Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης σε σύσκεψη για την προώθηση Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία


Ο Γιάννης Σηφάκης  με τον πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργο Στάμου και τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας για την προώθηση Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία  

Πολύ ρεαλιστική η άμεση ίδρυση των πρώτων τμημάτων. 

Στην σύσκεψη, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή και πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν ο πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργος Στάμου, ο αντιπρύτανης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αδαμίδης, ο Αντώνης Κυπάρος υπεύθυνος των 2ετών Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων εκ μέρους του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αριδαίας Γιώργος Αστρανίδης, η Διευθύτρια του ΕΠΑΛ Έδεσσας Γεσθημανή Τερζανίδου, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών Γιάννης Μπαλούκας και .η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Έδεσσας Δέσποινα Σεμερτζίδου. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι βουλευτές Θ. Τζάκρη και Φρ. Καρασαρλίδου ( Ημαθία). 
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης  ακούστηκαν προτάσεις για την λειτουργία των διετών Πανεπιστημιακών Τμημάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία. 
Τα Πανεπιστημιακά προγράμματα θα προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση και Πανεπιστημιακή αναβαθμισμένη πιστοποίηση επιπέδου 5 χωρίς την ανάγκη περαιτέρω εξετάσεων για τους αποφοίτους. 

Ο πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργος Στάμου αναφέρθηκε στον θεσμό των διετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων και στην λογική τους να είναι καινοτόμα τμήματα που να έχουν σχέση με την οικονομία των περιοχών που θα λειτουργούν.
Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους Διευθυντές των ΕΠΑΛ υποστήριξη στον νέο θεσμό αναφέροντας ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικός των ΙΕΚ αλλά θα προσφέρει Πανεπιστημιακή πιστοποίηση με διαφορετικό κύρος. 
Οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ έκαναν προτάσεις για τμήματα.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στα τμήματα που πιστεύει ότι πρέπει να ιδρυθούν τα οποία οφείλουν να είναι καινοτόμα αλλά και να βασίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας δίνοντας την δυνατότητα εύρεσης ευκολότερα εργασίας στους αποφοίτους τους συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση  της Πέλλας την νέα περίοδο.

Συγκεκριμένα αφού ενημέρωσε για την ύπαρξη κτιριακών δομών που μπορούν να φιλοξενήσουν τα Πανεπιστημιακά Προγράμματα σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία πρότεινε : 
Στην Έδεσσα τμήματα Τουριστικών Επαγγελμάτων  και  Διοίκησης Επιχειρήσεων
Στα Γιαννιτσά τμήματα ζωϊκής παραγωγής, τυροκομίας ή γαλακτοκομίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ινστιτούτου Ζωϊκής Παραγωγής στην Παραλίμνη Γιαννιτσών  και ακόμη φυτικής παραγωγής και συντήρησης αρχαιολογικών χώρων 
Στην Αριδαία τμήματα θερμαλισμού και αποκατάστασης, επιμόρφωσης υλοτόμων, συντηρητών και εγκαταστατών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Ζήτησε την ίδρυση των πρώτων τμημάτων τους αμέσως επόμενους μήνες με στόχο να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο ( αν είναι δυνατόν) άλλως από το άλλο εξάμηνο ( καθόσον η διδασκαλία θα γίνεται σε εξάμηνα σπουδών). Να αποφασιστεί η ίδρυση τους μέσα στα πρώτα Πανεπιστημιακά Προγράμματα που θα αποφασιστούν με δεδομένο ότι η Πέλλα δεν διαθέτει καμιά Πανεπιστημιακή δομή. 

Ο Αντώνης Κυπάρος ανέφερε την βούληση του Υπουργείου να προχωρήσουν αποφασιστικά τα διετή πανεπιστημιακά προγράμματα, χαιρέτησε την συμμετοχή στην σύσκεψη των διευθυντών ΕΠΑΛ που αποδεικνύει την διάθεση τους να βοηθήσουν και είπε ότι το Υπουργείο αναμένει τις πρώτες προτάσεις του Πανεπιστημίου.
Πλέον η λειτουργία Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων στην Πέλλα είναι προ των πυλών. 

