Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αθ. Σπανός: "Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι"


Όπως είναι γνωστό η Δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με απόφασή της πριν από λίγες ημέρες ανακάλεσε από τις θέσεις των αντιδημάρχων τους Αθανάσιο Σπανό και Δημήτρη Πολυχρονιάδη, λόγω "έλλειψης πνεύματος και διάθεσης συνεργασίας με τη Δήμαρχο, σε συνδυασμό με την ανάρμοστη συμπεριφορά προς το πρόσωπο της, αμφισβητώντας έμπρακτα τον θεσμικό της ρόλο" και τέλος "λόγω του γεγονότος ότι απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους σχεδόν παντελώς".

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σπανός απαντά στην Δήμαρχο Σκύδρας και μεταξύ άλλων την κατηγορεί για αλαζονική συμπεριφορά, μη αρμόζουσα στον θεσμό που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα στην απάντησή του αναφέρει:   

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα σας απαντήσω συγκεκριμένα και με αδιάψευστα στοιχεία ότι η παύση μου από αντιδήμαρχος με τον τρόπο που επέλεξε η κα Ιγνατιάδου είναι απλά και μόνο αστειότητες. 
Αστειότητες γιατί η κα Ιγνατιάδου, στις 16 Φεβρουαρίου ανάρτησε ένα άρθρο στην σελίδα της στο fb του Aridaianews με τίτλο "στον δρόμο για την επανεκλογή" και αυτό το άρθρο που αναδημοσίευσε αποτυπώνει την μία και μοναδική αλήθεια.

Μεταξύ άλλων αναφέρει το συγκεκριμένο κείμενο: "...την ίδια στιγμή δεν λείπουν και εκείνοι που αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμαστε σε μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής που κατέχουν ακόμα και το αξίωμα του αντιδημάρχου μέχρι και αυτή την ώρα, ωστόσο αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι με άλλο συνδυασμό και όχι με αυτό της νυν Δημάρχου..."

Νομικά δεν μπορούσε με την πραγματική αιτιολογία να προχωρήσει.
Μετά από λίγες ημέρες πηγαίνω στο γραφείο της και την ενημερώνω ότι κι εγώ έχω σκοπό να παραιτηθώ, για πολλούς λόγους, απλά, θέλω λίγο χρόνο για να μπορέσω να ολοκληρώσω την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 
Ένα έργο θεσμικό, που δουλεύω εδώ και καιρό, που θα αναβαθμίσει την δημόσια διοίκηση αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη. 
Με πολύ δουλειά και μεράκι φτάναμε στο στόχο που είχαμε θέσει.
Τότε την κα Ιγνατιάδου την ζώσανε τα φίδια!
"Τι θα βγω να πω την επόμενη μέρα" σκέφτηκε;
Ότι ένας από τους καλύτερους αντιδημάρχους μου παραιτήθηκε;
Αυτός που ακούραστος και χωρίς την δική μου βοήθεια κατάφερε να ολοκληρώσει τέτοιο έργο, παραιτείται και πάει αλλού;
Και έτσι προχώρησε στην υποτιθέμενη καθαίρεση μας!

Η κα Ιγνατιάδου υπέδειξε αλαζονική συμπεριφορά ακόμα και στους ίδιους τους συνεργάτες της. Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με την κα Ιγνατιάδου γιατί απλώς θεωρεί ότι τα γνωρίζει όλα και δεν θέλει την γνώμη και την πρόταση κανενός, ακόμα και αν αυτός είναι αιρετός και συνεργάτης της. Γιατί έχει την πεποίθηση ότι διοικεί μια ιδιωτική επιχείρηση και θεωρεί ότι εμείς είμαστε υπάλληλοι της. 
Η συμπεριφορά της ήταν μη αρμόζουσα στον θεσμό που εκπροσωπεί, όχι μόνο προς εμάς, αλλά και σε μια μεγάλη μερίδα δημοτών. Η δε απόφαση αντικατάστασης μας ήταν εξαρχής προδιαγεγραμμένη. Η επιλογή της αυτή έχει να κάνει καθαρά με τα προσωπικά, εσωτερικά, μικροπολιτικά παιχνίδια και όχι με την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών του Δήμου Σκύδρας. 
Έσπευσε απεγνωσμένα να προβεί στην πράξη απομάκρυνσής κατηγορώντας μας άδικα, μήπως και καταφέρει να δημιουργήσει έστω και μια προσχηματική δικαιολογία στο γιατί 2 ενεργοί αντιδήμαρχοι αποχωρούν από τον συνδυασμό (και πολλοί άλλοι αποχωρούν). 

Χωρίς δισταγμό προχώρησε σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τον Δήμο Σκύδρας και όχι μόνο, κατά εμού αλλά και κατά του συναδέλφου μου Δημήτρη Πολυχρονιάδη, που η ίδια τον αποκαλούσε και αδερφό, λόγω της κοινής πορείας εδώ και 20 χρόνια. 

