Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης ενημέρωσε προέδρους Τ.Δ. και εγκλωβισμένους στο μέτρο 221 ( Δάσωση Γεωργικών Γαιών) για μεγάλες μειώσεις στα πρόστιμα και απεγκλωβισμό τους


O Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε προέδρους Τ.Δ. και εγκλωβισμένους από την Αλμωπία στο Μέτρο 221 «Δάσωση γεωργικών γαιών» ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει Υπουργική Απόφαση που ελαχιστοποιεί τα πρόστιμα

Απεγκλωβίζονται 250 αγρότες από την Αλμωπία και 12 από την Έδεσσα

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 07/04/19 στο γραφείο του βουλευτή στην Αριδαία παρουσία και της Κας Μαρίας Τζαμπάζη υπεύθυνης από το Δασαρχείο Αριδαίας για το Μέτρο 221 η οποία είχε ενημερώσει τον Γιάννη Σηφάκη για το σημαντικό αυτό πρόβλημα πριν αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους υπεύθυνους για το μέτρο 221 στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και με την Διαχειριστική Αρχή αιτούμενος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον ευνοϊκότερο τρόπο για τους αγρότες με σκοπό τον απεγκλωβισμό τους. Μετέφερε στους υπεύθυνους τις απόψεις των Δασαρχείων Αριδαίας και Έδεσσας όπως είχαν εκφραστεί σε σύσκεψη, παρουσία του, στην Διεύθυνση Δασών Πέλλας και του είχαν δοθεί και εγγράφως.

Πραγματοποιήθηκαν σειρά συσκέψεων στο Υπουργείο πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που κατέληξαν σε απόφαση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που θα τροποποιεί την Κ.Υ.Α. 800/16.01.15 Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ενισχύσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 221 «Πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΠΑΑ) 2007-2013 (128 Β’).

Στην τροποποίηση για όσους δικαιούχους δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια του Μέτρου ( δεν είχαν κάνει δύο συνεχόμενες χρονιές δήλωση ΟΣΔΕ ή δεν έκαναν δήλωση εφαρμογής και αίτημα πληρωμής κάθε χρόνο) θα μειωθούν εντυπωσιακά τα πρόστιμα που προβλέπονται στην με ΦΕΚ 104/24.01.17 Κ.Υ.Α. τόσο όσον αφορά όσους διέκοψαν μονομερώς την εφαρμογή του μέτρου πριν το 13ο έτος της φυτείας , όσο και μετά το 14ο έτος με διαφορετικό ύψος προστίμου που φθάνει από το 20% ως και 10% της επιδότησης απώλειας εισοδήματος.

Ομοίως πολύ μεγάλη μείωση των προστίμων αναλογικά με την πυκνότητα φύτευσης θα επιβληθούν στις φυτείες που μειώθηκε κάτω από ένα όριο ο αριθμός των φυτών. ( 50% μέχρι το 13ο έτος της φυτείας και 25% από το 14ο και μετά από τα σημερινά πρόστιμα).

Οι ρυθμίσεις αυτές που άμεσα θα προωθηθούν για υπογραφές στους Υπουργούς θα απεγκλωβίσουν πολλούς αγρότες σώζοντας τους από υψηλά πρόστιμα, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία.

Οι αγρότες και οι πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που η κυβέρνηση έσκυψε πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα που τους πίεζε πολύ καιρό και προχώρησαν σε ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα του προγράμματος προς την Μαρία Τζαμπάζη η οποία με προθυμία τους ενημέρωσε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Εν όψει εκλογών και χαμηλών έως ανύπαρκτων ποσοστων βεβαιως βεβαίως γιατί πριν δεν τους ήξερε κανένας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός είναι πρώτη φορά βουλευτής και δουλεύει πολύ η άλλη τόσα χρόνια τίποτα να αποκτήσουμε και κάποια στιγμή του τι σκεφτόμαστε συνείδηση και λογική γιαυτό ο τόπος είναι έτσι διώχνουμε αυτούς που δουλεύουν και βγάζουμε κοιφηνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σηφάκης τελείωσε. Μαζεύει υπογραφές για το σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρέθηκε ένας αφθαρτος,εντιμος Πολιτικός με δυναμική, διάθεση και αποτελεσματικοτητα να προσφέρει στην Πέλλα.Ο Σηφακης μονο καλο και έργα θα κάνει στην περιοχή . το δείχνει άλλωστε καθημερινά με τις καιριες και εύστοχες κινήσεις του. Ας σταματήσουν οι "καλοθελητες" πικρόχολων σχολιων γιατί ότι κι αν λένε, ο Σηφακης είναι ικανός και του αρμόζει δικαια η θεση στο Ελληνικό Κοινοβουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννη 8.02, τακτοποίησε τις εκκρεμότητες...και μετα να αυτοθαυμαζεσαι με ωραία κοσμητικα, αφθαρτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποτέ ενοχλεί η ικανότητα και η αξιοσυνη ενός ανθρώπου? Μάλλον από τότε που κάποιοι αλλοι φαίνονται " μικροί" μπροστά του. Γιατί Κύριοι, ο Σηφακης, σας αρεσει, δε σας αρέσει μπορεί και κάνει πράξεις τα λόγια και τις υποσχέσεις του.... Αυτός είναι!!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.