Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις Θ. Τζάκρη στις χαλαζόπληκτες περιοχές που επλήγησαν από το νέο κύμα σφοδρών χαλαζοπτώσεων


Η βουλευτής  Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 18 Απριλίου και σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου τις περιοχές της Πέλλας που επλήγησαν από το νέο κύμα σφοδρών χαλαζοπτώσεων της 18ης Απριλίου και πιο συγκεκριμένα τη Λεπτοκαρυά, το Δαμιανό, την Αγροσυκιά, τον Πενταπλάτανο,  τις Αμπελιές,  τον Νέο και τον Παλαιό Μυλότοπο, την Αξό, την Καρυώτισσα, τους Γαλατάδες, το Λιπαρό, τα Καλύβια, το Αρσένι κ.λπ.
Το νέο αυτό κύμα προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες στα ως άνω δημοτικά διαμερίσματα και πιο συγκεκριμένα σε ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα),  βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα, αχλάδια, ακτινίδια κ.λπ., τις οποίες και κατέστρεψε ολοσχερώς, φέρνοντας σε απόγνωση τους αγρότες, οι οποίοι, ενώ έχουν προβεί σε όλες τις καλλιεργητικές εργασίες (κλαδέματα, ραντίσματα, αραιώματα κ.λπ.), είδαν λίγο πριν την έναρξη της συγκομιδής τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται, διαψεύδοντας κάθε προσδοκία για την απόκτηση οποιουδήποτε εισοδήματος από την παραγωγή τους κατά τη φετινή συγκομιστική περίοδο. 

 
Η κ. Τζάκρη επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά, η οποία ήδη σήμερα 19 Απριλίου, συνοδευόμενη από την Επόπτη της Πέλλας κ. Ελένη Αβραμίδου και την Τμηματάρχη κ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε προεπισκοπήσεις στις Αμπελιές, τον Νέο και τον Παλαιό Μυλότοπο, το Δαμιανό, την Λεπτοκαρυά και την Αγροσυκιά για να διαπιστώσουν και το ποσοστό των ζημιών σε κάθε καλλιέργεια και τις εκτάσεις στις οποίες  αυτές εκτείνονται. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ  θα συνεχίσει τις προεπισκοπήσεις την Μεγάλη Τρίτη στις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί (Αξός, Καρυώτισσα, Γαλατάδες, Λιπαρό, Καλύβια, Αρσένι  κ.λπ.), ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Κατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας για την εκτίμηση της όλης κατάστασης που έχει προκύψει μετά τις τελευταίες ζημιές. 
Όπως ενημέρωσε η κ. Παπά την κ. Τζάκρη, οι αναγγελίες για την υποβολή των δηλώσεων ζημίας άνοιξαν σήμερα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και δόθηκε παράταση από τον ΕΛΓΑ και θα παραμείνουν ανοικτές ως τις 10 Μαΐου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας με άνεση χρόνου και αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα αρχίσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους - εκτιμητές με προτεραιότητα τις πρώιμες καλλιέργειες (π.χ. κεράσια, βερίκοκα, επιτραπέζια ροδάκινα κ.λπ.).
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε σήμερα για το νέο κύμα των χαλαζοπτώσεων και τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη από τον οποίο ζήτησε την ενίσχυση του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας με γεωπόνους εκτιμητές ώστε το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων να προχωρήσει απρόσκοπτα. Πιο συγκεκριμένα τον ενημέρωσε ότι η Προϊσταμένη κ. Παππά ζήτησε ήδη από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ την ενίσχυση του Καταστήματος με  40 συμβασιούχους εκτιμητές, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, καθώς και την μετακίνηση μονίμων γεωπόνων εκτιμητών από άλλα καταστήματα του ΕΛΓΑ ώστε το έργο των εκτιμήσεων να ολοκληρωθεί έγκαιρα και από έμπειρο προσωπικό. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήρθε ήδη σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του Καταστήματος Βεροίας με προσωπικό, ώστε και οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις να ολοκληρωθούν άμεσα και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν έγκαιρα και να είναι δίκαιες και αντικειμενικές. 
Η κ. Τζάκρη ήρθε επίσης  σε επικοινωνία και με τον μέχρι πρότινος Προϊστάμενο του ΚΕΜΕ (Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών) κ. Βαγγέλη Τσαγκαλίδη ζητώντας του ενημέρωση για το Εθνικό Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα που εφαρμόζει ο ΕΛΓΑ στην Κεντρική Μακεδονία και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και  τις πολύ συχνές χαλαζοπτώσεις που πλήττουν την Πέλλα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τσαγκαλίδης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι το Πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 20 Μαρτίου και λειτουργεί κανονικά σε 24ωρη βάση και στην Π.Ε. Πέλλας, εφαρμόζοντας πιστά τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παρόλα αυτά, λόγω  των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας το πρόγραμμα δεν καθίσταται ικανό να αποτρέψει την εκδήλωση του χαλαζιού στις περιοχές εφαρμογής.
xatz

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ως τη επισκέπτεται η κυρία τζάκρη τα χώραφια είναι του έλγα μήπως γιατί υποχρέωση του έλγα είναι να επισκεφθεί τα χωράφια όχι των βουλευτών για ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι εκανε και η φουντουκιδου με τους αλλους ρε ουστ

      Διαγραφή
    2. Ο Θεοδωρίδης ο Θόδωρος δεν σε πειράζει που κάνει το ίδιο παραπάνω;

      Διαγραφή
    3. ΟΥΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΥΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗ ΤΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ

      Διαγραφή
  2. Στην φωτογραφία ντεμέκ ξέρει τί δέντρο αντικρίζει ...χαχαχαα να ναι βερυκοκιά , να ναι αχλαδιά , βλέμα απλανές😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοροιδία στο έπακρον από βολευτάδες της πλάκας. Πολύ σωστά λέει ο φίλος. Είναι των βολευτάδων η εκτίμηση των ζημιών; Όχι φυσικά. Κάτσε ρε εκεί που κάθεσαι και μην ξεφτιλίζεσαι. Λαέ της Ελλάδος ψηφίστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη τους ψηφίσουμε μια φορά γίνεται το λάθος.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.