Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαπολιτισμική εβδομάδα : 1ο ΓΕΛ Έδεσσας (φωτο)



Την εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως και 6 Απριλίου 44 μαθητές Ευρωπαϊκών Χωρών συνοδευόμενοι από 6 καθηγητές  παραβρέθηκαν στην πόλη μας στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων e-Twinning /Erasmus+, στα οποία συμμετέχει το 1ο ΓΕΛ Έδεσσας. Για μια  ολόκληρη εβδομάδα Έλληνες και φιλοξενούμενοι μαθητές από το σχολείο RSG Tromp Meesters, Steenwijk της Ολλανδίας, το BG/BRG/NMS Klusemannstrasse από το Γκρατς της Αυστρίας και το  Institut Can Puig από το Sant Pere de Ribes της Ισπανίας επιδόθηκαν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες επιβεβαιώνοντας ότι, πέρα από ακαδημαϊκές γνώσεις, το σχολείο αποτελεί χώρο έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης. Υπό τον τίτλο του σχεδίου «Hands on art», τα παιδιά έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα στους χώρους του Λυκείου με ξεχωριστές εικαστικές δημιουργίες που αναδεικνύουν την ευαισθησία των παιδιών σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και ενσωμάτωσης, ενώ ο πρόσφατα δημιουργηθείς χώρος πολλαπλών χρήσεων εγκαινιάστηκε με την τελική παρουσίαση των έργων ERASMUS+ και την συναυλία μεικτής ομάδας μαθητών. 

Την άψογη οργάνωση του προγράμματος και  το υψηλότατο επίπεδο του περιεχομένου της συνάντησης  εγγυήθηκε η προσωπική  δουλειά της Διευθύντριας  του σχολείου , Χριστίνας  Ενέ, της υπεύθυνης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  Αποστολίας Μαλαδάκη , των υποδιευθυντών, Εμμανουήλ Μοσχονά και  Αικατερίνης Ρίζου και ιδιαίτερα των συναδέλφων καθηγητών Έβελλυν Αμπάζη, Θεοδώρας Βυρώζη, Ελένης Καλαϊτζή, Άννας Κατιρτζόγλου, Θεοδώρας Μαουσίδου, Μαρίας Μπουλουμπασάκου,  Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Γεωργίου Παπαδόπουλου και  Στέφανου Συμεωνίδη  χάρη στων οποίων την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια κατέστη εφικτό το φιλόδοξο εγχείρημα της οργάνωσης και φιλοξενίας μιας τόσο μεγάλης   ομάδας. 
Επίσης ήταν ανεκτίμητη η συνδρομή  και η αρωγή των παρακάτω φορέων:
της κυρίας Αντιπεριφεριάρχη  Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά για την ευγενική χορηγία δύο λεωφορείων για τη μετάβαση των 87 Ελλήνων και ξένων μαθητών στα λουτρά του Πόζαρ
του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου για τη διευκόλυνση στη φιλοξενία των συναδέλφων καθηγητών από τις συνεργαζόμενες χώρες 
του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αλέξη Πασχάλη για τη μεγάλη βοήθεια στην ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που έλλειπε από το σχολείο μας
του κ. Ευάγγελου Κυριακού και του κ. Αθανάσιου Δήμτση για την ξενάγηση των μαθητών  στο πάρκο των καταρρακτών και της περιοχής των Μύλων
του Τάσου Κλημεντίδη για την καλλιτεχνική συνδρομή του
του κ. Γιαννόπουλου για τη βοήθεια σε θέματα τεχνικής φύσεως

                 Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των μαθητών μας που συνέδραμαν άμεσα και απλόχερα προσφέροντας παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα,  ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση στο σχολείο μας την Πέμπτη 4 Απριλίου .

                Ευχαριστούμε τέλος ιδιαίτερα τους μαθητές τόσο της ομάδας Erasmus  όσο και της αντίστοιχης του e-Twinning για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους καθόλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και της φιλοξενίας.

                Τέτοιες συνεργασίες αποδεικνύουν περίτρανα  ότι το σχολείο είναι πραγματικά ανοικτό και μπορεί να αγκαλιάζει και να αγκαλιάζεται από όλους μας.
geler
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.