Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ψηφίστηκε στην ολομέλεια η τροπολογία που επιλύει το ζήτημα της Ο.Π. «Αθηνά»


Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής  η τροπολογία που επιλύει το ζήτημα της Ο.Π. «Αθηνά» δίνοντας ένα αίσιο τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες αγρότες στην περιοχή μας

Ψηφίστηκε σήμερα 28-3-2019 στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που επιλύει το ζήτημα της Ο.Π. «Αθηνά», την οποία συνέταξε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ε.Ε. που προσκόμισε η κ. Τζάκρη και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 …».
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, οι εταίροι αστικών εταιρειών ευθύνονται για τις υποχρεώσεις των εταιριών αυτών μέχρι του ποσού της εταιρικής τους μερίδας υπό την προϋπόθεση ότι απέκτησαν την εταιρική ιδιότητα και οι σχετικές υποχρεώσεις γεννήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 4072/2012 (Α’ 86), ήτοι την 11η Απριλίου 2012 και δεν συμμετείχαν καθοιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας. Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει ρητά, μετά και από παρέμβαση της κ. Τζάκρη και τις εκκρεμούσες ενώπιον των Δικαστηρίων υποθέσεις.
Η τροπολογία είναι σύμφωνη και με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία "ένα σύστημα αντικειμενικής αλληλέγγυας και εις ολόκληρον ευθύνης τρίτου προσώπου για απόδοση Φ.Π.Α., βαίνει πέραν του αναγκαίου ορίου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας" (C-499/10). Πρέπει δηλαδή να συντρέχει τουλάχιστον κάποιου βαθμού υπαιτιότητα από το τρίτο πρόσωπο για να θεωρηθεί αλληλεγγύως υπεύθυνο.
Δίνεται έτσι ένα αίσιο τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες αγρότες της περιοχής μας, στους οποίους ως απλά μέλη της Ο.Π. «Αθηνά» που ουδέποτε συμμετείχαν στη διοίκησή της καταλογίστηκαν ατομικώς,  αλληλεγγύως και εις ολόκληρον τεράστια χρηματικά ποσά και δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους από το 2014, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συναλλαγής ως φορείς οικονομικής δραστηριότητας και να κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα εναντίον της περιουσίας τους, ακόμη και κατά της πρώτης κατοικίας τους, ενώ έχουν εμπλακεί σε χρόνιους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Καλά τώρα πλάκα έχει ο Σηφάκης που κομίζει ότι κάτι έκανε και αυτός. Μπράβο κ. ΤΖΑΚΡΗ για την λύση που έδωσες και μας γλύτωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλακα έχεις εσύ 11:52 , σας ενοχλεί που ο Σηφακης, αν και νεος στον Πολιτικό Στίβο, εγινε πρωταγωνιστής με επιτυχίες.... Να το συνηθίσετε..ήρθε και θα μείνει...

      Διαγραφή
  2. Άιντε καλέ πάνε σπίτι σου φτάνει το δούλεμα τρέχει ο Γιάννης για να μιλάς εσύ αιντεεεεεεε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ο Σηφάκης έλυσε το πρόβλημα. Εσύ Ντόρα μας έστειλες σε δικηγόρο στην Αθήνα. ΘΥΜΑΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντόρκα σε λίγο θα μας πεις οτι εσυ εφτιαξες τη γη και το φεγγάρι. Έλεος πια με τα ψεματα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αισιο αποτέλεσμα για την τελεσιδικη
    λύση του χρόνιου προβλήματος της ΟΠ ΑΘΗΝΑ είναι επιτυχία του Συριζα και του Σηφακη. Σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτή είναι αλήθεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.