Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Πέλλα


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε την δημόσια υγεία στην Πέλλα. Αισθάνομαι και προσωπικά δικαιωμένος για την ενίσχυση των Νοσοκομείων ‘Εδεσσας και Γιαννιτσών με τους δύο αξονικούς τομογράφους και την σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού»

Νοσοκομείο Έδεσσας

Αξονικός τομογράφος για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Έδεσσας (προϋπ. 350.000,00 € )
Η κυβέρνηση παρέλαβε χαμένο το ΕΣΠΑ που υποτίθεται θα χρηματοδοτούσε και τον αξονικό Έδεσσας
Μετά την υποβολή του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG και την ολοκλήρωση θετικά της Α’ φάσης αξιολόγησης του έργου έγινε από το Νοσοκομείο αίτημα προς το Υπουργείο για δεύτερο αξονικό τομογράφο από τα αδιάθετα του Υπουργείου που εγκρίθηκε ( προφανώς για το άλλο Νοσοκομείο, δηλαδή το Νοσοκομείο Έδεσσας). 
Αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κύρκο η προσπάθεια να οδηγηθούν οι χρηματοδοτήσεις και των δύο αξονικών ( από αδιάθετα του Υπουργείου και από το INTERREG) στο ένα Νοσοκομείο με προφανέστατο κίνδυνο να χαθεί η μία χρηματοδότηση. Η τελική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Υγείας σ. Παύλου Πολάκη εξασφάλισε αξονικό τομογράφο και για το Νοσοκομείο Έδεσσας ( από τα αδιάθετα του Υπουργείου) ο οποίος λειτούργησε πριν ένα έτος και για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ( από το ΙΝΤΕRREG) που τοποθετείται τον επόμενο μήνα. 
Σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού και με καινούργια μηχανήματα στην θέση της τριτοκοσμικής κατάστασης που παραλήφθηκε με λειτουργία της μονάδας στο υπόγειο.
Υλοποιήθηκε το έργο που αποτελούσε επί χρόνια τμήμα της κούφιας υποσχεσιολογίας από προηγούμενες κυβερνήσεις ( στις επισκέψεις στο Νοσοκομείο των τ. Υπουργών Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Γρηγοράκου). 
Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης έγιναν εθελοντικά στο τεχνικό γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη σε συνεργασία με εθελοντές Μηχανικούς της Έδεσσας ( τον Σωκράτη Παυλίδη και τον αείμνηστο Μάνθο Τόλη), αποφεύχθηκε με την βοήθεια του ΥΠΕάρχη Γιώργου Κύρκου  η γραφειοκρατική διαδικασία μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών ΥΠΕ και Υπουργείου, το έργο κατασκευάστηκε με επίβλεψη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου  και το κόστος κατασκευής του ήταν υποπολλαπλάσιο των μελετών που είχε εκπονήσει το Υπουργείο επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Στοίχισε 200.000,00 € ( με αντικατάσταση και της αντίστροφης όσμωσης) όταν με τις  μελέτες που υπήρχαν πριν το κόστος θα ήταν 580.000,00 €. 
Εξασφαλίστηκε αργότερα και η χρηματοδότηση 10 νέων μηχανημάτων από το Π.Δ.Ε. με αξία 150.000,00 € ( είναι σε φάση δημοπράτησης).
Αναβάθμιση και επέκταση των επειγόντων ( ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Έδεσσας 
Χρηματοδοτήθηκε με 150.000,00 € από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου. Είναι σε διαδικασία αδειών και τευχών δημοπράτησης
Αναβάθμιση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού ( ψηφιακός μαστογράφος, πύργος λαπαροσκόπησης, υπέρηχος και πολλά άλλα) στο Νοσοκομείο Έδεσσας     
Αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ που , πλέον, θα λειτουργεί σε 24ωρη λειτουργία
Υποβλήθηκαν προς έγκριση και οι μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης και των δύο Νοσοκομείων με συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000,00 € που βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης των μελετών.
Για το Νοσοκομείο Έδεσσας απαιτούνται προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών. Επείγουσες ειδικότητες :  Ακτινολόγοι ( για την λειτουργία του αξονικού) και αναισθησιολόγος. Υπάρχουν και άλλα αιτήματα για διάφορες ειδικότητες.                      

Νοσοκομείο Γιαννιτσών 

Έρχεται σε ένα μήνα ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών με χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα  INTERREG, υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία ( προϋπ. 280.000,00 €)                                                                    
Χρηματοδοτήθηκε νέος κλίβανος για το Νοσοκομείο από το Π.Δ.Ε. με 90.000,00 € ( είναι σε φάση δημοπράτησης) 
 Κέντρα Υγείας ( Έδεσσας, Αριδαίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης, Άρνισσας)                     
Χρηματοδοτήθηκε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας με 150.000,00 €  για την ριζική  αναβάθμιση κτιριακών και Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του μετά από 40 χρόνια σταδιακής εγκατάλειψης και υποβάθμισης τους
Ενισχύθηκαν τα Κέντρα Υγείας με ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. 
ΕΚΑΒ                                                                                                                                                                                                                                                                                            Αναβαθμίστηκε το ΕΚΑΒ με κάποιες προσλήψεις και τα ασθενοφόρα από τα αντισταθμιστικά  του ΤΑΠ 
Δημιουργήθηκε έδρα ΕΚΑΒ  και στην Αριδαία μέσα στο Κέντρο Υγείας με σημαντική επίπτωση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής σε έναν πολύ εκτεταμένο Δήμο με 40 χωριά που απέχει χιλιομετρικά σημαντικά από την Έδεσσα   
ΕΟΠΥΥ                     
Ιδρύθηκαν παραρτήματα  ΕΟΠΥΥ σε Γιαννιτσά και Αριδαία. Ο βουλευτής έχει ζητήσει από την Διοίκηση την καθημερινή λειτουργία τους.       
ΠΙΘΑΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  
Πρέπει να γίνει εκτεταμένη διαβούλευση και μελέτη





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρειαζονταν να το γράψεις ,ποσες φορές το έκανες; Μετα απο 5 Χρόνια ακομη έρχεται,μετα απο ενα μηνα... ας οψονται τα γ@μ@μ@ν@ μνημόνια τα οποία θα έσκιζες....θα έβλεπες Βουλή! φτάνει στο τέλος η φαρσοκωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεναχωριεσαι βλεπω που ο ΣΥΡΙΖΑ εφερε αξονικους τομογραφους και στα δυο Νοσοκομεια ενω οι δικοι σου τον αφησαν χαλασμενο στα Γιαννιτσα και ποτε δεν εφεραν στην Εδεσσα για να τα οικονομανε καποιοι εκει εξω..
      Αρχισε να συνηθιζεις, και την αλλη 4ετια θα εισαι εκει που εισαι και θα μουρμουριζεις...

      Διαγραφή
    2. οποιος εχει αντιθετη ή διαφορετικη αποψη απο τη δικη σου ειναι νεοδημοκρατης ή πασοκ;

      αν βρεθειτε στο 3% ίσως ηρεμησεις

      Διαγραφή
  3. Σηφάκη αυτά ήταν προγρσμματισμένσ να γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 15, αλλά η ιδεολειπτηκή πολιτική σας, κοντεψατε να τινάξετε ολα στον αέρα δημοψήφισμα, καπιταλ κοντρόλς κλπ οσονούπω τελειώνουν οι παπαριες σου .Το πάρτι για σένα τελειώνει,για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.