Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Καβάνταρτσι με όλους τους πολιτικούς παράγοντες Καβάνταρτσι και Νεγκότινο για την συνοριακή σύνδεση



O Γιάννης Σηφάκης μετείχε σε σύσκεψη με όλους τους πολιτικούς παράγοντες των περιοχών Καβάνταρτσι και Νεγκότινο για την συνοριακή σύνδεση Πρόμαχοι- Pulievo- Καβάνταρτσι στο Δημαρχείο του Καβάνταρτσι

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο Δημαρχείο του Καβάνταρτσι συμμετείχαν ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος του Καβάνταρτσι Μitko Jancev ( που ανήκει στο Κόμμα VMRO-DPMNE) και οι βουλευτές Panco Minov ( GROM), Riste Tashev ( SDSM – Ζάεφ) και Betiane Kitev (SDSM – Ζάεφ) και o Τodor Efremov τεχνοκράτης μελετητής. 
Οι βουλευτές ήταν τοπικοί βουλευτές από τις περιοχές Καβάνταρτσι και Νεγκότινο από διαφορετικά Κόμματα ( συμπολίτευση και αντιπολίτευση). 
Η συνάντηση προκάλεσε το ισχυρό ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ που παρευρέθησαν και μετά την λήξη της ακολούθησαν συνεντεύξεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωϊνές συναντήσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής την Υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και με συμμετοχή του με τον πρόεδρο Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Δημητρώφ και τον αντιπρόεδρο Μπ. Οσμάνι και την πολύ θετική ανταπόκριση και των τριών στην επίσημη πρόταση της Ελληνικής αντιπροσωπείας για να είναι η συνοριακή σύνδεση Αριδαία- Πρόμαχοι- Pulievo- Καβάνταρτσι η επόμενη πύλη που θα ανοίξει μεταξύ των δύο χωρών ( μετά την υπογραφή που έγινε χθες της συνοριακή πύλης στον Λαιμό Φλώρινας) στα πλαίσια του πνεύματος της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Ο Δήμαρχος του Καβάνταρτσι και οι παριστάμενοι βουλευτές ενημέρωσαν τον Έλληνα βουλευτή ότι και οι ίδιοι έθεσαν όλο το τελευταίο διάστημα το ίδιο θέμα στην πολιτική τους ηγεσία και μάλιστα ο πρόεδρος Ζάεφ πριν μια βδομάδα σε επίσκεψη του στο Καβάνταρτσι τους διαβεβαίωσε ότι η συνοριακή αυτή σύνδεση είναι στην ατζέντα των συζητήσεων αυτό το διάστημα μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα τόνισαν ότι το αίτημα αυτό ( που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα τους) συσπειρώνει όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής ανεξάρτητα Κόμματος γιατί η συνοριακή σύνδεση θα έχει μόνο οφέλη και για τις δύο πλευρές.
Και από πλευράς του Γιάννη Σηφάκη και από την άλλη πλευρά τονίστηκαν τα οφέλη της σύνδεσης και για τις δύο περιοχές εκατέρωθεν των συνόρων στους τομείς της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, της μετακίνησης πολιτών που θα ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, την διευκόλυνση της πρόσβασης στην Εγνατία Οδό των κρασιών του Καβάνταρτσι και άλλων προϊόντων, την ευκολότερη πρόσβαση των γειτόνων στα Λουτρά Πόζαρ, στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν, στους Καταρράκτες της Έδεσσας, στα αρχαιολογικά Μουσεία της Πέλλας και της Βεργίνας, στην Θεσσαλονίκη και στην θάλασσα και θα βελτιώσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και γενικά θα συμβάλει στην φιλία και στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του Καβάνταρτσι σε διάφορους τομείς.

Αναλύθηκαν τα τεχνικά στοιχεία της συνοριακής πρόσβασης ( με βάση την κοινή προμελέτη σκοπιμότητας που είχε εκπονηθεί με άμεση συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη και του Βαγγέλη Κυριακού, μέλους της Γραμματείας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Δήμαρχο του Καβάνταρτσι και τον βουλευτή Panco Minov) και ακόμη συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης της μελέτης του έργου και αργότερα της κατασκευής.
Από την πλευρά του Καβάνταρτσι ζητήθηκε η βοήθεια του βουλευτή ( και με βάση τις επαγγελματικές του γνώσεις) αλλά και του Βαγγέλη Κυριακού ( με βάση την επαγγελματική του απασχόληση)  στην πρόσβαση τους σε διασυνοριακά προγράμματα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της μελέτης σε πρώτη φάση και αργότερα της κατασκευής της σύνδεσης.
Συμφωνήθηκε η συνεχής επαφή και συνεργασία για να μπορέσει να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο βήμα βήμα χωρίς καμιά καθυστέρηση.
Ακολούθησε ενημέρωση των δημοσιογράφων και των τοπικών ΜΜΕ που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλά προετοιμασμένη αυτή συνάντηση και τα οποία μετέφεραν την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για την συνοριακή σύνδεση Αριδαία- Pulievo- Καβάνταρτσι. 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Βρηκε ο Γιάννης . την γενιά του και αναγαλιασε Η καρδια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λύσατε όλα τα προβλήματα εδώ πήγατε και εκεί να κάνετε δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μάλιστα... Με Σηφακη και Κυριακού λύθηκαν τα προβλήματα της τουριστικής ανάπτυξης!!! Στην φωτογραφία είναι σαν σε καφέ σε μνημόσυνο στα σαράντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάνε και οι σκοπιανοί 2 βουλευτές μας πήγαν 2 ξεχωριστές συναντήσεις έγιναν για ένα υποτιθέμενο δρόμο !!!όλα για μια φωτογραφία για να την βάλουν στα ΜΜΕ και να μαζέψουν ψήφους ,τους νοιάζει μόνο η φωτογραφία τους νοιάζει μόνο τι θα πάρουν στις εκλογές! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΊΝΑΤΕ ΊΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .... Και μάλιστα χειρότεροι σας τα λέει ένας που σας ψήφισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνοριακη διαβαση θα γινει και θα ειναι μερα μεσημερι. Δεν ξερω τι και αν παρακολουθειτε, για τις φωτογραφιες ηταν μονο το παλιο συστημα και οι παλιοι εκπροσωποι του.
      Καλο ειναι να μπορειτε να ξεχωριζουμε την αληθεια, την δουλεια και το αποτελεσμα

      Διαγραφή
    2. Εσύ πολύ καλά τα λες! αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτε, η καρεκλά τους μετάλλαξε, και για αυτό θα τιμωρηθούν.

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα το αποτέλεσμα λέει ποιο αποτέλεσμα λόγια του αέρα είναι ολααααα

      Διαγραφή
  5. Εδώ δεν έχετε καταφέρει να ενωθεί ο Νομός Πέλλας με την Εγνατία Οδό, το δρόμο για Σκόπια ευαγγελιζεστε! Ντροπή τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γισννη αγόρασε καλού κακού και καρεκλες απο τα Σκόπια γιατί εδώ τις χάλασες απο την πολλή χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καμια λακουβα στον δρομο για χιονοδρομικο θα κλεισουν!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θράσος δεν έχει όρια ένα σας ζητάνε οι σκοπιανοι δέκα δίνετε εσείς. Ανοίγετε διαβάσεις για να περνάνε τα κρασιά τους Πού τα διαφημίζουν ως Μακεδονικά με2500 ιστορία. Ελεος Πιο κάτω δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.