλας για την πραγματοποίηση της συνοριακής σύνδεσης καθόσον θα συμβάλει σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη, στην ουσιαστική μείωση της απόστασης για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων ( κατά 100 km) και των πολιτών προς τον άξονα 10 για την Ευρώπη, την εύκολη πρόσβαση και προς Μπίτολα και Οχρίδα αλλά και την ευκολότερη πρόσβαση των Σέρβων στα μνημεία του Α’ Παγκοσμίου πολέμου που βρίσκονται στην Πέλλα. Ακόμη εκτίμησε ότι θα συμβάλει στην γρήγορη πρόσβαση των κρασιών του Καβάνταρτσι, των προϊόντων της ευρύτερης περιοχής προς την Εγνατία Οδό και των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας στα Λουτρά Πόζαρ, στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν, στην Έδεσσα, σε πολλούς ακόμη αξιόλογους προορισμούς και στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε ότι η έγκριση αυτής της συνοριακής πύλης θα είναι το δεύτερο ( μετά την συνοριακή σύνδεση από τον Λαιμό που υπεγράφη σήμερα) πολύ απτό αναπτυξιακό αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών με δεδομένο ότι την πρόσβαση αυτή η Πέλλα ( και ιδιαίτερα η Αλμωπία) την ζητούσε δεκαετίες αλλά οι κακές πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών δεν επέτρεψαν την ουσιαστική συζήτηση, ωρίμανση και πραγματοποίηση της.

Η σύνθεση της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η ακόλουθη:

- Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, - Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας,
-Ιωάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας,
- Παναγιώτης Παυλόπουλος, Γενικός Γραμματέας, - Αθανάσιος Παρέσογλου, ΠΥΒ’ και - Σοφία Χαλά, Νομική Σύμβουλο A’ ENY

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπεγράφη η έγκριση της συνοριακής πύλης από τον Λαιμό ( Φλώρινα).

Η επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια στις αρχές Απριλίου.

Το απόγευμα ο βουλευτής θα επισκεφθεί το Καβάρνταρτσι συμμετέχοντας σε σύσκεψη που διοργανώνουν ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με τοπικούς βουλευτές από διάφορα Κόμματα για να συζητήσουν μαζί του για το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση, τεχνικά στοιχεία αλλά και δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου και από τις δύο πλευρές.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Κυριε σηφακη μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς θα εξυπηρετεί αυτός ο δρόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι Σύριζα.αλλά ΕΣΥ να μας πεις γιατί να μη γίνει;

      Διαγραφή
    2. εαν γινει αυτος ο δρομος θα κλεισουν πολλες επιχειρησεις στην Αλμωπια.

      Διαγραφή
    3. ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Για να μεταφέρουν πιο άνετα οί σκοπιανοί τα κρασιά τους

      Διαγραφή
    5. Θα μπορούν οι πρόσφυγες να έρχονται πιο γρήγορα στην πατρίδα τους.

      Διαγραφή
  2. Άντε σύντροφοι στο μπούκλες είχε το στρατόπεδο Του ο ΔΣΕ και οι σύμμαχοί του οι Σλαβομακεδόνες
    Σε γνώριμα λημέρια συμμάχων πήγατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι φιλε μου ρωτας ; απλα δεν θα γίνει τίποτα, ειναι σχεδια επι χαρτου..οπως και αυτα που ανακοινωνουν με τον φιλοδημο, ειναι μια χαβουζα ολη η Ελλαδα και οτι ζητατε τα ριχνουν ολα εκει μεσα, δεν πρόκειται νι γινουν στον αιωνα τον απαντα, κακως που δεν ζητησε απο τους γυφτοσκοπιανους να συνδεθουν με το τρενο της καρατζοβας.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μας έχετε μπερδέψει με την Τζάκρη, τι γίνεται; Μια ο ένας ανεβάζει ΔΤ μια ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γισννη ενα ενα μη βιάζεσαι μετά το μέτρο Της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί πάρε τον προαστιακό για Αριδαία κσι.μετα με το ίδιο εισοτηριο πανε στα Σκόπια για Μακεδονικό κρασί με παράδοση 2500 χρόνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μια εύλογη ερώτηση :όλοι εσείς που κάνετε αρνητικά σχόλια, το πρόβλημα σας ποιο είναι? Το πρόσωπο η το έργο? Αν και είναι πασιφανες....

      Διαγραφή
    2. Τα ψέματα είναι το θέμα μας τι να πρώτο θυμηθώ αέριο τρένο τι ψέματα ψέματα

      Διαγραφή
  6. δεν υπαρχει προβλημα με το προσωπο ξεκοληστε επιτελους,ενας τετοιος δρομος θα καταστρεψει την τοπικη αγορα με πρωτα πρωτα τα πρατηρια καυσιμων,κ στην συνεχεια κ αλλους κλαδους δεν τα βλεπετε παραδιπλα σε ομορους νομους,μην ονειρευεστε κατι καλο απο αυτο,Σηφακη-Τζακρη κατεβειτε υποψηφιοι στην Βορεια Μακεδονια μιας κ μονο τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να καταλάβω. Θα έρχονται Ελλάδα από Πέλλα για το καλό οδικό δίκτυο του νομού μας; Έλεος πια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω περασει απο τον δρομο αυτν ειναι δυσκολοσ το μονο που θα προσφερει ει νατην κανουν αυτοι γιατι δεν τουσ θελουμε στον νομο μασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.