Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταργούνται τα χειρόγραφα βιβλία εσόδων και εξόδων - Τι θα ισχύει


Την κατάργηση των χειρόγραφων βιβλίων εσόδων - εξόδων που τηρούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προανήγγειλε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε ο κ.  Πιτσιλής στο συνέδριο του Αthens Tax Forum, μετά το Πάσχα θα τεθεί σταδιακά σε λειτουργία το σύστημα της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων το οποίο και θα αντικαταστήσει το ισχύον χειρόγραφο σύστημα

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες σε νέα ηλεκτρονική εποχή θα περάσουν και τα τιμολόγια. Έτσι, θα μπει ένα τέλος σε έναν από τους βασικούς «πονοκεφάλους» των επαγγελματιών, αφού θα ενημερώνουν online το ηλεκτρονικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες τους.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα καταργηθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών και εν συνεχεία οι δηλώσεις ΦΠΑ, διότι τα στοιχεία που θα αναγράφονται στις δηλώσεις αυτές θα προκύπτουν αυτομάτως με την ενημέρωση των βιβλίων.

Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων θα εμφανίζεται ταυτόχρονα, τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία όσο και στο Τaxisnet.

Βασικός σκοπός της ΑΑΔΕ είναι να μπει ένα φρένο στην φοροδιαφυγή, αλλά και στα εικονικά τιμολόγια που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Από το 2020 τα ηλεκτρονικά βιβλία θα είναι υποχρεωτικά για όλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.