Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ίδρυση στα Κουφάλια του πρώτου εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στην Κεντρική Μακεδονία (φωτο)


Ο πρώτος εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός στην Κεντρική Μακεδονία και δεύτερος σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μας και συγκεκριμένα στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο τη σημασία τόσο της έννοιας του εθελοντισμού, όσο και της πολιτικής προστασίας. Οι εγκαταστάσεις του σταθμού είναι στα Κουφάλια, στην περιοχή «Τέρμα Ακροπόλεως» στο Πάρκο ΜΕΒΓΑΛ, με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος Γιάννη Τσουκνιδά να δηλώνει αποκλειστικά στη Thessnews πως «Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός αναμένεται να προσδώσει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής και αυτό διότι οι δύο σταθμοί της Πυροσβεστικής που σήμερα εξυπηρετούν τον δήμο είναι αυτός της Σίνδου και εκείνος των Γιαννιτσών». Χθες, Σάββατο 13 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β Τάξης Δήμου Χαλκηδόνος, που εδρεύει στα Κουφάλια. Μετά την τελετή αγιασμού, ακολούθησαν ομιλίες από τον Διοικητή της Π.Υ. Γιαννιτσών Επιπυραγό Γκίκα Καμπουρίδη, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Σπυρίδων Βαρσάμη, τον Υπασπιστή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Επιπυραγό Ευάγγελο Αρδισά, τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα και τον οικοδεσπότη Ιωάννη Τσουκνιδά, Δήμαρχο Χαλκηδόνος.


Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια συγκινητική και σπουδαία μέρα. Τόνισε δε, την μεγάλη σπουδαιότητα της ίδρυσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, σε συνδυασμό με το Τμήμα Τροχαίας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης αλλά και το επίσης νεοσύστατο Τμήμα Ασφάλειας, ελπίζοντας να ενισχυθεί με κάθε εφικτό μέσο η ασφάλεια και η πολιτική προστασία των δημοτών στο Δήμο Χαλκηδόνος. Ευχαρίστησε, επίσης, την πρώην και την νυν ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την άψογη συνεργασία, ακόμη περισσότερο όμως τον συνδημότη και Διοικητή της Π.Υ. Κιλκίς, πλέον, Κωνσταντίνο Τσάγκαλο που πίστεψε, στήριξε και συνέδραμε ουσιαστικά ώστε να ιδρυθεί αυτός ο Σταθμός.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε τα 20 τελευταία χρόνια προκειμένου να λειτουργήσει αυτή η δομή ώστε να παραμείνει στην “υπηρεσία του δημότη”, ευχήθηκε καλή δύναμη στους 20 πιστοποιημένους εθελοντές για το δύσκολο έργο που επιτελούν, με την προσμονή ότι ο αριθμός των εθελοντών θα αυξηθεί και ο Σταθμός θα αναβαθμιστεί σε Α Τάξης, με ακόμη περισσότερες δράσεις προς όφελος του δημότη, αλλά και του περιβάλλοντος.

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός ξεκίνησε ως όραμα το 1999, όπου έγινε η πρώτη αίτηση προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος από τον τότε Δήμαρχο Κουφαλίων κ. Τσουκνιδά, ακολούθησαν αντίστοιχες ενέργειες και αιτήσεις από πλευράς του Δήμου το 2002, το 2005, το 2012 και τέλος το 2015, ώσπου κατέληξαν τελικά στην ίδρυση και λειτουργία του Σταθμού το Δεκέμβριο του 2018. Κατά το μεσοδιάστημα, αναπτύχθηκε η εθελοντική δραστηριότητα του Σ.Ε.Δ.Ι.Π. με την παραχώρηση ενός πυροσβεστικού οχήματος από δημότες, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες από πλευράς του Δήμου προκειμένου να γίνει ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προμήθεια νέου και σύγχρονου εξοπλισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Έδεσσας Αντιπύραρχος Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Μακεδονομάχου Νικηφόρου Χαλκηδόνας Ταξίαρχος Αθανάσιος Βοσνακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά, ο Δρ. Άλλιος εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, κ.α.

«Οι υπηρεσίες θα είναι σε καθημερινή βάση» Ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς είναι «ότι οι υπηρεσίες θα είναι σε καθημερινή βάση, με το μόνιμο προσωπικό να είναι τρεις μόνιμοι πυροσβέστες και θα συνεπικουρείται από είκοσι εθελοντές πυροσβέστες , οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μαζί με το μόνιμο προσωπικό».
kouf
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.