Ο Γιάννης Σηφάκης που πήρε την πρωτοβουλία όχι μόνο αυτής της συνάντησης αλλά και των προηγούμενων για το ίδιο θέμα εκφράζει την ικανοποίηση του και θα παρακολουθήσει από πολύ κοντά το θέμα με στόχο την ταχύτερη απόφαση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Σας πειράζει και τους δύο να μας αφήσετε στην φτώχεια και την ησυχία μας φτάνει πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εσυ δεν ενδιαφερεσαι ναρθουν στην Πελλα Πανεπιστημια και τετοια.., καλα ειμαστε στην ξεφτιλα που μας εφεραν τοσα χρονια..
      Εσυ μην στελνεις το παιδι σου τωρα που επιτελους θα γινουν..
      Ο Σηφακης οτι λεει παταει στη γη και γινεται, μαλλον αυτο σε πειραζει..

      Διαγραφή
    2. Τι θα έρθει στην Πέλλα ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις δύο μήνες πριν της εκλογές τα θυμήθηκες όλα δεν τρώμε κουτόχορτο κύριε όσο για το τι κάνεις άσε έφερες τρένο αέριο τελωνείο τώρα πανεπιστήμιο πόσο σανο πια

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως για σας 12:51 και για την Πελλα εσεις τοσα χρονια αφησατε την Πελλα εξω απο ολα.
      Τα Πανεπιστημιακα προγράμματα θα εγκριθουν και θα λειτουργησουν στην Πελλα και θα ειναι μερα μεσημερι.
      Εσεις παλι θα ειστε και απο τους επόμενους 7 μήνες (μετα τον Οκτωβριο) παλι στην αντιπολιτευση να θυμαστε τις ωραιες εποχες που καταντησατε την Πελλα στην 49η θεση στην Ελλαδα απο 5η που ηταν το 1990

      Διαγραφή
    4. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τον Οκτώβριο εσύ και ο Σηφάκης θα είστε....ΠΡΩΗΝ!!!!

      Διαγραφή
  2. Τι ειστε εσεις ρε;Σας ψηφησαμε και με τα χερια μας βγαλαμε τα ματια μας.Τα βερυκοκα παγωσαν στο δημο Σκυδρας και ο ελγα λεει δεν αποζημιωνοντε.Μην ερθετε για ψηφο δεν θα ξερετε που να κριφτητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σηφάκης για Πανεπιστήμια, Σηφάκης για συνεταιρισμούς Σηφάκης για τελωνεία Σηφάκης για γλωσσα και ταυτότητα χάρισμα Η Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι άξιο απορίας 2:03 να σε ενοχλεί τόσο πολύ Ο Σηφακης, όταν το μόνο που προσπαθει να πετύχει είναι εργα για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής. Μάλλον μάθατε στο τίποτα που σας πρόσφεραν οι προηγούμενοι και σας ενοχλει ότι προσπαθει για πολλά και μπορεί να τα καταφέρει...

      Διαγραφή
    2. Ας μην μας κοροϊδεύουν να μην ασχολούμαστε μαζί τους

      Διαγραφή
  4. ΣΑΝΟ αποξηραμένο χόρτο το οποίο συνήθ. έχουν θερίσει πριν ωριμάσει τελείως και το οποίο προορίζεται για τροφή των ζώων. ευδοκιμεί πάρα πολύ κάθε παραμονές εκλογών η ποικιλία SIRIZA είναι η καλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διετή τμήματα με αποφοίτους ΕΠΑΛ. Δηλαδή θα μετονομάσετε τα ΙΕΚ και θα πουλήσετε. φούμαρα σε μαθητές και γονείς.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ παίζετε με τα παιδιά προεκλογικά παιγνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Διευθυντές των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. γιατί δεν κλήθηκαν; Τα θεωρεί σχολεία β΄ κατηγορίας ο Κος Σηφάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω με τα δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ να μάθουν να κάνουν πολλαπλασιασμό.
    Για διαίρεση θα χρειαστεί καμιά πενταετία και βάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί αυτός ο ρατσισμός κατά των αποφοίτων των ΓΕΛ Κ Σηφάκη? Αυτά τα παιδιά δεν κόπιασαν Όπως φυσικά κόπιασαν και με ΤΟ παραπάνω σίγουρα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ!! βέβαια το επίπεδο σπουδών των ΕΠΑΛ είναι κλάσεις ανώτερο των ΓΕΛ Αλλά κρίμα είνσι και αυτά τα παιδιά που δεν είναι Της αριστείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πορεια σε αυτα τα προγραμματα θα μπαινουν και αοο τα ΓΕΛ

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστούμε Κ Σηφάκη είμαστε υποχρεωμένοι Κ Σηφάκη από την εποχη του χαλκού θα μας πατε στην εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού που μόνο η Αλβανία του Χότζα μπόρεσε να ζήσει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.