Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Από την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ξεκινά το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη στο ΝΟΕΣΙΣ και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου η ομάδα της Ρομποτικής του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας αποτελούμενη από τους Σεβαστιανό Ιωαννίδη (Γ΄), Αναστάσιο Αναστασιάδη (Β΄), Δημήτρια-Λάζαρο Παπαδόπουλο (Β΄) θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 τον 3D εκτυπωτή του σχολείου τον τρόπο που τον κατασκεύασαν καθώς και το Τηλεκατευθυνόμενο Αυτοκινητάκι με αυτοματισμούς που έγινε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ και τη βοήθεια του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Τζοβανάκη. Για την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου οι μαθητές χρησιμοποίησαν κομμάτια που εκτυπώθηκαν από τον 3D εκτυπωτή. 

Ακόμα στο Πρόγραμμα Θεματικών Ζωνών –Roboland οι ίδιοι μαθητές θα παρουσιάσουν το ψηφιακό τους στροφόμετρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της ταχύτητας περιστροφής της ρόδας του αυτοκινήτου και κατ΄ επέκταση για τη μέτρηση των στροφών ανά δευτερόλεπτο οποιουδήποτε ηλεκτρικού κινητήρα. Οι σκοποί αυτού του μαθητικού συνεδρίου είναι : 
Η ενθάρρυνση των μαθητών ώστε να ασχοληθούν με μία εργασία με, κατά το δυνατόν, επιστημονική προσέγγιση και μεθοδολογία.
Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης με κύριο άξονα το πεδίο της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. 
Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί σ’ ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου. 
Η βιωματική εφαρμογή της Πληροφορικής, της Ρομποτικής και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη. 
Η δημιουργία παραδειγμάτων, τεχνικών και καλών πρακτικών για τις επερχόμενες σχολικές χρονιές (για μαθητές και εκπαιδευτικούς). 
Η εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την δημιουργία ερευνητικών διαθεματικών εργασιών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την προσπάθεια και το μεράκι των νεαρών ερευνητών και τους εύχεται καλή πορεία στον κόσμο της πληροφορικής.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…