Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκλογές 2019: Ψηφίζω με κριτήριο...


Αναμφίβολα το διαίρει και βασίλευε εφαρμόζεται και προεκλογικά, μάλιστα δε με πάμπολλους τρόπους, κατακερματίζοντας την κοινωνία. Και αυτό γιατί οι δεξαμενές από τις οποίες αντλούνται οι υποψήφιοι είναι πολλές. 

Οι πολυπληθείς οικογένειες (σόγια). Οι αρχηγοί των σχηματισμών εισχωρούν έγκαιρα στις οικογένειες αυτές για να ελέγξουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων μπορούν, προλαβαίνοντας τους «αντιπάλους» τους. Όμως ακριβώς αυτό πράττουν και οι «αντίπαλοι» και έτσι παρακολουθούμε έναν αγώνα σκυταλοδρομίας μεταξύ τους. Και αν οι συνδυασμοί είναι πολλοί βλέπουμε τις πολυπληθείς αυτές κοινωνικές ομάδες να κατακερματίζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους μεταξύ τους συγγενικούς δεσμούς 

Κομματικοί σχηματισμοί. Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν και οι κομματικοί σχηματισμοί οι οποίοι και επιβάλλουν στον Αρχηγό, είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι συγκεκριμένες ολιγάριθμες ομαδούλες προσώπων πιστές κυρίως στο κόμμα και δευτερευόντως στους αυτοδιοικητικούς αρχηγούς. Μέσω των προσώπων αυτών είναι σε θέση τα κόμματα να ελέγχουν την τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλοντας τις θέσεις τους. 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικοί Σύλλογοι και Όμιλοι. Οι Σύλλογοι γενικά αποτελούν τις πλατιές εκείνες δεξαμενές από τις ηγεσίες των οποίων ή και από απλά μέλη αντλούν πρόσωπα για τη στελέχωση συνδυασμού. 

Φιλικές, οικονομικές, αισθηματικές και λοιπές «ιδιαίτερες σχέσεις» Μεταξύ αρχηγών και υποψηφίων αναπτύσσονται σχέσεις και «σχέσεις» οι οποίες και βοηθούν στην κατάρτιση ή συμπλήρωση (γέμισμα) του ψηφοδελτίου.    

Το γυναικείο φύλο. Μερίδα του γυναικείου φύλου δυστυχώς ακόμη και σήμερα σε πλείστες των περιπτώσεων χρησιμοποιείται για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο με τα ποσοστά!!!! που προβλέπει ο Νόμος.   

Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται πάντα με απλές τίμιες, ειλικρινείς και διαφανείς προεκλογικές συνεργασίες, όπως επιτάσσει η λειτουργία της Δημοκρατίας. Ορισμένες από τις συνεργασίες αυτές είναι συνεργασίες  "Λύκων" που απλά φορούν διαφορετικού χρώματος προβιά. Συμφωνίες «ΛΥΚΩΝ» που εκ των πραγμάτων «αναγκάζονται» να συμπράξουν προεκλογικά με αποκλειστικό σκοπό να καταβροχθίσουν «τα πρόβατα». 
Κάτω από το τραπέζι έχουν προσυμφωνηθεί με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτούν μετεκλογικά το αποτέλεσμα. Εργολαβίες, αναδοχές έργων, στήριξη για την «κατάληψη» κάποιας προεξάρχουσας θέσης στο δημόσιο τομέα του «χαμένου» καθώς και άλλα παρόμοια είναι οι μεταξύ τους συμφωνίες. Το διαπιστώνουμε μετεκλογικά βλέποντας οι θέσεις αυτές να καλύπτονται σχεδόν μόνιμα από κάποιους από τους παραπάνω «παλιόλυκους» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του Τόπου. 
Και όλα αυτά γιατί: Οι «βαλίτσες» που περιέχουν παρανομίες που έχουν διαπράξει στην πορεία τους, αποτελούν το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί, άσσο εγκλωβισμού στην ουσία, που έχει ο ένας για τον άλλο στην κατάπτυστη αυτή μεταξύ τους συνδιαλλαγή και συναλλαγή. 

Ας προσέξουμε λοιπόν να αποφύγουμε κάθε μορφής ιδιοτέλεια, ψηφίζοντας ελεύθερα και ακηδεμόνευτα τους αρίστους μεταξύ των υποψηφίων, για να φύγει το άρρωστο και σάπιο από τη ζωή μας.

Παπ.Ν.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.