Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όταν ένα δημαρχείο μετατρέπεται σε… προεκλογικό «παραμάγαζο»


Μείζον πολιτικό, ηθικό, θεσμικό και αντιδεοντολογικό θέμα δημιουργείται από τις συνεχείς παρουσιάσεις και φωτογραφήσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από το θεσμικό γραφείο δημάρχου.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο, ο οποίος λειτουργεί με μια αντίληψη ιδιοκτησίας για τον δήμο που διοικεί, καθώς συνεχίζει να παρουσιάζει υποψηφίους συμβούλους του μέσα από το γραφείο του και μάλιστα -σε κάποιες περιπτώσεις- σε «ζωντανή μετάδοση» από μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook)!

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών και περιφερειακών ή δημοτικών συμβούλων γίνεται μέσα από συνεντεύξεις τύπου, μέσα από ανακοινώσεις των κομμάτων ή των παρατάξεων, μέσα από ανακοινώσεις των επικεφαλής, σε ανεξάρτητους χώρους.

Τα δημαρχεία -και κατ΄ επέκταση  τα γραφεία των δημάρχων- δεν ανήκουν σε κανέναν προσωπικά παρά μόνο στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους πολίτες.

Από πότε μπορεί να θεωρηθεί ένα δημαρχείο ως «προεκλογικό μαγαζάκι» του κάθε θεσμικού;

Η επικίνδυνη αυτή ιδιοκτησιακή αντίληψη και συμπεριφορά ενός ανθρώπου που θέλει να (ξανα)διοικήσει, όπως ο σημερινός δήμαρχος Αλμωπίας, καταπατά κάθε έννοια αξιοπρέπειας, ηθικής, πολιτικού πολιτισμού και φυσικά είναι πέρα για πέρα προκλητική και αντιδεοντολογική για τους αντιπάλους του. Προφανώς, μπορεί -κατά κάποιο τρόπο- να χαρακτηριστεί και αντισυνταγματική.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν από την πλευρά του κ. Μπίνου τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες παρατυπίες. Είναι καιρός να σταματήσει η εκμετάλλευση της θέσης και του αξιώματός του μέσα από αυτή την προκλητική του στάση σε προεκλογική περίοδο.

Μήπως πρέπει από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΚΕΔΕ να εξεταστεί και η νομιμότητα αυτής της συμπεριφοράς;
Ο Καλλικράτειος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Μπραβο στον κ. Γιαννου, κ. Στάμκο κρατουν επίπεδο δεν παρουσιασαν κανέναν μέσα από το γραφείο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΘΙΓΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα ,για την ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ γιατι δεν γραφετε ;;το ιδιο και χειροτερα

      Διαγραφή
  3. ΈΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΆ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ.. ΜΕ ΤΟ ΚΙΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΆ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ..... ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ... ΗΔΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει ο τύπος ειναι τραγικός,γιατι ασχολείστε μαζι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπίνο καλά σου λένε. Κατάντησε πλέον αηδία στο κανάλι σου να βγάζεις κάθε μέρα και από έναν υποψήφιο. Αλήθεια εσύ ψάχνοντας υποψηφίους, πότε εργάζεσαι για τον Δήμο, εννοώ το τσιφλίκι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε μαζί σου, πονάνε οι παρουσιάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπινο ξέχασες που κατηγορουσες τον Πασοη ότι έχει κάνει το αμάξι του Δήμου ιδιοκτησία του? Τώρα εσύ έχεις κάνει το δημαρχείο σπίτι σου, το αμάξι του Δήμου δικό σου και μάλιστα βάζεις και τον ακολουθο σου να το οδηγεί μερικές φορές! Έχεις μια επαρση και δε θα σου βγει σε καλό! Ο κόσμος βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.