Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη διάκριση: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Στρασβούργο, σε ρόλους Ευρωβουλευτών!


Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε ρόλους Ευρωβουλευτών, επισκέφτηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πιο συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων σχολείων της Ελλάδος για την ποιότητα και την ποικιλία των δράσεών τους. Οι δράσεις αυτές σχετίζονταν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προώθησή τους, καθώς και τη γνωριμία των νέων με αυτήν.

Αποτέλεσμα της διάκρισης αυτής ήταν η πρόσκληση 20 μαθητών πρέσβεων και δυο καθηγητριών στο Στρασβούργο, προκειμένου να παρακολουθήσουν ημερίδα EUROSCOLA. Στα πλαίσια αυτού, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με συμμαθητές τους πρέσβεις από άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με διοικητικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα θέματα αφορούσαν στην πολιτική, στην οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο περιβάλλον και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, στα πλαίσια της Ευρώπης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος και συντονίστριες της εκπαιδευτικής επίσκεψης senior Ambassadors, Μακρίνα Τουρπτσόγλου (νομικός) και Ελισάβετ Ηλιάδου (φιλόλογος), συζήτησαν επίσης με συναδέλφους άλλων κρατών - μελών και πήραν ανατροφοδότηση για επόμενες δράσεις του προγράμματος.

Σ΄ αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών είχε επιλεγεί και την περασμένη χρονιά, οπότε και εκπροσωπήθηκε από την κ. Ελισάβετ Ηλιάδου, η οποία συμμετείχε σε ανάλογη ημερίδα στην έδρα των Βρυξελλών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…