Όσο και να μην της αρέσει πάντα θα έχω άποψη και πάντα θα την εκφράζω.
Εντολές από σκιώδεις ανθρώπους λογιστικών γραφείων δεν πήρα και ούτε θα πάρω. 
Διαφωνώ στον τρόπο διοίκησης γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των δημοκρατικών θεσμών.
Πάντα ήμουν παρόν σε όλα. Οι πολίτες αυτό το γνωρίζουν, όπως επίσης και η πλειοψηφία των υπαλλήλων.

Όσον αφορά τους μισθούς και τις θέσεις, η κα Ιγνατιάδου έχει πέσει σε ένα θλιβερό παραλήρημα. Τολμά και κατηγορεί εμάς, που σε μια θητεία 60 μηνών, ήμασταν αντιδήμαρχοι μόλις 6 μήνες, όταν ο τρόπος λειτουργίας της και οι πράξεις της δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. 

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν σε έμμισθες θέσεις τουλάχιστον 20 μήνες
Με εξαίρεση εμένα και τον Πολυχρονιάδη Δημήτρη.
Κανένας επικεφαλής συνδυασμού σε όλη την Ελλάδα δεν αλλάζει αντιδημάρχους, κάθε 2 μήνες, ευτελίζοντας τους θεσμούς και τα όργανα διοίκησης. 

Τόση διαστρέβλωση και υποκρισία δεν πίστευα ότι θα συναντήσω. 
Η αλήθεια δεν μετριέται με like και δεν είναι θέμα ποσότητας.
Η αλήθεια είναι μια και ευτυχώς, για καλή μου τύχη, μέσα στον πανικό της είχε ξεχάσει ότι η ίδια την αποτύπωσε. 
Οι πράξεις και τα λεγόμενα της καταδεικνύουν τον πανικό που την περιβάλλει και τον φόβο που την διακατέχει. 
Χαίρομαι που με αφορμή εμάς δείχνει τον χαρακτήρα της.
Γιατί κα Ιγνατιάδου κανείς δεν ξεφεύγει από τον χαρακτήρα του". 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Έλα βρε τώρα,πήρατε 300-400 ψήφους κάποιοι και νομίζετε ότι γίνατε πρωθυπουργοί.Έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχολείται ο δημότης από τα προσωπικά-επαγγελματικά σας.Καλά έκανε η Ηγνατιάδου κατ'εμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Θάνο για το λαμπρό χαρακτήρα σου και το καθαρό βλέμμα σου. Ο λόγος μεστος, σοβαρός και αληθινός. Καλά τα είπες παλικάρι μου. Στην μικρη κοινωνία που ζουμε, όλοι ξέρουμε τι γίνεται και πίσω από την σκηνή και μπροστά. Μην σκιαζεσαι απο φασιστικές σπασμωδικές συμπεριφορές! Πουθενά δεν έδιωξε Δήμαρχος αντιδήμαρχο γιατί δεν του υπέγραψε αιώνια πίστη και υποταγή. Πολύ πανικός. Αληθεια γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χρόνια περνούν και η Σκύδρα μένει πίσω άλλος από φιλοδοξία άλλος για το χρήμα για τη Σκύδρα δυστυχώς κανείς προστέθηκε λίγο άρτος και θεάματα και αυτό είναι ολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκαβαλησε δεν εκλέχθηκες διορίσθηκες το 2014 αν ήσουν όπως έπρεπε μενηιδα θα ήσουν ισόγειο.Δηλαδη τι ήθελες να είσαι και ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ και Ιγνατιάδου λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θανο εισαι επιπεδου πολυ μεγαλου ολοι οι κοινωνια στην σκυδρα μαζι σασ οι κλικεσ τουσ μαζι με τουσ γλυφτεσ τουσ τελειωνουν το ηθοσ κοντρα στουσ γλυφτεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην πετας στα συννεφα αγορι μου. Δεν αποδεχτηκες θεση προεδρου εφακππ γιατι ηθελες αντιδημαρχιες. Ανοιξες γραφειο τωρα. Ποιος σε ηξερε πριν?? Οχι οτι τωρα σε ξερουν,αλλα λεμε τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Αλήθεια είναι ότι αυτό που θέλει να κάνει η δήμαρχος είναι να βάλει τα πράγματα του δήμου σε μια νέα βάση πραγμάτων νομίζω έκανε λάθος επιλογές και δεν μιλάω για τον κύριο σπανό μόνο ούτε τον γνωρίζουμε εγώ τουλάχιστον τώρα που μπήκε στο δήμο τον είδα προσπαθεί να κάνει ενα ψηφοδέλτιο με καινούριες υποψήφιοτητες με αξιόλογους ανθρώπους νομιζω η δήμαρχος έμαθε απο τα λάθη τις και κανει το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.