Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετείχε σε ERASMUS+KA1


Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+ΚΑ1, έξι (6)  εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – «Άννα Κομνηνή», μετακινήθηκαν στην Πράγα της Τσεχικής Δημοκρατίας, από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2019. Οι εκπαιδευτικοί Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια, Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος, Σολδάτου Αναστασία φιλόλογος, Τζιότζιου Γεωργία φιλόλογος, Γρηγοριάδης Γεώργιος φυσικής αγωγής, ολοκλήρωσαν με επιτυχία  την πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Δημιουργικότητα και ΤΠΕ στη διδασκαλία και μάθηση: Digital Turn»,  με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική. 
Τα μαθήματα διεξήχθηκαν στους χώρους του ITC TEFL International.  Η επιμόρφωση έγινε σε δομημένους  κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από ώρα 09.00΄ έως 16.30΄) από εκπαιδευτικούς πιστοποιημένους στις ΤΠΕ και στην εκπαίδευση ενηλίκων. 
Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από  Τσεχία-ως φιλοξενούσα χώρα-, Ελλάδα, Φινλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λετονία. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι γνώσεις πολύτιμες. 
Ταυτόχρονα, μέσα από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας, να κάνουν γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και συγκρίσεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα με τους εκπαιδευτικούς- συναδέλφους των άλλων χωρών και να εντοπισθούν κοινά στοιχεία. Τέθηκαν οι βάσεις  για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών. 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους στα εργαλεία των ΤΠΕ που επιμορφώθηκαν. Έτσι, η αξιοποίηση και ενσωμάτωση των ψηφιακών εργαλείων στα διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα  και στη συνολική μαθησιακή διαδικασία θα συντελέσει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την μεταστροφή του σχολικού κλίματος.

Για το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
Πασχούδη Μαρία, φιλόλογος διευθύντρια
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…