Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Ελλάδα οι εκλογές της ΔΟΕ το 2021


Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά, όπως όλα δείχνουν, αρχαιρεσίες για την εκλογή ενός προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και το 2021 θα διεξαχθεί στην Αθήνα η 137η Σύνοδος. Για πρώτη φορά στην κοιτίδα του Ολυμπισμού θα βρεθούν όλοι οι «αθάνατοι». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μετά το Πάσχα θα επισκεφθούν τη χώρα μας μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ προκειμένου να συναντηθούν με φορείς της πολιτικής και της αθλητικής ηγεσίας και να συζητήσουν τον τρόπο διεξαγωγής της συνόδου που, εκτός απροόπτου, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας ακόμη θητείας του Τόμας Μπαχ στον προεδρικό θώκο. Ο Γερμανός «αθάνατος», εκτός απροόπτου, δεν θα έχει αντίπαλο στη διεκδίκηση της θέσης. Εξελέγη για πρώτη φορά στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 (Μπουένος Αϊρες) και έχει το δικαίωμα για μία ακόμη θητεία.

Από το 1896 έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα αρκετές συνεδριάσεις της ΔΟΕ (1896, 1906, 1934, 1954, 1961, 1978), με τελευταία αυτή που είχε γίνει λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Για πρώτη φορά όμως θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου στη γενέτειρα του Ολυμπισμού και οι εμπνευστές της ιδέας για τη φιλοξενία της συνόδου φιλοδοξούν μέσα από τις διεργασίες να υπάρξει διεθνής προβολή του ρόλου που έχει διαδραματίσει η χώρα μας για να υπάρχει σήμερα η κορυφαία αθλητική γιορτή.

Η τελετή έναρξης της συνόδου έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το οποίο έχει συνδέσει την ιστορία του, από την αρχαιότητα έως σήμερα, με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό: από τα Παναθήναια της αρχαίας Αθήνας μέχρι τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και του 2004, όπως και με τις εκδηλώσεις για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη των «αθανάτων» στην Αρχαία Ολυμπία. Θα είναι η πρώτη φορά που όλα τα μέλη της ηγεσίας του παγκόσμιου αθλητισμού θα βρεθούν στο σημείο όπου γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην κωμόπολη του ποταμού Αλφειού, και το 2021 θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έφερε στο φως η σκαπάνη του Ερνστ Κούρτιους και των συνεργατών του.

«Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα μας δοθεί η ευκαιρία να δείξουμε και να αναδείξουμε τι έχει προσφέρει η χώρα μας στον Ολυμπισμό. Η επίσκεψη των μελών της ΔΟΕ στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, θα αποτελέσει χρυσή ευκαιρία προβολής της χώρας μας, κάτι που θα βοηθήσει και στην ενίσχυση του τουρισμού», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της ξιφασκίας και ανώτατος άρχοντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου και να δώσει το «παρών» στην έναρξη της Συνόδου Νέων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Μάλιστα, έχει αιτηθεί να συναντήσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον ρόλο της χώρας μας στο ολυμπιακό κίνημα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.